Vakantiehuis, woning of villa in de Eifel zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN DE EIFEL ZOEKEN

De Eifel is een middelhoog plateau dat grenst aan de Ardennen en vrijwel geheel in Duitsland ligt. De hoogte top is die van de Hohe Acht en die meet 747 meter. Vele duizenden jaren geleden was het gebied vulkanisch en dat is nog steeds te zien aan de indrukwekkende kraters. Er is nog steeds enige geologische activiteit, waardoor ook jouw vakantiewoning in de Eifel ieder jaar 1 à 2 millimeter hoger komt te staan. In het noorden zijn grote stuwmeren, zoals het stuwmeer in de Roer, dat is bedoeld om het Ruhrgebied van energie te voorzien. Vanuit je vakantiehuis in Duitsland in de Eifel kun je prachtige wandeltochten maken en genieten van de natuur die dit gebied in overvloed heeft. Maar je kunt jouw luxe vakantieverblijf ook gebruiken als uitvalsbasis voor uitstapjes naar Noordrijn-Westfalen, waar altijd wat te beleven valt. Een mooie vakantie is verzekerd met een vakantiehuis in Duitsland in de Eifel. Lees meer 

Vanuit je vakantiewoning de Eifel ontdekken

Als je een vakantiewoning in de Eifel hebt gehuurd, moet je zeker ook het Nationaal Pak Eifel bezoeken. Hier vind je veel bijzondere flora, zeldzame fauna en prachtige fotogenieke landschappen. Maar de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft nog veel meer te bieden. Natuurlijk wil je de binnenstad van Keulen zien en de indrukwekkende Dom. Maar je kunt hier in de omgeving ook een oude kolenmijn bezoeken om te ontdekken hoe het geweest moet zijn om vroeger kolen te delven voor het nabijgelegen Ruhrgebied. Als je van wandelen in de vrije natuur houdt, zit je helemaal goed in dit deel van Duitsland. En wist je dat er maar liefst 14.000 kilometer aan fietspaden met bewegwijzering te vinden is in Noordrijn-Westfalen? Dat is meer dan in iedere andere deelstaat van het land. Voor de watersportliefhebbers is er 1500 kilometer aan rivieren, kanalen en beken.

Vakantiehuisjes te huur in de Eifel

Op Vakantiehuisjes.nl kun je op zoek gaan naar jouw favoriete vakantiehuis in de Eifel. Je kunt de bijzonderheden van de beschikbare vakantiewoningen met een druk op de muisknop zien. Zo weet je meteen of die luxe vakantiebungalow met zwembad ook geschikt is voor jouw gezelschap van 10 personen. Natuurlijk zijn er ook kleinere huisjes en appartementen beschikbaar. Je kunt je vakantiehuis in de Eifel ook particulier huren. Een vakantiehuis in de Eifel particulier huren, wil zeggen dat je de vakantiewoning rechtstreeks van de eigenaar huurt. Wil je met hond komen dan moet je zeker checken of de eigenaar van het vakantiehuis daar geen bezwaar tegen heeft. Wil je meteen boeken? Kijk dan even op Vakantiehuisjes.nl welke data nog beschikbaar zijn. Uiteraard kun je dat online zien. Ook als je naar Duitsland op vakantie wilt, kan je op Vakantiehuisjes.nl snel en efficiënt zien wat er voor jou beschikbaar is. In het goedkope assortiment zijn de vakantiehuisjes comfortabel en zeker ruim genoeg voor het aantal vermelde personen. Een geslaagde vakantie begint met het huren van een vakantiehuis in de Eifel op Vakantiehuisjes.nl.

5 must see's in de omgeving van de Eifel

Een vakantiewoning in de Eifel op een park of particulier gehuurd? De Eifel biedt je een verrassende hoeveelheid bezienswaardigheden.

Burg Satzve

Deze burcht uit de 14e eeuw is nog steeds in uitstekende staat. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zodat ze kunnen ondervinden hoe het leven was in de middeleeuwen.

Trier

Natuurlijk wilt u het historisch centrum van Trier zien. Hier vind je de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd in Duitsland.

Cochem

Een prachtig uitzicht, een mooie burcht en een historische stadskern. Dat biedt deze stad in een bocht van de Moezel.

Hochwildpark Rheinland

Dit wildpark ligt aan de rand van het Nationaal Park Eifel en toont alle dieren die in de omgeving leven.

Kasselburg

Het kasteel is een ruïne, maar de 25 meter hoge toren kan beklommen worden voor een spectaculair uitzicht. Bij het kasteel zijn er regelmatig shows met steenarenden en andere roofvogels. 

Op naar de Eifel? Boek nu het vakantiehuisje in de Eifel dat bij jou past op Vakantiehuisjes.nl.