Vakantiehuizen aan zee zoeken in België

VAKANTIEHUIZEN AAN ZEE ZOEKEN IN BELGIË

Het westen van België is een vervolg op de Nederlandse kust. Vanuit je vakantiewoning aan de Belgische kust kun je genieten van het strand en de zee, maar ook van het mooie Belgische achterland. De Belgische kust is 67 kilometer lang en op sommige plaatsen 500 meter breed. De kuststreek is ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Op bepaalde momenten was de zeespiegel 100 meter lager dan vandaag de dag. Toen het ijs begon te smelten, liep de zee langzaam weer vol. Door werking van de natuur en de hand van de mens ontstonden de stranden en de duinengordels die het binnenland moesten beschermen. Pas aan het einde van de 19e eeuw, de tijd die ook wel de belle epoque wordt genoemd, begon het toerisme, met daarbij belangstelling voor de kust. In die tijd werden er vele vakantiehuizen en prachtige vakantievilla’s aan zee gebouwd, die het gebied ook vandaag de dag nog kenmerken.  Lees meer 

Populaire bestemmingen in België Vakantiehuizen aan zee

Geniet in een vakantiewoning van de Belgische kust

In de zomermaanden is een vakantiehuis aan de kust van België een erg populaire bestemmingen voor Belgen en vele buitenlanders. Een vakantiebungalow of appartement is dan ook een ideale plaats om te kunnen genieten van het strand zonder veel hinder te ondervinden van het drukke verkeer. Er zijn een aantal badplaatsen die ook in het verleden al vele bezoekers aantrokken waaronder kunstenaars. De plaatsen Knokke, Blankenberge en Oostende zijn nog altijd geliefde bestemmingen voor de vele badgasten. Tussen de steden rijdt een kusttram zodat je vanuit je vakantiebungalow alle badplaatsen en stranden op een comfortabel manier kan bezoeken. Maar het is door de beperkte afstanden in het gebied ook mogelijk om bijvoorbeeld een uitstapje naar Frankrijk of Nederland te maken. De afstand tot een van beide landen is vanaf de Belgische kust nooit meer dan 40 kilometer.

Vakantiewoningen aan de Belgische kust

Aan de Belgische kust vind je een grote variëteit in vakantiehuizen. Op Vakantiehuisjes.nl kun jij kiezen waar jouw voorkeur naar uitgaat voor een vakantiehuis aan de kust van België. Natuurlijk kun je een goedkope maar comfortabele woning vinden die iets verder van het strand ligt. Maar er zijn ook in het luxe segment bijvoorbeeld luxe vakantiebungalows met privé zwembad. De stranden in België zijn vaak ook erg kindvriendelijk. Zoek je een kindvriendelijk vakantiehuis in België aan de kust, dan vind je die zeker ook op Vakantiehuisjes.nl. Ook staat aangegeven of je met hond welkom bent in de accommodaties. Natuurlijk kun je meteen online zien wanneer de vakantiewoningen te huur zijn. Een gehuurde vakantiewoning aan de Belgische kust is een uitstekende keuze als jij uitstapjes wil maken in de omgeving, maar ook als je comfortabel van het strand wilt genieten. Een vakantiehuisje is altijd compleet ingericht en als jij zin hebt om te kokkerellen, is dat zeker mogelijk. Wil je meer weten over een vakantiehuis in België aan de kust, kijk dan op Vakantiehuisjes.nl.

5 tips voor de Belgische kust

Heb je een vakantiehuis aan de Belgische kust? Bezoek dan zeker deze mooie plaatsen:  

Oostende

Deze stad ligt centraal aan de Belgische kust en heeft ook op cultureel gebied veel te bieden.

Knokke

De prachtige vakantievilla's uit vroegere tijden maken duidelijk dat Knokke altijd een badplaats voor de welgestelden is geweest.

Blankenberge

Een wandeling langs de boulevard van Blankenberge hoort bij een bezoek aan de Belgische kust. Geniet van de wind in je haar en de zomerse drukte.

Zeebrugge

Breng een bezoek aan een echte Russische duikboot en nog veel meer in het Seafront Maritiem Park in Zeebrugge. Zo kan je een lichtschip gaan bekijken en alles te weten komen over het harde leven van de vissers in vroegere tijden.

Oostduinkerke

Deze badplaats staat vooral bekend om zijn mooie natuur. Een aanrader als je daarvan houdt.

Al zin in vakantie? Huur een vakantiehuis aan de Belgische kust bij Vakantiehuisjes.nl.