Vakantiehuis, woning of villa in Franse Pyreneeën zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN FRANSE PYRENEEËN ZOEKEN

Op zoek naar een vakantiehuis in de Pyreneeën in Frankrijk? De Pyreneeën vormen de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje. De Franse Pyreneeën liggen in 6 verschillende departementen. Verder is er een Spaans gedeelte. Ook het dwergstaatje Andorra ligt helemaal in de Pyreneeën. Er zijn vele natuurreservaten in beide landen in de omgeving van de bergen en vanuit je vakantiewoning kun je dus vele kanten op. De Pyreneeën zijn erg oud volgens geologen. Ze zouden zijn ontstaan toen het Iberisch schiereiland tegen het Europese vasteland botste. De hoogste piek is ongeveer 3.000 meter hoog en er zijn zo'n 130 pieken in het gebied. Dit is het gebied van de mooie uitzichten en stilte. Je kunt uren door het gebied dwalen zonder een mens tegen te komen. Maar er zijn ook vele bezienswaardigheden in het gebied. Een mooie vakantie begint met het huren van een vakantiehuis in de Franse Pyreneeën. Lees meer 

Vanuit je vakantiehuis de Franse Pyreneeën in

De Pyreneeën zijn natuurlijk het gebied van de Basken en ook tijdens een vakantie in de Pyreneeën in Frankrijk zal je vaak Baskisch horen spreken. Een van de meest bezochte plaatsen in het gebied is het bedevaartoord Lourdes. Hier zou de 14-jarige Bernadette de Heilige Maagd Maria hebben zien verschijnen in de grot van Massabielle. Er zijn nadien 3 basilieken in het gebied gebouwd en de Rooms Katholieke kerk heeft wonderbaarlijke genezingen in Lourdes erkend. Maar er is veel meer te vinden in dit gebied. Wat dacht je van een vakantiehuis in de Pyreneeën in Frankrijk in de mondaine badplaats Biarritz? De prachtige kuststrook Corniche Basque is wellicht en van de meest onbekende plaatsen om te genieten van zon, strand en zee. As je een vakantiehuis in de Franse Pyreneeën huurt, is er voor iedereen vermaak te vinden.

Vakantiehuisjes in de omgeving van de Pyreneeën

Toe aan een vakantie in de Pyreneeën in Frankrijk? De temperaturen zijn in de zomer aangenaam in de hogere delen van de Pyreneeën. Klik op de specificaties bij de vakantiehuizen die te huur worden aangeboden op Vakantiehuisjes.nl. Je kunt dan ook meteen zien of het vakantiehuisje van jouw voorkeur op een park staat of eigendom is van een particulier. Deze vakantiewoningen worden namelijk tevens vermeld op Vakantiehuisjes.nl. Ook de data waarop de vakantieverblijven beschikbaar zijn kun je online checken. Op deze manier kun je jouw Vakantiehuisjes bungalow aanpassen aan je gezelschap en de tijd waarin je richting Pyreneeën gaat. Jij hebt de keuze tussen een royale vakantievilla met wellness of een knus vakantiehuisje of appartement. Dat is een van de voordelen van het huren van een vakantiewoning, de grote keuze die je hebt. En een vakantiehuis is uiteraard van alle gemakken voorzien Op die manier heb jij alle vrijheid om de vakantie door te brengen op de manier zoals jij dat wilt.

5 bezienswaardigheden in de buurt van de Pyreneeën

Er valt veel moois te bewonderen in het gebied.

Grotte de Niaux

De ingang van deze grot is 35 meter hoog, maar al snel moet je bukken, Met een gids kan je de beroemde rotstekeningen gaan bewonderen.

Saint Jean Pied de Port

Een prachtig vestingstadje aan weerszijden van de rivier de Nive. Hier voel je je echt in het verleden.

Bagnères-de-Luchon

Bagnères-de-Luchon is een elegant kuuroord waar de Romeinen al kwamen. Later waren hier ook Victor Hugo, Alexandre Dumas en Gustave Flaubert te gast.

Saint Lizier

Saint Lizier is een van de mooiste dorpen in Frankrijk en dat zegt wat. Gelegen op een heuvel en inclusief een kathedraal.

Cirque de Troumouse

Bizar gestolde rotswanden en duizenden krokussen rond een beeld van de maagd Maria. Een meer bijzonder keteldal dan Cirque de Troumouse zal je nergens vinden. 

Als je wilt genieten van je vakantie, huur dan nu vast een vakantiewoning in de Pyreneeën bij Vakantiehuisjes.nl.