Vakantiehuis, woning of villa in Waddeneilanden zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN WADDENEILANDEN ZOEKEN

De Waddeneilanden worden ook wel het geschenk van de zee genoemd. Er zijn vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Op alle eilanden vind je verschillende soorten vakantiehuisjes. Er zijn natuurlijk vakantiebungalows grote groepen van 8 personen of ook 10 personen. Maar ook een appartement voor 2 is beschikbaar. Het gebied is bijzonder mooi en ideaal om tot rust te komen. Na de laatste ijstijd smolten de gletsjers langzaam en liep de Noordzee weer vol. In gebied dat vlak voor de kust lag werd veel sediment aangevoerd waardoor er voldoende wallen werden gevormd om de eilanden te beschermen tegen de invloed van het water. De eilanden bleven bestaan door de duinen en de wadden die zich hier vormden. Nog steeds verandert de omvang en de vorm van de eilanden ieder jaar een beetje. Lees meer 

Geniet van de natuur vanuit je vakantiehuis op de Waddeneilanden

Als je met de veerboot naar je vakantiehuis op de Waddeneilanden gaat, laat je alles achter je voor een fijne en ontspannen vakantie. Het unieke gebied van de Waddeneilanden staat op de lijst van Werelderfgoederen van UNESCO. Je vindt hier natuurgebieden waar met name vele vogels zich te goed doen aan de overvloed die de zee hen geeft. Maar er zijn ook kilometerslange stranden. Wandelen en fietsen kan je hier overal. Ieder eiland heeft weer zijn eigen sfeer en bijzonderheden. Vele vakantiegangers komen ieder jaar terug naar ‘hun’ eiland en genieten dan weer van de rust en schoonheid die nooit verveelt. Wil jij ook een geslaagde vakantie op een van de eilanden? Huur dan een vakantiehuis en ontdek wat de Waddeneilanden zo bijzonder maakt.  

Vakantiehuis op de Waddeneilanden particulier of op een park?

Bij Vakantiehuisjes.nl vind je een overzicht van vakantiewoningen op de 5 Waddeneilanden. Er is een grote variatie voor een vakantiehuis op de Wadden. Dat komt onder andere doordat je op Vakantiehuisjes.nl niet alleen bungalows op parken vindt, maar ook alle vakantiewoningen die door particulieren worden aangeboden. Je kunt dus ook een charmant vakantiehuisje op de Waddeneilanden particulier huren. De keuze is aan jou of je kiest voor een luxe bungalow met zwembad of een goedkoop maar comfortabel huisje aan zee. Een vakantiewoning op een Waddeneiland huren, betekent alle vrijheid en ruimte. Het is een ideale manier om de Waddeneilanden te verkennen en een basis te hebben waar je van alle gemakken bent voorzien. Denk maar eens aan de volledig ingerichte keuken als je gewoon zin hebt om te kokkerellen. Bovendien ben je in de meeste vakantiehuizen ook met hond welkom. Met een paar muisklikken zie je alle bijzonderheden van de aangeboden vakantiewoningen. Extra voordelig op reis? Boek je vakantiehuis op de Wadden dan last minute!

5 niet te missen bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

Een vakantiewoning op een Waddeneiland boeken? De volgende bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard.

1. Wadlopen

Die ervaring moet je een keer opdoen. Ga met een goede gids voor de route die bij jouw conditie past. Er zijn bijzondere pittige wandelingen bij.

2. Galerie 14-16 Posthuys Texel

Hier vind je de werken van vele hedendaagse kunstenaars. In de afgelopen jaren zijn er zeker 100 verschillende exposities geweest.

3. Juttersmuseum Swartwoude Ameland

Natuurlijk hoorde jutten ook bij het leven op Ameland tot een aantal jaren geleden. Kijk naar bijzondere vondsten en luister naar de avonturen. Het Juttersmuseum Swartwoude is beslist een aanrader voor jong en oud. 

4. Vuurboetsduin Vlieland

De relatief korte vuurtoren (18 meter) werd op een hoge duin gebouwd zodat deze toch goed zichtbaar is.

5. Natuurreservaat De Boschplaat

Hier leven maar liefst 50 tot 70 verschillende vogelsoorten. Let op: in het broedseizoen tussen 15 mei en 15 augustus is het reservaat gesloten.

Tijd voor vakantie? Denk eens aan een vakantiehuis op de Waddeneilanden en reserveer snel via Vakantiehuisjes.nl!