Vakantiehuis, woning of villa in Houffalize zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN HOUFFALIZE ZOEKEN

Houd je wel van een sportieve vakantie in de natuur, dan is een vakantiehuis in Houffalize huren zeker een goed idee. Houffalize is in korte tijd uitgegroeid tot de Belgische hoofdstad van het mountainbiken. Als jij van die sport houdt, is dit stadje een uitstekende plaats om vakantie te gaan vieren. Ook tijdens de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik komt het peloton ieder jaar langs Houffalize. Deze historische plaats in de Ardennen heeft echter nog veel meer te bieden. Door de strategische ligging zijn er maar liefst 3 kastelen gebouwd. Maar oorlogsgeweld heeft veel schade aangericht, het meest recente kasteel werd verwoest tijden een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Een vakantiehuis in Houffalize staat ook garant voor prachtige natuurfoto's. In de omgeving is onder meer de beroemde beverkolonie van Cetturu te vinden. Vanuit een Vakantiehuisjes bungalow in de buurt van Houffalize kan je sportief aan de slag maar ook kiezen voor veel ontspanning. Lees meer 

Trek door Belgisch Luxemburg vanuit je vakantiewoning in Houffalize

Een vakantiehuis in Houffalize staat in Luxemburg. Deze Belgische provincie heeft veel natuur en prachtige dorpen te bieden. Veel vakantiegangers uit Nederland kiezen dan ook voor een vakantiehuisje in dit gebied. Durbuy is het kleinste stad in België, maar het middeleeuwse centrum maakt het ook eens van de mooiste. Ieder die een bezoek aan dit gebied brengt, moet natuurlijk deze attractie zien. Omdat de Vlaamse Ardennen zo rijk zijn aan snelstromende riviertjes, is het logisch dat er ook veel grotten zijn gevormd in de heuvels die vooral uit kalksteen bestaan. De mooiste grotten in deze omgeving van je vakantiewoning in Houffalize zijn de grotten van Hotton. Niet voor niets kregen de grotten onlangs twee sterren in de Groene reisgids van Michelin. Behalve mooi zijn de grotten ook ontzagwekkend groot. Het meest indrukwekkende kasteel in de omgeving is zonder meer het Kasteel van Bouillon, dat verbonden is met de naam Godfried van Bouillon.

Soorten vakantiehuizen in Houffalize

Als je het juiste vakantiehuis in Houffalize voor jou en je gezelschap wilt vinden, kijk je gewoon op Vakantiehuisjes.nl. Hier is een overzicht van vakantiewoningen in Houffalize en omgeving. Een mooie uitvalsbasis als je per mountainbike de omgeving wilt verkennen, maar ook als je gewoon wilt ontspannen. Je vindt hier knusse appartementen voor twee, maar ook ruime bungalows of vakantievilla’s voor grote groepen. In Houffalize een vakantiehuis huren is een perfect idee voor een familievakantie. Op Vakantiehuisjes.nl kun je een selectie maken uit kindvriendelijke vakantiehuizen. Je ziet precies wanneer een vakantiewoning in Houffalize beschikbaar is. Verder kun je in de specificaties zien of je huisdier welkom is in het vakantiehuis van jouw voorkeur. Begin je vakantie goed en kies een comfortabele vakantiewoning in Houffalize die helemaal bij jou past.

5 bezienswaardigheden in de omgeving van Houffalize

Een vakantiehuis in Houffalize gehuurd? Houffalize is een mooie bestemming waar veel te zien valt.

Houtopia

Op vakantie met kinderen? Houtopia is een leuke speeltuin voor de kids waar alles in het teken staat van het hout. Zo zijn ze een dagje zoet.

Blote voetenpad

Misschien verwachtte je dit niet in de Ardennen. Maar het is een bijzondere ervaring om het pad op die manier te volgen. Voel het gras, het zand en ook het water eens op een andere manier. 

Kajakken op de Ourthe

Informeer vooraf of het waterpeil voldoende is. Een tochtje kajakken in deze omgeving is namelijk schitterend. De natuur is vooral vanaf het water erg indrukwekkend. Op die manier kun je de mooiste foto's maken. 

Stuwmeer van Nisramont

Het stuwmeer van Nisramont is altijd mooi om te zien, maar vooral wanneer het gaat schemeren. De verlichting bij avond maakt een bezoek aan dit stuwmeer tot een sfeervolle gebeurtenis.

Natuurpark van de twee Ourthes

Een wandeling door dit gebied en met name een bezoek aan het Plateau van Tailles is een must tijdens een vakantie in Houffalize.

Meer zien in België? Kies dan voor een vakantiehuis in Houffalize en boek dat op Vakantiehuisjes.nl.