Vakantiehuis, woning of villa in Groningen zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN GRONINGEN ZOEKEN

Er gaat niets boven Groningen luidt de slogan van de stad en provincie Groningen. Het Hoge Noorden is misschien niet zo bekend als vakantiebestemming, maar vergis je niet. Wanner je een vakantiehuis in Groningen huurt kun je genieten van weidse vergezichten over eindeloze weilanden en akkers en genieten van de ongekende rust. Zeker als je in de Randstad woont en gewend bent aan de stadse drukte is het een verademing om een vakantiewoning in Groningen te huren. Je kunt hier onder andere voor terecht op verschillende vakantieparken maar je kunt ook een vakantiehuisje in Groningen particulier huren, rechtstreeks van de eigenaar. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Groningen

Een vakantiehuis in Groningen: genieten van rust en ruimte

Een vakantiehuis in Groningen is geweldig voor jong en oud. Groningen is een dunbevolkte provincie, en daar komt nog bij dat zo’n 30% van de bijna 600.000 inwoners in de provinciehoofdstad Groningen woont. In de dorpjes en de kleinere steden is het dus een stuk minder druk op straat. Veel mensen die een vakantiehuis huren in Groningen doen dit om de rust op te zoeken. Verlang je naar een rustige vakantie, om lekker te kunnen lezen, eindeloze fietstochten te maken in de omgeving of misschien een uitstapje naar Schiermonnikoog te maken? Dan is een vakantiehuis in Groningen voor jou de ideale vakantiebestemming.

Maar gelukkig is het in Noordoost-Nederland niet alleen maar rust wat de klok slaat. De stad Groningen bruist van levenslust. Het is een universiteitsstad met gezellige kroegen en een levendig centrum. IJkpunt voor alle ‘stadjers’ is de Martinitoren op het gelijknamige plein. Deze toren wordt door de Groningers liefkozend ‘d’olle Grieze’ (de oude grijze) genoemd. Je kunt de kerk bezoeken. Als je geen bezwaar hebt tegen heel veel trappen ook de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over dit stukje Oost-Nederland.

Verken de regio vanuit je vakantiehuis in Groningen

Wanneer je een vakantiehuisje in Groningen huurt, dan biedt deze provincie veel mogelijkheden. Je zit vlak aan de grens met Duitsland. Met de auto of met de trein of bus ben je zo in de Duitse provincie Nedersaksen. Veel Nederlanders komen er graag om te shoppen. Ook is de brandstof in Duitsland een stuk goedkoper dan in Nederland. Houd er wel rekening mee dat je aan de wettelijke voorwaarden voldoet om in Duitsland met de auto te mogen rijden. Gedurende de wintermaanden zijn winterbanden bijvoorbeeld verplicht, ook als er geen sneeuw of ijs ligt. Natuurlijk kun je ook de aangrenzende provincies Friesland en Drenthe bezoeken. Daarmee is je vakantiehuis in Groningen ook de ideale uitvalsbasis voor een vakantie met hond.

Soorten vakantiehuisjes in Groningen

Het is ook mogelijk om een vakantiehuis in Groningen stad te huren. Een vakantiehuis in Groningen stad is ideaal als je toch een beetje tussen de mensen wilt zitten of als je ’s avonds wilt uitgaan in het centrum. Ben je met een groter gezelschap, dan is een vakantieboerderij in Groningen huren misschien een goed idee. Deze vakantiewoningen bieden ruimte aan gezelschappen van zes personen en meer. Zo beschik je over een vakantiehuis middenin de natuur en je met zijn tweeën, dan is een knus vakantieappartement in Groningen huren een uitstekend idee voor een gezellig verblijf in deze mooie provincie.

Bezienswaardigheden bij je vakantiewoning in Groningen

In Groningen vind je prachtige natuurgebieden waar de rust nog heerst die je het gevoel geeft op ontdekkingsreis te gaan.

Nationaal park Lauwersmeer

Het Nationaal Park Lauwersmeer biedt een uniek landschap en natuur die je nergens anders zal vinden. Maar ook de zeedijken en weidedorpen zijn een bezoek meer dan waard en uiterst fotogeniek. Natuurlijk is dit ook ideaal voor een vakantie met hond.

Bourtange

De vesting Bourtange is bekend vanwege de bijzondere vijfhoekige vorm. In deze stad zie je nog veel historie terug, zoals eeuwenoude lindenbomen, maar ook een molen en andere mooie gebouwen.

't Speulparadies

Ook voor de jongere bezoeker heeft Groningen iets bijzonders te bieden. In 't Speulparadies kun je rustig gaan genieten van een kopje thee of koffie met iets lekkers. Naar de kids heb je geen omkijken meer. De kabelbaan, het luchtkussen en het avonturenpad houden ze wel bezig. En daarnaast is er ook nog een dierenweide.

De stad groningen

De stad Groningen heeft een oud centrum waar van alles te beleven valt. Denk maar aan die bijzondere Martinitoren, maar ook aan de gasthuizen en de oude Vismarkt.

Hortus Haren

Hortus Haren is de oudste en tevens de grootste botanische tuin van Nederland. Laat je maar eens verrassen door de veelzijdige flora en fauna hier!

Huur een gezellig vakantiehuis in Groningen bij Vakantiehuisjes.nl

Een vakantiehuis huren in Groningen biedt je de mogelijkheid om deze mooie provincie te leren kennen. Je kunt op de fiets, te voet of met de auto de omgeving verkennen. Je kunt naar de kunst rijden en genieten van het uitzicht over de Waddenzee. Een dagtrip nar Schiermonnikoog behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Vakantiewoningen in Groningen kun je via Vakantiehuisjes.nl huren op verschillende parken in de regio. Maar het is ook mogelijk om een vakantiehuis in Groningen stad te huren. Dit is ideaal als je toch een beetje tussen de mensen wilt zitten of als je ’s avonds wilt uitgaan in de stad. Ben je met een groter gezelschap dan is een vakantieboerderij in Groningen huren misschien een goed idee. Deze bieden ruimte aan gezelschapen van zes personen en meer. Ben je met zijn tweeën dan kun je een knus vakantieappartement in Groningen huren voor een gezellig verblijf in deze mooie provincie.

Een vakantiehuisje in Groningen van een particulier huren, biedt jou de mogelijkheid om deze mooie provincie te leren kennen. Je kunt op de fiets, te voet of met de auto de omgeving verkennen. Je kunt naar de kust rijden en genieten van het uitzicht over de Waddenzee. Een dagtrip naar Schiermonnikoog behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Een vakantiewoning in Groningen kun je via Vakantiehuisjes.nl huren op verschillende parken in de provincie. Hierbij huur je een vakantiehuisje in Groningen van een particulier.