Vakantiehuis, woning of villa in Katwijk zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN KATWIJK ZOEKEN

Ga voor een geweldige vakantie aan zee met een vakantiehuis in Katwijk. Met een vakantiehuisje in Katwijk aan Zee kun je volop genieten van de Noordzeekust. Deze badplaats in Zuid-Holland bestond al in de Romeinse tijd. Toen was het een belangrijke nederzetting die vooral een heel strategische plaats had. Pas vanaf de middeleeuwen werd Katwijk wat meer bewoond. De plaats groeide snel en de visserij kwam goed op gang. Wist je dat de bekende filosoof Spinoza in Katwijk aan Zee woonde? Zijn huis is nog steeds te vinden in Rijnsburg. Vandaag de dag is het vooral een pittoresk plaatsje aan zee waar je heerlijk ontspannen vakantie kunt vieren. Genieten in echte strandvakantiehuisjes! Lees meer 

 

Een vakantiehuisje in Katwijk aan Zee: een ontspannen verblijf

Natuurlijk kun je actief wandelen in de duinen. Er ligt bijvoorbeeld een uitgebreid duingebied ten noorden van het plaatsje, richting Noordwijk. Vanuit jouw vakantiewoning zijn deze duinen heel dichtbij. Het is overigens ook mogelijk om een fiets te huren, zodat je grotere afstanden af kunt leggen. Vanuit je vakantiehuis in Katwijk is het ook niet ver naar andere plaatsen in de omgeving, zoals Leiden, Haarlem en Den Haag. Perfect als je een dagje uitgebreid wilt shoppen of even van het stadsleven wilt genieten. Natuurlijk kun je ook de diverse musea hier bezoeken, zoals Madurodam, Rijksmuseum Boerhaave of het Teylers Museum. En na een druk dagje in de stad vormt je vakantiehuis in Katwijk aan Zee een oase van rust. Je vakantiehuis in Katwijk is zeker voorzien van een keuken, waardoor je lekker zelf kunt kokkerellen. Aan de boulevard en in het centrum zijn echter ook volop restaurantjes te vinden. Kies je ervoor om in Katwijk aan Zee een vakantiehuisje te huren, dan kun je je voorbereiden op een veelzijdig verblijf!

Strandvakantiehuisjes in Katwijk aan Zee voor iedereen

Er zijn verschillende soorten vakantiehuizen te vinden in deze plaats. Wat dacht je van een gezellig vakantie appartement in Katwijk aan Zee? Daar kunnen jullie echt genieten van een weekendje weg met zijn tweetjes. Maar je kunt in Katwijk ook een vakantiehuisje voor grotere groepen vinden. Misschien is een vakantiebungalow voor 6 personen wel precies wat jij zoekt. Natuurlijk kun je daarbij voor alle luxe kiezen die jij wenst. Ga bijvoorbeeld voor een mooie vakantievilla met sauna. Het is genieten aan de Noordzee.

5 bezienswaardigheden die je niet mag missen

Als je in Katwijk aan Zee een vakantiehuisje hebt gehuurd, zijn er een paar dingen die je beslist niet mag overslaan.

1.     Het strand

Natuurlijk huur je een vakantiewoning aan zee om van het strand te genieten. Hier valt overigens ook van alles te doen. Op dagen dat er een goede wind staat, wordt er bijvoorbeeld volop aan kitesurfen gedaan.

2.     De Vuurbaak

De Vuurbaak, die in de volksmond ook wel Vierboet wordt genoemd, is de op één na oudste bewaard gebleven vuurtoren in Nederland. Bijzonder!

3.     Atlantikwall Museum Noordwijk

In de buurplaats van Katwijk aan Zee vind je het Atlantikwall Museum. Dit museum is gevestigd in oude bunkers en vertelt je meer over het leven in de Tweede Wereldoorlog op deze plaats.

4.     Space Expo

Space Expo bestaat sinds 1990 en is uniek in zijn soort. Dit is namelijk een ruimtevaartmuseum dat niet alleen een permanente expositie heeft, maar waar ook ruimtevaarders hun debriefing krijgen.

5.     Panorama Mesdag

Het strand beleven in een museum? Dat doe je bij Panorama Mesdag. Hier vind je een indrukwekkend schilderij van de hand van Hendrik Willem Mesdag. Adembenemend mooi!

Katwijk aan Zee en omgeving beleven? Huur dan nu je vakantiehuisje in Katwijk aan Zee op Vakantiehuisjes.nl!