Vakantiehuis, woning of villa in Delft zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN DELFT ZOEKEN

Met een luxe vakantiehuis in Delft kun je genieten van een schitterende historische stad. De stad heeft zijn naam te danken aan de gegraven waterloop die hier ooit lag. Delft is namelijk afgeleid van het woord ‘delven’. De stad kreeg in 1246 stadsrechten en groeide sindsdien snel. In de 17e eeuw woonden er een aantal beroemde kunstenaars, waarvan Johannes Vermeer de bekendste was. Vandaag de dag zie je daar nog veel sporen van. Neem dan ook zeker eens een kijkje in het Vermeer Centrum wanneer je in een vakantiehuisje of appartement in Delft verblijft. Delft is gelegen in Zuid-Holland en ligt in de buurt van de hoofdstad Amsterdam. Lees meer 

Vakantie vieren in een vakantiewoning in Delft

Huur een vakantievilla in Delft om optimaal van de stad te genieten. Je kunt voor een vakantiewoning in Delft centrum kiezen, maar ook voor een woning in de buurt van de stad. Het oude centrum is gezellig en er is van alles te zien. Het is de perfecte locatie voor een leuke stadswandeling. Jong en oud zal hier volop van genieten. Er zijn twee bekende kerken die de moeite van een bezoek zeker waard zijn. Deze zijn zeker niet ver van je vakantiewoning in Delft. Verder zijn er nog wat musea en natuurlijk kun je er van alles vinden over het bijzondere Delfts blauw. Ga je een dagje shoppen, dan kom je ook zeker een aantal winkels tegen die Delfts blauw aanbieden. Ontdek de bijzonderheden van de stad vanuit je vakantievilla in Delft!

Verschillende soorten vakantiehuizen in Delft

Wil je een vakantiehuis in Delft huren? Dan zijn er diverse opties voor je. Natuurlijk kun je kiezen voor een gezellig appartement waar jullie met zijn tweetjes een romantische vakantie kunnen vieren. Maar het kan ook zo zijn dat je met de hele familie op vakantie gaat of dat je met een groep reist. In dat geval is een vakantiebungalow in Delft een uitstekende optie. Dan is er voldoende ruimte voor iedereen. Wil je wat extra luxe, dan is er vast ook een vakantiebungalow in Delft met zwembad. Kijk ook eens naar de bijzondere vakantiehuizen in de buurt om op een heel unieke manier in deze omgeving te verblijven.

Top 5 bezienswaardigheden in Delft

Heb jij voor een vakantiehuis in Delft gekozen? Dan wil je zeker weten wat er in de buurt van je vakantiehuisje te beleven valt. Je kunt je verblijf heel veelzijdig maken, want er valt van alles te zien en te doen.

1.     Royal Delft

Delfts blauw bewonderen doe je bij het fabrieksmuseum Royal Delft. Voorheen heette deze fabriek ‘De Porceleyne Fles’. In het museum wordt allerlei Delfts blauw aardewerk tentoongesteld.

2.     Vermeer Centrum Delft

De schilder Johannes Vermeer woonde en werkte in Delft en daar is men vandaag de dag nog trots op. In het Vermeer Centrum Delft kun je alle werken van zijn hand vinden. Het gaat hierbij echter wel om replica’s. Zijn bekendste werk is ‘Het meisje met de parel’, maar ook ‘Het melkmeisje’ is wereldberoemd. Dat laatste kun je vinden in het Rijksmuseum.

3.     Museum Prinsenhof

Vroeger was Museum Prinsenhof een klooster. Hier vonden allerlei bekende historische gebeurtenissen plaats, zoals de moord op Willem van Oranje. De kogelgaten kun je vandaag de dag nog steeds in de muur zien zitten.

4.     De Beestenmarkt

Er worden in deze tijd geen beesten meer verhandeld op de beestenmarkt, maar het is er nog steeds een drukte van belang. Je vindt er vooral cafeetjes en restaurants waar je even lekker een drankje kunt drinken of een hapje kunt eten. Genieten tijdens alle seizoenen.

5.     Botanische tuin

Houd je van natuur en wil je toch niet te ver de stad uit? Bezoek dan de Botanische tuin van Delft eens!

Een vakantiehuis in Delft huren? Bezoek eens deze prachtige stad in Zuid-Holland. Dat doe je natuurlijk bij Vakantiehuisjes.nl!