Vakantiehuis, woning of villa in Friesland zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN FRIESLAND ZOEKEN

Een vakantiehuis in Friesland huren betekent dat je er echt even helemaal uit bent. Als je van watersport houdt, dan is Friesland jouw provincie. Nergens in Nederland kun je zo heerlijk varen en zeilen als hier. Een vakantiewoning in Friesland huren? Dat kun je in de hele provincie doen. Huur een vakantiehuis in Friesland van een particulier en geniet optimaal. Friesland is een beetje buitenland in eigen land. De belangrijkste reden hiervoor is de Friese taal. Het Fries is officieel een taal en mag beslist geen dialect worden genoemd. Het wijkt daarvoor te veel af van het Nederlands. Friesland staat bekend om zijn meren, de Elfstedentocht en de typische streekproducten, zoals het Fries suikerbrood. Lees meer 

Verschillende soorten vakantiewoningen in Friesland

Er zijn vele mogelijkheden voor het huren van een vakantiewoning in Friesland. Misschien wil je je knus appartement voor 2 personen, maar ook een luxe vakantiebungalow of vakantievilla (eventueel met zwembad) voor 8 personen of 10 personen is mogelijk. Wil je gaan varen tijdens je vakantie, huur dan een vakantiehuis in Friesland aan het water, vaak heb je dan een eigen aanlegsteiger. Als je je vakantiehuis in Friesland particulier huurt, kun je er soms het gebruik van een boot bij huren. Als je met hond op vakantie wilt, staat op de site of dit mogelijk is. Misschien wil je wel een goedkope vakantiewoning in Friesland kopen zodat je er regelmatig even tussenuit kunt. Ook daarvoor kun je terecht op Vakantiehuisjes.nl. Heb je in Friesland je eigen vakantiehuisje, dan is er uiteraard ook weer de mogelijkheid die te verhuren in de periodes dat je er zelf geen gebruik van maakt.

Zwerven over de Friese meren

Een vakantiewoning in Friesland betekent eigenlijk wel dat je ook het water op moet. Natuurlijk kun je er ook heerlijk fietsen, wandelen en Leeuwarden, Harlingen of Sneek bezoeken, maar varen en Friesland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ga je een vakantiewoning in Friesland huren, dan kun je je eigen boot meenemen of ter plaatse een sloep of zeilboot reserveren om lekker het water op te gaan. Als je geen ervaring hebt met varen, is het wel belangrijk dat je de regels goed bestudeert. Zeker in het hoogseizoen is het op de meren en in de vaarten soms erg druk. Met mooi weer waan je je even op de Middellandse Zee!

Ben je niet zo’n waterliefhebber? Geen nood, ook dan heeft Friesland veel te bieden. Je kunt een uitstapje maken naar één van de Waddeneilanden, Terschelling, Ameland en Vlieland zijn vanuit Harlingen met de veerboot bereikbaar. Of breng een dag door in de aangrenzende provincies Groningen of Drenthe.

Breng een bezoek aan watersportprovincie Friesland

Wanneer je je intrek neemt in een vakantiehuis in Friesland, kun je je hart ophalen aan de vele Friese sporten. Een vakantiehuis in Friesland aan het water huren, doen veel mensen tijdens een bekend evenement om er vooral niets van te hoeven missen. In de zomer vindt het bekende Skûtsjesilen in Friesland plaats. Deze racewedstrijden met authentieke Friese zeilboten trekken jaarlijks veel bekijks. Naast het Skûtsjesilen is ook kaatsen een typisch Friese sport, evenals het Fierljeppen, waarbij je met behulp van een lange stok over een sloot moet springen. En dan is Friesland natuurlijk de schaatsprovincie bij uitstek. Bekende schaatshelden als Rintje Ritsma, Falko Zandstra en Sjoukje Dijkstra zijn rasechte Friezen en dat zijn dan nog maar een paar van de schaatshelden die deze provincie heeft voortgebracht.

Top 5 bezienswaardigheden in Friesland

Hieronder vind je 5 tips van bezienswaardigheden die die de moeite van een bezoek zeker waard zijn vanuit de luxe vakantiebungalows in Friesland:

Elfstedentocht

Niet alleen voor de liefhebbers van schaatsen bieden alle 11 Friese steden iets bijzonders. Ga op zoek naar mooie kerkjes van tufsteen en molens in de omgeving.

Harlingen

Deze stad lijkt wel een openluchtmuseum met 500 gevels die op de monumentenlijst zijn geplaatst.

Kameleondorp

Grote pretparken kent deze provincie niet, maar in het Kameleondorp kun je zien en voelen hoe het moet zijn geweest in de tijd van de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer

Fries Museum

In het nieuwe onderkomen van het museum kun je tienduizenden voorwerpen uit de Friese (cultuur)historie bewonderen. Een leuk uitje voor jong en oud.

Woudagemaal

Dit is het enige nog werkende stoomgemaal in de hele wereld. In het bezoekerscentrum kom je van alles te weten over het gemaal en kun je ook wat drinken.

Ben je op zoek naar je eigen huis in Friesland?

Via Vakantiehuisjes.nl vind je niet alleen informatie over het huren van vakantiewoningen in Friesland. Wil je niets van deze mooie provincie missen? Huur dan jouw vakantiehuis in Friesland via Vakantiehuisjes.nl!