Vakantiehuis in Groningen zoeken

VAKANTIEHUIS IN GRONINGEN ZOEKEN

Er gaat niets boven Groningen luidt de slogan van de stad en provincie Groningen. Het Hoge Noorden is misschien niet zo bekend als vakantiebestemming, maar vergis je niet. Wanner je een vakantiehuis in Groningen huurt kun je genieten van weidse vergezichten over eindeloze weilanden en akkers en genieten van de ongekende rust. Zeker als je in de Randstad woont en gewend bent aan de stadse drukte is het een verademing om een vakantiewoning in Groningen te huren. Je kunt hier onder andere voor terecht op verschillende vakantieparken maar je kunt ook een vakantiehuisje in Groningen particulier huren, rechtstreeks van de eigenaar. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Groningen

Geniet van de rust en ruimte in Groningen

Groningen is een dunbevolkte provincie, en dan is het ook nog eens zo dat zo’n 30 % van de bijna 600.000 inwoners in de provinciehoofdstad Groningen woont. In de slaperige dorpjes en de kleinere steden is het dus een stuk minder druk op straat. Veel mensen die een vakantiehuis huren in Groningen doen dit om de rust op te zoeken. Als je verlangt naar een rustige vakantie, om lekker te kunnen lezen, eindeloze fietstochten te maken in de omgeving, of misschien een uitstapje naar Schiermonnikoog te maken, dan is een vakantiehuis in Groningen voor jou de ideale vakantiebestemming. Maar gelukkig is het niet alleen maar rust wat de klok slaat. De stad Groningen bruist van levenslust. Het is een universiteitsstad met gezellige kroegen en een levendig centrum. IJkpunt voor alle “stadjers” is de Martinitoren op het gelijknamige plein. Deze toren wordt door de Groningers liefkozend “d’olle Grieze” (de oude grijze) genoemd. Je kunt de kerk bezoeken en als je geen bezwaar hebt tegen heel veel trappen ook de toren beklimmen.

Verken de regio vanuit je vakantiehuis in Groningen

Huur je in Groningen een vakantiehuis dan biedt de regio veel mogelijkheden. Je zit vlak aan de grens met Duitsland. Met de auto of met de trein of bus ben je zo in de Duitse provincie Nedersaksen. Veel Nederlanders komen er graag om te shoppen en ook is de brandstof in Duitsland een stuk goedkoper dan in Nederland. Houd er wel rekening mee dat je aan de wettelijke voorwaarden voldoet om in Duitsland met de auto te mogen rijden. Gedurende de wintermaanden zijn winterbanden bijvoorbeeld verplicht, ook als er geen sneeuw of ijs ligt. Natuurlijk kun je ook de aangrenzende provincies Friesland en Drenthe bezoeken.

Huur een gezellig vakantiehuis in Groningen bij Vakantiehuisjes.nl

Een vakantiehuis huren in Groningen biedt je de mogelijkheid om deze mooie provincie te leren kennen. Je kunt op de fiets, te voet of met de auto de omgeving verkennen. Je kunt naar de kunst rijden en genieten van het uitzicht over de Waddenzee. Een dagtrip nar Schiermonnikoog behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Vakantiewoningen in Groningen kun je via Vakantiehuisjes.nl huren op verschillende parken in de regio. Maar het is ook mogelijk om een vakantiehuis in Groningen stad te huren. Dit is ideaal als je toch een beetje tussen de mensen wilt zitten of als je ’s avonds wilt uitgaan in de stad. Ben je met een groter gezelschap dan is een vakantieboerderij in Groningen huren misschien een goed idee. Deze bieden ruimte aan gezelschapen van zes personen en meer. Ben je met zijn tweeën dan kun je een knus vakantieappartement in Groningen huren voor een gezellig verblijf in deze mooie provincie.