Vakantiehuis in Friesland zoeken

VAKANTIEHUIS IN FRIESLAND ZOEKEN

Friesland is een beetje buitenland in eigen land. De belangrijkste reden is de Friese taal. Het Fries is officieel een taal en dus geen dialect. Het wijkt daarvoor te veel af van het Algemeen Beschaafd Nederlands. Friesland staat bekend om zijn meren, de Elfstedentocht en de typische streekproducten zoals het Fries suikerbrood. Een vakantiehuis in Friesland huren betekent dat je er echt even helemaal uit bent. Als je van watersport houdt dan is Friesland jouw provincie. Nergens kun je zo heerlijk varen en zeilen als in Friesland. Je kunt in de gehele provincie Friesland een vakantiewoning huren. Er zijn huisjes te huur op parken maar ook van particulieren. Wil je gaan varen tijdens je vakantie, huur dan een vakantiehuis in Friesland aan het water, vaak heb je dan een eigen aanlegsteiger. Als je je vakantiehuis in Friesland particulier huurt kun je er soms het gebruik van een boot bij huren. Lees meer 

Zwerven over de Friese meren

Een vakantie in Friesland betekent eigenlijk wel dat je het water op moet. Natuurlijk kun je je beperken tot fietsen en wandelen en een bezoekje aan steden als Leeuwarden, Harlingen of Sneek, maar varen en Friesland zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ga je een vakantiehuis huren in Friesland dan kun je je eigen boot meenemen of ter plaatse een sloep of zeilboot reserveren om lekker het water op te gaan. Als je geen ervaring hebt met varen is het wel belangrijk dat je de regels goed bestudeert. Zeker in het hoogseizoen is het op de meren en in de vaarten soms erg druk. Ben je niet zo’n waterliefhebber? Geen nood, ook dan heeft Friesland veel te bieden. Je kunt een uitstapje maken naar één van de Waddeneilanden, Terschelling, Ameland en Vlieland zijn vanuit Harlingen met de veerboot bereikbaar. Of breng een dag door in de aangrenzende provincies Groningen of Drenthe.

Breng een bezoek aan watersportprovincie Friesland

Wanneer je je intrek neemt in een vakantiehuis in Friesland, kun je je hart ophalen aan de vele Friese sporten. Een vakantiehuis in Friesland huren doen veel mensen tijdens een bekend evenement om er vooral niets van te hoeven missen. In de zomer vindt jaarlijks het bekende Skûtsjesilen in Friesland plaats. Deze racewedstrijden met authentieke Friese zeilboten trekken jaarlijks veel bekijks. Naast het Skûtsjesilen is ook kaatsen een typisch Friese sport, evenals het Fierljeppen, waarbij je met behulp van een lange stok over een sloot moet springen. En dan is Friesland natuurlijk de schaatsprovincie bij uitstek. Bekende schaatshelden als Rintje Ritsma, Falko Zandstra en Sjoukje Dijkstra zijn rasechte Friezen en dat zijn dan nog maar een paar van de schaatshelden die deze provincie heeft voortgebracht.

Ben je op zoek naar je eigen huis in Friesland?

Via Vakantiehuisjes.nl vind je niet alleen informatie over het huren van vakantiewoningen in Friesland. Misschien wil je wel een vakantiehuis in Friesland kopen zodat je er regelmatig even tussenuit kunt. Ook daarvoor kun je terecht op deze website. Heb je in Friesland je eigen vakantiehuis dan is er uiteraard ook weer de mogelijkheid dit te verhuren in de periodes dat je er zelf geen gebruik van maakt. Je kunt, om het meer aantrekkelijk te maken voor huurders, je vakantiehuis in Friesland ook met gebruik van een boot verhuren. Vooral een luxe vakantiehuis in Friesland wordt veel gezocht door toeristen.