Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 prachtige treinreizen door Europa

De trein is zo gek nog niet. Heb jij gekozen voor een comfortabel vakantiehuisje als basis voor mooie tripjes in de omgeving? Dan kan je vaak de trein pakken om snel en comfortabel op je bestemming te komen.

1. Nederland

Ons eigen land kan je ook perfect verkennen met de trein omdat er overal wel een station is te vinden en het aantal treinen niet mis is. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In de spits zijn de treinen in ons land vaak overvol en dat geldt ook op mooie zonnige dagen naar het strand. Kies dus zorgvuldig je bestemming en de tijd waarop je gebruik maakt van de trein. Jij hebt tenslotte vakantie en alle tijd. Denk eraan dat in Nederland inmiddels niet alleen de NS het treinverkeer doet. In- en uitchecken met je OV chipcard is van belang.

2. Bretagne

Bretagne is een nog relatief onbekend deel van Frankrijk dat je met de trein kan gaan ontdekken. Je vindt hier ruige rotskusten aan de Atlantische Oceaan maar ook lieflijke strandjes. De historische stadjes in het gebied zijn nog zeer authentiek en de kastelen zullen je terugbrengen in de Middeleeuwen. Van lekker eten weten ze hier ook alles. Probeer maar eens de heerlijke vis- en schelpdier gerechten aan de kust. En wie van pannenkoeken houdt zit hier ook goed. De treinen zijn van goede kwaliteit en vaak niet druk.

3. Toscane

Als je vakantie viert in dit sprookjesachtige gebied wil je natuurlijk ook de omgeving verkennen. Dat kan in Italië ook zeker goed per trein. Het materieel is goed en het treinverkeer is zeker niet zo wanordelijk als het autoverkeer in dit deel van de wereld. Kies zorgvuldig de plaatsjes die je wilt bezoeken want op sommige haltes stopt de trein maar enkele keren per dag. Stel die oude stationnetjes eens voor, de romantiek hiervan op zich, is al een bezoekje waard.

4. Noorwegen

Noorwegen is een van de rijkste landen in de wereld en dat merk je ook als je per trein reist. De treinen zijn modern en tot in de puntjes verzorgd. Ook de stations zijn en hebben altijd voorzieningen. In Noorwegen kan je overal komen met de trein, soms afgewisseld met een moderne ferry om een fjord over te steken. Tijdens de reis kan je al genieten van de schitterende landschappen die Noorwegen zo kenmerken.

5. Parijs

Alle wegen leiden naar... Zowel in alle delen van Frankrijk als in de grote steden in de buurlanden zijn er snelle verbindingen naar Parijs. Vanuit Nederland of België ben je in een paar uur in Parijs. Maar dat lukt ook vanuit het zuiden, westen of oosten van Frankrijk. En eenmaal in de stad ligt die via de efficiënte metro geheel open voor je. Iets om beslist over na te denken voor je volgende vakantie.

 

Tip: als jij van plan bent om regelmatig met de trein door Nederland of een ander land in Europa te reizen, kijk dan naar de mogelijkheden. Zowel in ons land als de rest van Europa zijn er abonnementen of kortingskaarten.

Lees ook: De 3 mooiste vakantie-eilanden