Vakantiehuis, woning of villa in Achterhoek zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN ACHTERHOEK ZOEKEN

Zoek je naar een vakantiehuis in de Achterhoek voor 2 personen of meer? Er staan vele vakantiehuizen in deze mooie streek in Nederland. Toch is het voor veel mensen onbekend gebied. Jouw vakantiehuis in de Achterhoek staat in het gebied dat ook wel de Graafschap wordt genoemd, naar het voormalig graafschap Zutphen. Tegenwoordig vind je hier ook alle luxe die je mag verwachten van vakantiebungalows. Vroeger was de Achterhoek een ondoordringbaar deel van het land dat de weg naar het oosten versperde. Vooral het grote moerasbos in het midden van het gebied vormde een gevaarlijke hindernis. De bewoners leefden in die tijd voornamelijk van de landbouw. Pas in de 20e eeuw is hier de industrialisatie doorgedrongen en is het gebied ontgonnen. Maar er is genoeg natuur overgebleven om tot rust te komen tijdens je vakantie. Maar ook het stadse leven hoef je niet te missen, omdat in het gebied de gemeentes Zutphen en Doetinchem liggen. Lees meer 

 

Vakantiehuis Achterhoek om lekker te relaxen

Tijdens je verblijf in een vakantiewoning in de Achterhoek zal je zeker gaan genieten van de prachtige omgeving. Het heuvelachtige gebied heeft nog steeds is wilds in de natuur dat je elders niet meer aantreft in ons land. Wandelen en fietsen kan je hier volop en de routes zijn mooi en ook duidelijk aangegeven. Wil je genieten van het drukke stadsleven dan kan dat in Zutphen en Doetinchem. Beide steden hebben een mooi oud centrum en een actieve gezellige horeca. Maar in de omgeving van jouw vakantiebungalow in de Achterhoek is verder van alles te beleven. Het gebied grenst zowel aan Duitsland als aan het Overijsselse Salland. Een korte rit brengt je waar je wezen wil als je ook deze omgeving wilt bewonderen. Er gaan ook veel groepen naar de Achterhoek voor bedrijfsuitjes, al dan niet met sportief karakter. Hiervoor zijn er ruime vakantiebungalows beschikbaar voor 6 personen, maar ook voor 10 personen.

Maak je keuze uit vakantieverblijven in de Achterhoek

Vakantiehuisjes.nl heeft een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de Achterhoek. Deze omvatten appartementen voor twee personen, maar ook vakantiebungalows voor grotere groepen. Hou je van luxe, dan is een vakantiehuis met zwembad misschien een goede keuze.  Op Vakantiehuisjes.nl vind je niet alleen vakantiewoningen op parken, maar je kunt ook een vakantiehuisje in de Achterhoek particulier huren. Alle bijzonderheden kan je met een druk op de knop controleren. Bijvoorbeeld of je welkom bent met hond op vakantie. Vakantiehuizen worden steeds populairder bij vakantiegangers. Dat is niet zo vreemd omdat je zelf de vrijheid hebt om te kiezen van eenvoudig tot luxe en van knus tot ruim. Kies ook voor de vrijheid van een vakantiewoning in de Achterhoek. Huur nu jouw vakantiehuisje in de Achterhoek particulier of op een park en geniet!

5 bezienswaardigheden in de Achterhoek

De vijf leuke bezienswaardigheden en activiteiten in de Achterhoek:

Doolhof Ruurlo

Hou je wel van een uitdaging? Dan is het grootste heggendoolhof ter wereld in Ruurlo iets voor jou. In het centrum staat een toren met prachtig uitzicht. Je beloning is dus de moeite waard.

Landgoed Slangenburg

Prachtige oude beuken en bloeiende rododendrons. Het oude landgoed Slangenburg biedt in alle seizoenen een statige aanblik. Dat mag je niet missen!

Doesburgse wallen

In de middeleeuwen kende ook de stad Doesburg haar vestingwerken. Inmiddels zijn de wallen ook hier omgetoverd tot een beschermd natuurgebied.

Kasteel Ruurlo

Het kasteel Ruurlo staat er al sinds 1326. Misschien herken je het van de jeugdserie 'De Zevensprong'. Vooral in het voorjaar is ook het park een lust voor het oog. De schitterende tuin is in 1820 ontworpen door Petzold.

Kasteelheuvel Bronkhorst

Bronkhorst is het kleinste stadje in Nederland. Op de kasteelheuvel lag eens een machtig kasteel dat dateerde uit de 10e eeuw. Hier voel je je nog steeds in de middeleeuwen.     

Ben jij er klaar voor om de Achterhoek te gaan ontdekken? Huur nu particulier jouw vakantiehuis in de Achterhoek via Vakantiehuisjes.nl. Natuurlijk kun je ook voor een last minute gaan!