Vakantiehuis, woning of villa in Sneek zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN SNEEK ZOEKEN

Jouw vakantiehuisje in Sneek of omgeving ligt waarschijnlijk, evenals de stad, op 1 meter boven de zeespiegel. Het oude centrum ligt echter op een terp om in vroeger tijden overstromingen te voorkomen. Je vakantiewoning in Sneek staat in een oude stad. Sneek kreeg in de 15e eeuw stadsrechten en is een van de oudere van de elf steden in Friesland. Bewoners waren er in deze omgeving al in de 10e eeuw. In de 16e eeuw bloeide Sneek als handelsstad en was het een periode de enige ommuurde stad in Friesland. De inwoners van de stad zijn er ook trots op dat hun Snits een paar jaar de hoofdstad is geweest van het gewest Friesland. Je kunt overigens ook kiezen voor een vakantiehuis aan het Sneekermeer. Een appartement, bungalow of vakantiehuis in Sneek of omgeving verzekert je van een mooie vakantie. Lees meer 

Genieten in een luxe vakantiehuis aan het Sneekermeer

De verhuur van vakantiehuizen in Sneek en de buurt van het Sneekermeer gebeurt in parken en door particulieren. Natuurlijk is een vakantiehuis aan het Sneekermeer geweldig als je van watersport houdt. Maar de omgeving van je vakantie appartement heeft veel meer te bieden. Met een vakantiewoning in Friesland beland je een dunbevolkte provincie waar de natuur de rust biedt om op je gemak wandelingen en fietstochten te maken. Het spel van het vlakke land, water en lucht zorgt ervoor dat het gebied bijzonder fotogeniek is. De afstand tot de andere mooie Friese steden nodigt uit om een Elfstedentocht te maken op je eigen wijze. Er is zowel in Friesland als de nabijgelegen provincies, zoals Groningen en Drenthe, erg veel te zien en te genieten. In alle seizoenen heeft Sneek de bezoekers iets te bieden. Natuurlijk zal jij ook de schaatsen willen onderbinden indien de Friese wateren dat toelaten.   

Een vakantiehuis in Sneek of omgeving

Zoek je in Sneek vakantiehuis verhuur? Een vakantiehuis in Sneek huren heeft vele voordelen. Je bent onafhankelijk en kunt zelf je tijd indelen. Wil jij in je vakantiehuis ook de maaltijden genieten dan is er een volledig ingerichte keuken beschikbaar. Sneek vakantiehuis verhuur is geschikt voor iedereen. Met z'n tweeën zal je allicht kiezen voor een knus appartement. Maar er zijn ook grote vakantiebungalows waar grote groepen of families probleemloos terecht kunnen. In de buurt van Sneek kan je uiteraard ook een vakantiehuisje aan het water huren, soms met gebruik van sloep of zeilboot. Op vakantiehuisjes.nl vind je een overzicht van de mogelijkheden om een vakantiewoning in Sneek te huren. Ook voor de koop van vakantiewoningen of de verhuur hiervan kun je op Vakantiehuisjes.nl terecht. Kies voor de meest ontspannen manier om vakantie te vieren met een vakantiewoning in Sneek.    

5 bezienswaardigheden in Sneek

Wij hebben een aantal bezienswaardigheden van Sneek en omgeving voor je op een rijtje gezet:

Waterpoort Sneek

De waterpoort in Sneek is het symbool van de stad. Deze prachtige versterking uit de 16e eeuw is een van de mooist bewaard gebleven poorten in Europa.

Fries Scheepvaart Museum

Als je alles wilt weten over de stad Sneek en de scheepvaart in de provincie kan je hier een leuke dag doorbrengen. Het museum bestaat sinds 1938. De burgemeester van Sneek in die tijd was van mening dat de stad ook een slechtweervoorziening nodig had.

Distilleerderij Weduwe Joustra

In het pand dat dateert uit 1484 kan je alles te horen krijgen over het maken van Beerenburg. Natuurlijk kan je die hier ook proeven.

Martinikerk

Deze kerk is opgetrokken uit tufsteen en is oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw. Volgens de overlevering ligt hier de volksheld Grote Pier begraven.

Kinderboerderij It Bûthús

Voor de jonge vakantieganger zijn hier veel dieren maar ook waterfietsen. In de educatietuin kunnen ze van alles te weten komen over planten. Die zijn dan wel een dagje zoet. 

Heb jij al een verlanglijstje gemaakt met wat je wilt bezoeken? Huur dan nu je vakantiehuis in Sneek en kijk uit naar een geweldig verblijf!