Vakantiehuis, woning of villa in Durbuy zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN DURBUY ZOEKEN

Als jij richting jouw vakantiehuis Durbuy of omgeving reist, zal je al op enige afstand het indrukwekkende kasteel van de graven van Ursel zien. Durbuy is de kleinste stad van België en is trots op het middeleeuwse uiterlijk. Het stadje ligt strategisch midden in de Belgische Ardennen en op de grens van de Belgische provincie Luxemburg. De rivier de Ourthe maakte de stad erg belangrijk, omdat de oversteek hier plaats moest vinden. Vandaag de dag is het stadje Durbuy echt een trekpleister voor toeristen. Niet alleen het middeleeuwse karakter en de schitterende gebouwen, maar ook de natuur die aan alle kanten rond de stad ligt maakt het een ideale bestemming voor een mooie vakantie. Kies jij ook voor de rust en schoonheid van dit deel van de Ardennen? Overweeg dan eens een bungalow in de omgeving van Durbuy. Lees meer 

Toeren in Belgisch Luxemburg vanuit je vakantiebungalow in Durbuy 

De Belgische provincie Luxemburg staat bekend om de vele mooie dorpjes in de rijke natuur van de Ardennen. Een vakantiewoning in Durbuy of omgeving is dan ook een mooi startpunt om een aantal bijzondere plaatsen te bezoeken. De Abdij van Orval biedt al negen eeuwen gastvrijheid en je vindt er bovendien lekker bier. In 1070 kozen enkele Italiaanse monniken deze vallei vanwege het feit dat die toen onbewoond was. De abdij die ze er bouwden werd een christelijk bolwerk in de regio. Als de abdij werd verwoest werd, dan werd die weer herbouwd en de het huidige gebouw stamt uit 1926. Al die eeuwen is er ook een brouwerij geweest. Bastogne of Bastenaken is een belangrijk kruispunt van wegen in de Ardennen. Dit was ook de reden waarom er in de Tweede Wereldoorlog zo heftig werd gevochten. Er zijn 8 gedenkplaatsen in de stad die aan die strijd herinneren.

Vakantiewoning in Durbuy te huur

Wil je een midweek of weekendje weg? Als je in Durbuy een vakantiehuis wilt huren, kijk je natuurlijk gewoon op Vakantiehuisjes.nl. Hier vind je een overzicht van vakantiewoningen op parken, maar je kunt ook een vakantiehuis in Durbuy in de Ardennen particulier huren. Alle specificaties kun je vinden op de website. Ben je op zoek naar een vakantievilla die geschikt is voor 10 personen of zelfs 12 personen, dan kun je met een muisklik zien of het vakantiehuis in Durbuy dat jij op het oog hebt daaraan voldoet. Natuurlijk zijn er ook appartementen en kleinere vakantiehuisjes beschikbaar, bijvoorbeeld iets dat knus is voor 2 personen. De keuze die Vakantiehuisjes je biedt zorgt ervoor dat jij precies te weten komt wat er in deze omgeving te huren valt en ook wanneer. Want je kunt online checken op welke data de vakantiehuizen nog beschikbaar zijn. Ga voor een goed begin voor je vakantie en zoek in Durbuy het vakantiehuis dat bij jou past op Vakantiehuisjes.nl.

5 tips in de omgeving van je vakantiehuis in Durbuy

Kies jij voor een vakantiehuis in Durbuy in de Ardennen? Durbuy heeft mooie bezienswaardigheden.

1. Het historische centrum

Het centrum van Durbuy moet je gezien hebben. De winkelpanden zijn hier uniek en gezellig.

2. Bomal

Iedere zondag is hier een markt die geen enkele toerist wil overslaan. Ga op tijd om de drukte op de weg te ontlopen.

3. Een ritje met de trein

Als je op je gemak alles wil zien wat Durbuy zo mooi maakt, doe je dat vanuit dit bijzondere toeristentreintje.

4. Het Labyrint van Barvaux

Een bezoek aan het Labyrint van Barvaux is nog spannender door de acteurs die je tegen kunt komen. Helpen ze je of sturen ze je de verkeerde kant op?

5. Ourthe

Heerlijk kajakken op deze prachtige rivier is een ideale methode om de omgeving te bewonderen. In de zomermaanden kan het waterpeil soms te laag zijn. 

Boek een mooi vakantieverblijf in deze bijzondere regio via Vakantiehuisjes.nl!