Vakantiehuis, woning of villa in Ede zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN EDE ZOEKEN

Ga jij voor een vakantievilla in Ede? Vakantiehuizen zijn er veel in Ede en dat is ook niet verwonderlijk, omdat deze gemeente qua oppervlakte een van de grootste van Nederland is. In het verleden werden hier ook al vakantiehuizen en bungalows in de omgeving gebouwd door de gegoede burgerij uit het westen. Dat is natuurlijk verklaarbaar door de aanwezigheid van het grootste natuurgebied in Nederland: de Veluwe.  De geschiedenis van Ede is vergelijkbaar met de omgeving: rustig. Vele eeuwen werden de gemeente en de omringende dorpen vooral gekenmerkt door landelijkheid. Dat veranderde ten dele, doordat in de vorige eeuw de industrie en ook defensie Ede koos als vestigingsplaats. De stad groeide snel, maar toerisme bleef altijd een belangrijke bron van inkomsten. Als je kiest voor het huren van een vakantiewoning in Ede zul je dan ook de gastvrijheid van vroeger ontmoeten. Een vakantiebungalow in Ede staat garant voor een ontspannen vakantie.     Lees meer 

Geniet van de Veluwe in je vakantiewoning in Ede

Wie een vakantiewoning in Ede besluit te huren of in de buurt van de stad, komt meestal om eens lekker tot rust te komen. De Veluwe is daar ook bij uitstek geschikt voor. Hier kan je eindeloos fietsen door bossen, langs heidevelden en vennetjes. De routes zijn zo aangelegd dat jij kan genieten van het mooiste dat de Veluwe heeft te bieden. Door de omvang van het gebied heeft het wild hier nog alle vrijheid. De kans is ook best groot dat je oog in oog komt te staan met een aantal bijzondere dieren. Maak niet te veel lawaai als je de Big Five van de Veluwe ziet: een edelhert, een wild zwijn, een ree, een vos of een schotse hooglander. Voor het wild in deze contreien is de mens een vreemde snuiter die je maar beter kan mijden. Maar er zijn ook dieren die graag de show stelen in de buurt van je vakantie appartement in Ede. Let maar eens op als je eekhoorntjes tegenkomt Deze komedianten laten zich niet uit het veld slaan door een beest op twee poten. Liever een dagje buitenland? Overweeg dan eens om naar Duitsland te gaan.

Vind ook jouw vakantiehuis in Ede

Op Vakantiehuisjes.nl vind je alles wat Ede en omgeving te bieden heeft op het gebied van vakantiehuizen. Ben je op zoek naar een knus vakantie appartement in Ede of ga je voor een royale vakantievilla in Ede? Ga je voor luxe en wil je een bungalow met zwembad? Op Vakantiehuisjes.nl kun je een goed overzicht krijgen en ook meteen controleren of je favoriete vakantiehuisje beschikbaar is wanneer dat jou uitkomt. Er zijn in de buurt van Ede een paar grote vakantieparken met voorzieningen waarop meerdere types vakantiehuisjes beschikbaar zijn. Ook bij particulieren kun je terecht op de site. Alle informatie die jij zoekt over een vakantiehuis in Ede, is daar beschikbaar. Controleer bijvoorbeeld altijd of je met hond welkom bent alvorens een vakantiehuis in Ede te huren.  

5 plaatsen om te bezoeken in Ede

Hieronder een overzicht met de 5 leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Ede:

Historisch museum

In dit kleinschalige museum vind je een mooie collectie voorwerpen die je alles vertellen over de omgeving van Ede en haar bewoners.

Natuurhistorisch museum

In de buurt van het grootste natuurpark van Nederland wil je uiteraard meer weten over alles wat daar leeft en rondloopt. Bezoek dit museum tijdens je vakantie.

De Oude Kerk

De Oude kerk vind je aan de Grotestraat. De mooie kerk is nog steeds in gebruik bij de Hervormde gemeente maar is te bezichtigen op werkdagen.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een prachtig voorbeeld van een echte waterburcht. Ook de omgeving van de burcht nodigt uit tot en wandeling.

Passiflorahoeve

Bij Harskamp is deze botanische tuin een attractie die je niet mag missen. De collectie omvat een grote hoeveelheid kleurige hybriden van het Passiflora geslacht.          

Heb jij al zin om je koffers te pakken? Boek nu je bungalow op Vakantiehuisjes.nl!