Vakantiehuis, woning of villa in Tilburg zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN TILBURG ZOEKEN

Ook in de prehistorie woonden er al mensen in de omgeving van jouw vakantiehuis in Tilburg. Maar in de 12e eeuw werd deze stad in Noord-Brabant voor het eerst genoemd. Het huidige Tilburg stond in de middeleeuwen bekend als West-Tilburg terwijl Oost-Tilburg later bij Oisterwijk werd gevoegd. Er werd door een van de heren van Tilburg, Jan van Haesdrecht, opdracht gegeven om een kasteel te bouwen. In de 19e eeuw ging het kasteel verloren toen het moest wijken voor een fabriek. Maar in het wapen van de stad is het middeleeuwse kasteel nog steeds te zien. De textielindustrie maakte van Tilburg een grote stad. De bekendste ‘vakantieganger’ in Tilburg was koning Willem II, Hij verbleef vaak en veel in de stad, omdat hij zich daar vrij voelde. Vandaag de dag staan er veel vakantiehuizen in van Tilburg om te genieten van deze mooie stad en het Brabantse achterland. Natuurlijk kun je ook voor een vakantiehuisje in de omgeving van Tilburg kiezen. Lees meer 

Ontdek Brabant vanuit je vakantiewoning in Tilburg

Noord-Brabant is een erg grote provincie en geeft de vakantieganger vele mogelijkheden. Vanuit uw vakantiehuis in de buurt van Tilburg kun je dit gebied op een comfortabele manier ontdekken. Het Nationale Park De Biesbosch is een van de mooiste natuurgebieden van ons land. Het wordt afgebakend door de Beneden-Merwede en de Noord-Merwede. Door het overvloedige water zijn er hier vele eilandjes ontstaan. Omdat de mens het niet in gebruik heeft genomen is de natuur hier bijzonder, het gebied telt zeearenden, otters en bevers. Je kan hier allerlei tochten over het water maken en alles te weten komen over het gebied en de bewoners ervan. Minder inheemse dieren tref je aan in Safaripark Beekse Bergen. Ook dat is niet ver van je vakantievilla in Tilburg. Met een safari-bus rijd je langs de leeuwen, tijgers maar ook zebra's en giraffen. Ook voor de jongere vakantiegangers een hele ervaring. 

Vakantiehuisjes in Tilburg te huur

Er is ruime keuze in vakantiewoningen in de omgeving van Tilburg. Op Vakantiehuisjes.nl vind je zowel het aanbod op parken als dat van particulieren. Hierdoor is jouw keuze zo uitgebreid dat jij vast het passende vakantieverblijf weet te vinden. Natuurlijk kun je meteen zien voor hoeveel personen een vakantiebungalow of appartement geschikt is. Maar ook alle andere bijzonderheden over je vakantievilla in Tilburg kun je online vinden. Verder kun je ook meteen checken of het huisje beschikbaar is op het moment dat jij naar Tilburg wilt afreizen. Vergeet ook niet te kijken of je met hond welkom bent op het gekozen adres. Vakantiehuizen bieden ruimte, comfort en bovenal de vrijheid om de vakantie te vieren zoals jij dat wil. Kies voor de vakantiewoning in Tilburg die bij jou past. Je vindt zowel vakantiehuisjes in het goedkope segment als de luxere woningen, bijvoorbeeld met zwembad. Liever niet in het centrum? Huur dan een vakantiehuisje in de omgeving van Tilburg.

5 bezienswaardigheden in Tilburg

Wil je leuke bezienswaardigheden in Tilburg zien? Wij hebben er 5 voor je verzameld.

1. Textielmuseum

Tilburg is groot geworden dankzij de textiel. Het museum is toepasselijk gevestigd in een voormalige fabrikantenvilla. Als bezoeker kan je het hele proces van het maken van textiel volgen.

2. Piushaven

Dit mooie stukje Tilburg ligt op loopafstand van het centrum. Het ligt midden in het groen en is het bekijken meer dan waard. Het water en de pier zijn regelmatig het podium voor voorstellingen van allerlei aard.  

3. Abdij de Koningshoeven

Hier wordt bier gebrouwen in samenwerking met de monniken van de Abdij. Ga eens proeven en geniet van de omgeving.

4. Museum De Pont

Dit is echt een mooi museum voor de liefhebber van de moderne kunst. Er zijn ieder jaar weet drie grote tentoonstellingen. Hier gaat men voor de breedte en mooie collecties.

5. Dwaalgebied

Laat je door een gids het dwaalgebied van Tilburg tonen. Neem een lege picknickmand nee en vul die onderweg met allerlei lekkernijen die op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Een aanrader!

Zin in een geweldige vakantie? Boek dan nu jouw luxe vakantiehuis in Tilburg op Vakantiehuisjes.nl.