Vakantiehuis, woning of villa op Mallorca zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA OP MALLORCA ZOEKEN

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen groep en hoort bij Spanje. De Romeinen veroverden het eiland ongeveer 100 jaar voor Christus en zij waren het die de stad Palma stichtten. Bungalows aan zee waren ook in die tijd zeker al populair. De Moren werden later met veel moeite verjaagd omdat ze verzet bleven bieden in de bergen, Een tijd lang was Mallorca na herovering door de Spanjaarden een zelfstandig koninkrijk. Maar later werd het toegevoegd aan de regio Aragon. Autonomie kreeg het pas in 1983. Het eiland is bereikbaar per vliegtuig en veerboot vanuit Barcelona, Valencia of Dénia. Er staan vele vakantiehuizen op het eiland, toerisme is de belangrijkst bron van inkomsten geworden. Je vindt ook zeker een luxe vakantievilla op Mallorca.  Er zijn ook veel particuliere vakantiewoningen van een Nederlandse eigenaar. Ook het kopen van een vakantiewoning op Mallorca behoort tot de mogelijkheden op het zonovergoten eiland. Lees meer 

Vanuit je vakantiewoning Mallorca ontdekken

Mallorca is natuurlijk in eerste instantie een eiland waar je naar toe gaat voor de zon, zee en strand. En dat is er ook overal te vinden. Ook het uitgaansleven is er bruisend. Wie er tot de ochtend wil feesten alvorens weer terug te keren in zijn vakantiehuis op Mallorca komt hier aan zijn trekken. Maar inmiddels is het eiland ook een zeer populaire wandel- en fietsbestemming geworden. Als je het binnenland intrekt, kom je regelmatig wielrenners en wandelaars tegen. Maar op dit eiland heb je ook de hoofdstad Palma de Mallorca, die door de trotse inwoners vaak wordt vergeleken met Barcelona. Een bezoek aan deze stad zal je duidelijk maken waarom. Mallorca heeft daarom voor de vakantieganger erg veel te bieden. Wist je dat er drie soorten stranden zijn op het eiland? Ga ze eens allemaal langs. Je vindt er brede goudgele zandstranden, prachtig tropisch aandoende witte stranden en kiezelstrand.      

Een vakantiewoning op Mallorca huren

Op Mallorca in Spanje een vakantiehuis huren? Natuurlijk kun je op Vakantiehuisjes.nl ook terecht voor vakantiewoningen op Mallorca. Niet alleen de vakantiebungalows op parken met zwembad staan vermeld, ook vakantiewoningen die worden aangeboden door particulieren. Misschien wil jij een mooie ruime en luxe vakantiewoning op Mallorca met privé zwembad en aan zee? Maar er zijn ook goedkope huisjes te vinden op Vakantiehuisjes.nl. Je kunt niet alleen alle specificaties zien, maar ook de data wanneer de vakantiewoningen te huur zijn. Vakantiehuisjes.nl maakt het voor jou makkelijk om de juiste vakantie-accommodatie te vinden voor je hele gezelschap. Het huren van een vakantiehuis op Mallorca is de meest comfortabele manier om vakantie te vieren. Kies voor de vrijheid van een volledig ingerichte vakantievilla op Mallorca, bijvoorbeeld in de omgeving van El Arenal.

5 mooie locaties op Mallorca

Heb jij op Mallorca een vakantiehuis gehuurd? Dit eiland heeft voor elk wat wils.

Palma de Mallorca

Deze mooie stad moet je echt gaan zien. Het is een perfecte combinatie van oud en nieuw. Architectuur vind je hier zoals je die ook in Barcelona kunt bewonderen.

Cuevas del Drach

Door het kleurencontrast in de grotten ogen deze magisch. Met een roeibootje kun je hier naartoe. Dit mag je je niet laten ontgaan!

Alcudia

Het middeleeuwse dorpje Alcudia brengt je even terug in de tijd. Smalle steegjes en straatjes waar je soms geen andere toerist ziet.

Soller

Dit dorpje ligt aan een van de mooiste baaien die je zal zien. De huisjes zijn uit de 16e en 18e eeuw, maar de miljoenjachten in de haven van vandaag de dag.

Kathedraal Santa Maria

Deze kathedraal is een echte eyecatcher. Het is wellicht de mooist bewaard gebleven kathedraal in gotische stijl uit de 13e eeuw.  

Toe aan vakantie? Een vakantiehuis op Mallorca boek je natuurlijk bij Vakantiehuisjes.nl.