Vakantiehuis, woning of villa in Epen zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN EPEN ZOEKEN

Jouw vakantiehuis in Epen staat in het meest zuidelijk gelegen dorp van Nederland. Dit gebied in Zuid-Limburg was zo vruchtbaar dat Romeinse legionairs die waren uitgediend hier een stuk land kregen om te bewerken. De resten van hun boerderijen zijn op vele plaatsen ontdekt. Vandaag de dag staan er in Epen behalve vakantiewoningen ook veel vakwerkhuisjes. Beslist de moeite waard om te gaan bekijken. De natuur biedt ook veel in de buurt van jouw vakantiewoning in Epen. Er zijn hier diverse natuurgebieden, zoals het Geuldal, het Onderste Bosch en het Bovenste Bosch. In deze omgeving kun je het voor Nederland unieke zinkviooltje aantreffen. De Geul heeft het zink hier gebracht uit de zinkmijnen in België, die tot in de vorige eeuw werden geëxploiteerd. Ook andere bijzondere planten, zoals zinkboerenkers en schapengras zijn hier te vinden. Lees meer 

Zuid-Limburg verkennen vanuit een vakantiewoning in Epen

Een vakantiehuisje in Epen in Limburg brengt jou in het meest heuvelachtige gebied in ons land. Hier vind je ook een landschap met dalen en kabbelende beekjes dat ongewoon is voor ons land. Limburg is ook meteen een echte Euregio, omdat met name Maastricht zo centraal ligt. Er zijn maar liefst 8 vliegvelden op minder dan 100 kilometer van de hoofdstad van Limburg. Door de ligging tussen Duitsland en België kun je ook probleemloos die landen bereiken met de auto of met het openbaar vervoer. Beide landen zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit je vakantiehuisje in Epen in Limburg. Maar de regio heeft ook zeer veel natuurschoon te bieden en andere bijzonderheden, zoals de grotten in Valkenburg. Het hoogste punt van ons land is de top van de Vaalserberg die meer dan 330 meter meet. Limburg heeft ook een horeca van internationale allure. Het gebied is misschien wel het meest bourgondische deel van ons land. En wil je ook wel eens een feestje beleven vanuit je vakantiewoning in Epen in Limburg? In de zomer zijn er diverse festivals op muziekgebied bij te wonen, vaak in de open lucht.

Op zoek naar een vakantiehuis in Epen?

Op Vakantiehuisjes.nl kun je ongetwijfeld ook jouw vakantiewoning in Epen in Limburg vinden. Niet alleen parken, maar ook particulieren bieden hier hun vakantiewoningen aan. Dat houdt in dat jij een ruime keuze hebt. Ga voor een van de leuke appartementen of kies voor een ruime vakantiebungalow. Wil je nog meer ruimte, dan is een grote vakantievilla wellicht iets voor jou. Natuurlijk vind je ook diverse goedkope vakantiehuizen in het aanbod. Met een simpele druk op de knop zie je meteen alle bijzonderheden van de vakantiehuizen en kun je gericht op zoek gaan naar het huisje dat jouw voorkeur heeft. Uiteraard kun je meteen online zien wanneer de vakantiewoningen in Epen beschikbaar zijn. Met de huur van een vakantiehuis heb je een mooie uitvalbasis om de omgeving te verkennen, maar kun je ook comfortabel relaxen omdat je een comfortabele ruimte tot je beschikking hebt.

5 bezienswaardigheden in de buurt van Epen

Er valt veel te beleven in de omgeving van je vakantiehuis in Epen. Wij maakten een selectie:

1. Volmolen Epen

De mooie wandeling naar de molen is al een goed begin. De molen is in het algemeen op zaterdag open en de molenaar geeft dan een rondleiding.

2. Wijndomein St. Martinus

Ga eens een glaasje echte Nederlandse wijn proeven en laat je uitleggen hoe die in ons land wordt gemaakt in Wijndomein St. Martinus.

3. Drielandenpunt

Dit bijzondere punt moet je natuurlijk gaan zien. Het uitzicht is er prachtig en er is een labyrint waar je heerlijk kunt verdwalen.

4. Bronnenwandeling

Een prachtige wandeling met mooie vergezichten en natuurlijk veel water. Ga ook eens een lekkere forel eten bij de Commanderie.

5. Gulpener Bierhuis

Stoer bier proeven. Bij de rondleiding horen drie kleine glaasjes, daarna kun je natuurlijk ook de grotere glazen eens proberen. 

Tijd om Limburg te ontdekken? Kies dan voor een vakantiehuis in Epen van Vakantiehuisjes.nl.