Vakantiehuis, woning of villa in Zuid Duitsland zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN ZUID DUITSLAND ZOEKEN

Wat dacht jij van een vakantiehuis in Zuid-Duitsland? Zuid-Duitsland is geen exacte gebiedsaanduiding, maar meestal worden daarmee de deelstaten Beieren en Baden-Wurttenberg bedoeld. Jouw vakantiehuis staat dus in ieder geval in dit deel van Duitsland. Het zuiden van Duitsland was voor het ontstaan van het Duitse Keizerrijk meer gericht op Oostenrijk dan op het machtige Pruisen. Maar door de verscherping van de relatie tussen Oostenrijk en Pruisen, die leidde tot een oorlog tussen beide landen, werd ook Zuid-Duitsland bij het nieuwe keizerrijk gevoegd. In eerste instantie was in de Bondsrepubliek sprake van een economische ongelijkheid tussen het zuiden en de rest van het land. Maar die ongelijkheid is in het voordeel van het zuiden uitgevallen na de hereniging van Duitsland. Veel grote bedrijven vestigden daarna hun hoofdkantoren in het zuiden. Voor de vakantieganger is dit gebied zeer geliefd vanwege het natuurschoon. Een vakantiehuis in Zuid-Duitsland huren is een uitstekende keuze. Lees meer 

Een vakantiewoning in Zuid-Duitsland

Veel vakantiegangers uit Nederland huren in Zuid-Duitsland een vakantiehuis, omdat er in dit grote land zoveel te zien is. Het zuiden van Duitsland kenmerkt zich door heuvels, dichte bossen en bergen en is daarmee ideaal voor een midweek of weekendje weg. Wie ervan houdt om veel te wandelen of te fietsen zit in dit gebied wel goed. Maar ook de natuur is hier nog vaak ongerept, vooral in het ruige gebergte. Wie van citytrips houdt, kan ook zijn hart ophalen in dut gebied, Natuurlijk is er wereldstad München. Misschien denk je dan vooral aan het Oktoberfest, maar de stad heeft ook veel prachtige gebouwen, waaronder de Frauenkirche, en het Hofbräuhaus. Voor de auto-fan is er het BMW- museum om bij te watertanden. Toch heeft deze stad ook grote stadstuinen waar je even helemaal kunt bijkomen. In de winter kun je natuurlijk niet om Oberstdorf heen, dat het gezelligste dorp in het zuiden wordt genoemd. Hier vind je veel wintersport vakantiehuizen.

Jouw vakantiehuis in Zuid-Duitsland kiezen

Wil je in Zuid-Duitsland een vakantiehuis huren, dan is de keuze erg ruim. Op Vakantiehuisjes.nl hebben we voor jou alle specificaties van de vakantiewoningen op een rij gezet. Zo kun je in een oogopslag zien wat de voorzieningen zijn in die luxe vakantievilla die misschien precies geschikt is voor jouw grote reisgezelschap. Maar er is zeker ook een appartement voor twee beschikbaar. Op Vakantiehuisjes.nl vind je namelijk niet alleen een vakantiehuis in Zuid-Duitsland met een zwembad op een park bijvoorbeeld, maar ook vakantiewoningen die te huur worden aangeboden door particulieren. En als je met hond op vakantie wilt, kan je checken of dat is toegestaan. Online kan je ook de data van beschikbaarheid zien en dat houdt in dat je meteen kunt boeken als jij dat wilt. Op die manier zorgt Vakantiehuisjes.nl voor een flitsende start van jouw vakantie.      

5 bezienswaardigheden in Zuid-Duitsland

In de buurt van je vakantiewoning in Zuid-Duitsland zijn er prachtige zaken te bekijken. We zetten er 5 voor je op een rij.

Zugspitze

De Zugspitze is met bijna 3.000 meter de hoogste berg in Duitsland. Maar je hoeft geen bergbeklimmer te zijn om de top te bereiken. Dat kan ook met een kabelbaan.

Neues Schloss Herrenchiemsee

Ludwig II liet dit prachtige kasteel bouwen op een eilandje in de Chiemsee. Een topattractie die je beslist gezien moet hebben! 

Königssee

Dit meer is het hoogste van Duitsland en ligt op 600 meter. Het is ook nog eens het diepste en meet bijna 200 meter. Een tochtje hier is onvergetelijk.

Slot Neuschwanstein

Dit sprookjeskasteel liet Ludwig II ook bouwen. Bij een rondleiding door Slot Neuschwanstein zal je ogen te kort komen. Een must see met een uitzicht dat niet te overtreffen valt.

Obersalzberg

Dit gebied kreeg een slechte naam, omdat Hitler hier zijn buitenverblijf vestigde. Het Kehlsteinhaus is het enige gebouw dat de oorlog overleefde.  

Wil je meteen een vakantiehuis in Zuid-Duitsland met zwembad boeken? Maak dan je keuze op Vakantiehuisjes.nl.