Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 topbestemmingen voor een actieve en avontuurlijke zonvakantie

Is voor jou de zon erg belangrijk op vakantie, maar hou je ook van een beetje avontuur en wil je actief zijn in de vakantie? Er zijn ook voor jou mooie topbestemmingen waar je alles vindt wat voor jou een vakantie boeiend maakt. Werp maar eens een blik op het lijstje hieronder.

1. Met je hoofd in de wolken

De Franse Alpen hebben iets bijzonders in de zomer. De lucht is er superblauw en het licht meer helder dan elders. De Fransen noemen dit gebied ‘sauvage’ en dat zal je begrijpen als je de gieren ziet overvliegen en de schijnbaar onbeheerde kuddes schapen ziet lopen. Trekken door dit ongetemde gebied is iets voor avonturiers met een goede conditie. Vergeet niet dat de zon op deze hoogte enorm veel kracht heeft en bescherm je huid en ogen goed.

2. Duiken op Curaçao

Misschien ben je al een ervaren duiker of moet je de eerste les nog krijgen. In beide gevallen zal je genieten op het zonovergoten eiland. Er is hier een sprookjesachtig onderwaterlandschap waar de kleuren ongelooflijk zijn en het leven uitbundig geniet van de omstandigheden. Misschien kom je een rog tegen of ontdek jij een wrak dat tot dusverre verborgen is gebleven. En boven water is het genieten van het mooie weer op dit bijzondere eiland. Eerst maar een kokosnoot met een rietje.

3. Geniet van de ruige oceaan

In Bretagne praat men net zoveel over het weer als in Nederland. Het kan op een zomerdag wisselen van tropisch naar een periode van heftige regen. Voor een avonturier is hier echter veel te beleven. Mont Saint Michel ligt op de grens van het Bretonse land en dit moet je echt gezien hebben. Als je door dit gebied van groene heuvels en granieten rotsen trekt, zal de oceaan je altijd lokken. Maar vergeet ook het vroegere piratennest Saint Malo niet. Wie zich ridder wil wanen kan dat bij avond meemaken in het middeleeuwse centrum van Dinan. Laat je ook verwennen met de meest verse zeevruchten die je ooit hebt gegeten.

4. Kajakken in Kroatië

Als je van watersport houdt is Kroatië het land dat je beslist eens moet bezoeken. De kust is grillig en er liggen hier honderden eilandjes waarvan er sommige nog nooit door mensen lijken te zijn betreden. Als je van kajakken houdt, kan je hier vele dagen genieten van de grote variatie die dit gebied kent. Wil je nog meer actie dan heeft het binnenland een groot aantal bergen, watervallen en canyons die er liggen om door een echte avonturier te worden ontdekt. Het klimaat is er trouwens heerlijk.

Lees ook: Istrië reisgids: mooie bestemmingen en bezienswaardigheden

5. Een eigen vlot bouwen in Zweden

Zweden kent in de korte zomer prachtige dagen waar de zon ook goed tevoorschijn komt. Voor de actieve avonturier is het hier te doen op het water. Maak je eigen vlot en trek de natuur in op een van de vele rivieren. Wat dacht je ervan om een zelf gevangen vis op de bbq te roosteren? Geniet van de bijna eindeloze avonden en verwonder je over de middernachtzon.