Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste bezienswaardigheden van Bretagne

Bretagne is een mooie regio in Frankrijk die bij Nederlandse toeristen nog vrij onbekend is. Aan de bezienswaardigheden kan het niet liggen en evenmin aan de natuur. De Bretons hebben ook een overeenkomst met Hollanders, ze praten namelijk heel vaak over het weer. Dat is ook wel logisch, want Bretagne ligt als een landtong in de Atlantische oceaan.

Het klimaat is daardoor vergelijkbaar met ons land, zachte winters en relatief koele zomers. Het weer kan in Bretagne nog sneller wijzigen dan in ons land en er zijn soms zelfs grote verschillen op één dag. Daar kan je beter maar op voorbereid zijn. Nog een weetje: Bretagne is als laatste aan Frankrijk toegevoegd en de bewoners voelen zich eerst Breton en dan pas Fransman. De mooiste bezienswaardigheden op een rij.

1. Mont St Michel

Formeel hoort dit rotseilandje bij Normandië maar als je in de buurt bent, moet je het beslist niet overslaan. De oude abdij is echt een plaatje en alles eromheen is ook typisch middeleeuws. Vroeger was er geen landverbinding, maar inmiddels loopt er een weg richting deze trekpleister die bij echt hoog water volledig onderloopt. Met de auto kan je het eiland niet bereiken, maar er zijn grote parkeerplaatsen in de buurt en gratis bussen.

2. St Malo

De grootste attractie van het voormalig piratennest is de stadsmuur die vrijwel volledig intact is gebleven en waarover je kan wandelen. Het is een indrukwekkend gezicht om de oceaan aan de ene kant te zien en de oude stad aan de andere zijde. St Malo biedt in de zomer altijd vermaak en nog steeds zie je hier veel kunstschilders. Als je de kans hebt om een zonsondergang mee te maken in deze streek, weet je waarom.

3. Carnac

Het badplaatsje Carnac heeft een mooi strand en een gezellige boulevard waar je gezellig kan dwalen. Maar er is ook een andere attractie buiten de stad. Met een toeristisch treintje krijg je wellicht het beste overzicht over de vele menhirs die hier zijn geplaatst. Niemand weet of het Obelix is geweest, maar er zijn beslist patronen te ontdekken.

4. Dinan

Als je Dinan binnenkomt lijkt het een gewone middelgrote Franse stad, maar achter de oude stadsmuur ligt een prachtig middeleeuws centrum. Dit is nu echt een stadje waar het lijkt alsof je in de tijd terug bent gegaan. Dinan ligt op een groene heuvel boven de rivier Rance. Het uitzicht op de bruggen over de rivier is vooral bij donker zeer indrukwekkend.

5. De roze granietrotsen

Deze rotsen zijn een van de bekendste bezienswaardigheden van Bretagne. Als je op het juiste moment hier komt, worden de rotsen roze gekleurd door de zon. Maar ook als ze grijs zijn is het een genoegen om hier een rondje te klauteren. Het dorpje Ploucmanac’h heeft een haven waar het plezierig bootjes kijken is. Uiteraard vertrek je niet zonder een lekker visrestaurant te hebben aangedaan.

6. Rennes

Hoofdstad Rennes is een gezellige studentenstad met een oud centrum. De kathedraal van de stad heet Notre Dame en is een bezoek waard. Het winkelcentrum en de vele musea maken van Rennes een goede bestemming voor een city-trip.

Bekijk ook: Belgische kustplaatsen; de beste manieren om te genieten van de Belgische kust