Vakantiehuis in Drenthe zoeken

VAKANTIEHUIS IN DRENTHE ZOEKEN

De provincie Drenthe in het oosten van Nederland is vooral bekend vanwege de hunebedden. Nederland heeft er 53, waarvan er 52 in Drenthe te vinden zijn, de provincie Groningen heeft 1 hunebed. Wanneer je een vakantiehuis in Drenthe huurt moet je deze eeuwenoude grafmonumenten natuurlijk zeker gaan bekijken. Vakantiehuisjes in Drenthe zijn al jaren erg populair als vakantiebestemming. Veel mensen willen de drukte van de Randstad ontvluchten en even lekker bijkomen in deze mooie provincie. De term “Drentenieren” is zelfs ingeburgerd onder gepensioneerden die na het beëindigen van hun arbeidzame leven in Drenthe gaan wonen. Daarnaast hebben veel Nederlanders een tweede vakantiewoningen in Drenthe. Dit vakantiehuis in Drenthe verhuren zij particulier gedurende de periodes dat ze er zelf niet verblijven. Lees meer 

Verken de mooie omgeving van het Drentse land

Je kunt gedurende het hele seizoen een vakantiehuisje huren in Drenthe. Van daaruit maak je prachtige wandelingen en mooie fietstochten. Je kunt ook de trein pakken naar Assen of Groningen om lekker te gaan winkelen. Of rijd richting Duitsland. De provincie Nedersaksen ligt direct over de grens en heeft ook prima gelegenheden om inkopen te doen. Houd je van geschiedenis bezoek dan ook zeker het plaatsje Ruinen. Hier staat de historische Mariakerk en de overblijfselen van het bijbehorende klooster, daterend uit de 11e eeuw. En natuurlijk moet je als je Assen bezoekt even een kijkje nemen bij het standbeeld van Bartje, de beroemdste inwoner van Drenthe. Over hem werd in de jaren 70 een Tv-serie uitgezonden. “Ik bid nie veur bruune boon’n!” is tot op de dag van vandaag een gevleugelde uitspraak die Bartje in deze serie deed. Een ander bekend figuur uit Drenthe is Berend Botje. Zijn standbeeld vind je uiteraard in Zuidlaren.

Huur een mooi vakantiehuis in Drenthe

In Drenthe een vakantiehuis huren betekent optimaal genieten van de rust en de ruimte van het Drentse land. Ver weg van de grote steden en de drukte van de Randstad kom je helemaal tot rust. Je kunt prachtige fietstochten in de omgeving maken. Je kunt daarvoor je eigen fiets meenemen of je huurt er eentje op de plaats van bestemming. Ben je met een wat groter gezelschap dan kun je ook een vakantieboerderij in Drenthe huren. Ook in andere delen van Nederland kun je een vakantieboerderij huren. Hier heb je alle ruimte en privacy om van je welverdiende vakantie te genieten.

Heerlijk op vakantie in Drenthe in een vakantiehuis van Vakantiehuisjes.nl

Wil je een vakantiehuisje in Drenthe huren bekijk dan zeker het complete aanbod op Vakantiehuisjes.nl. Hier vind je onder andere ook een vakantiehuisje in Drenthe waar je met je hond mag verblijven. Je trouwe viervoeter zal het heerlijk vinden om lekker te kunnen rennen en stoeien in de vrije natuur. De meeste vakantiewoningen in Drenthe zijn van alle gemakken voorzien. Er zijn ook regelmatig vakantiehuisjes te koop in Drenthe. Een goede investering voor mensen die hun spaargeld willen beleggen.