Vakantiehuis, woning of villa in Doorn zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN DOORN ZOEKEN

Je vakantiewoning staat in of in de buurt van Doorn op de Utrechtse heuvelrug. Doorn kreeg wereldwijd belangstelling toen de Duitse keizer Wilhelm hiernaar verbannen werd na de Eerste Wereldoorlog. Misschien kan men zijn Huis Doorn dan ook wel een vakantievilla in Doorn noemen. De keizer verliet zijn residentie niet meer. Doorn kent al lange tijd bewoning. De naam van de stad komt van de ‘donder’. Doorn is zo door de Vikingen genoemd, die hier al voor de Middeleeuwen verbleven. Niet ver van jouw vakantiehuisje in Doorn vonden offerandes plaats door de heidense Noordelingen. Vandaag de dag is de omgeving van de vakantiehuizen een oase van rust. Er wordt vooral aan buitensport gedaan. Als jij besluit een van de vakantiehuizen in Doorn te huren, zal je genoeg vertier in de buurt vinden voor een geslaagde vakantie. Lees meer 

Vakantiewoning Doorn, genieten van een schitterende omgeving

Doorn ligt in het zuiden van de provincie Utrecht en op de Utrechtse Heuvelrug. Dit natuurgebied is bij uitstek geschikt om te fietsen, te joggen of te wandelen. Vanuit je vakantiehuis in Doorn is de mooie natuur nooit ver weg. Maar de provincie Utrecht heeft nog veel meer te bieden. De hoofdstad Utrecht heeft een schitterend historisch centrum. De hoofdstad van de provincie wordt ook geroemd om de gezellige horeca, wat zonder meer te maken heeft met het feit dat het een echte studentenstad is. Voor auto's is de binnenstad niet echt vriendelijk en als toerist kun je beter kiezen voor het openbaar vervoer. Natuurlijk kun je vanuit je vakantiewoning in Doorn ook andere provincies bezoeken. Je vakantiehuisje in Doorn ligt centraal in het land, dus ben je bijvoorbeeld na korte tijd in Overijssel of Noord-Holland. Voor de watersportliefhebber zijn de Loosdrechtse Plassen een uitstekende keuze.

Welk vakantieverblijf wil jij huren in Doorn? 

Wil je een echte royale vakantievilla in Doorn of een comfortabele Vakantiehuisjes bungalow huren? Dan kan je op Vakantiehuisjes.nl meteen zien of deze bijzondere vakantiehuizen beschikbaar zijn op de data dat jij op vakantie zou willen gaan. Natuurlijk zijn er allerlei types vakantiewoningen beschikbaar, ook voor 2 of 4 personen. Het grote voordeel van een vakantiehuisje in Doorn is dat jij er de vrijheid hebt om jouw vakantie geheel naar eigen inzicht te gaan regelen. Bij Vakantiehuisjes.nl vind je niet alleen vakantiewoningen op parken in of in de buurt van Doorn. Ook particulieren bieden hier hun vakantieverblijf aan in de periode dat ze er zelf geen gebruik van maken. Hierdoor is de keuze wel erg ruim en kun je op vele locaties terecht. Op Vakantiehuisjes.nl kun je met een druk op de knop de bijzonderheden van een vakantiewoning zien. Zo weet je dan meteen ook zeker of je met hond welkom bent op vakantie.

5 bezienswaardigheden in de buurt van Doorn

Hieronder een overzicht met de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Doorn:

Huis Doorn

Bekijk het verblijf van de Duitse keizer. De vele vrijwilligers zorgen ervoor dat je bezoek aan Huis Doorn echt de moeite echt waard is.

Arboretum

Een prachtige collectie van bomen uit de hele wereld. Je kunt hier lekker wandelen en er zijn genoeg comfortabele zitjes waar je ontspannen kunt wegdromen.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Mooie bossen en heidevelden en genoeg wandel- en fietspaden om overal rust te vinden. Ook goed voorzien van eetgelegenheden!

Pyramide van Austerlitz

Voor een klein bedrag kun je naar boven klimmen om te genieten van een prachtig uitzicht. Voor de kinderen is het dan linea recta naar de speeltuin.

Kasteel Amerongen

Op minder dan 10 kilometer van Doorn vind je dit mooie kasteel. De tuinen zijn in alle seizoenen mooi en de inrichting van het kasteel, met echte historische meubelen, is prachtig. 

Genieten in een vakantiehuis in Doorn? Reserveer jouw favoriet dan nu via Vakantiehuisjes.nl.