Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Ga op vakantie in één van de natuurgebieden van België

België staat bekend om zijn historische steden, heerlijk eten en rijke cultuur. Maar wist je dat België ook een schat aan natuurgebieden heeft? Voor reizigers die op zoek zijn naar een vakantie vol rust of juist avontuur is een vakantiehuisje te midden van de Belgische natuur de ideale keuze. Kies voor een verblijf in heuvelachtige gebieden met bossen en rivieren of het strand.

Ga op vakantie in één van de natuurgebieden van België

Waarom een vakantiehuisje in België boeken?

België is een land dat veel te bieden heeft aan reizigers en een vakantiewoning is de ideale manier om te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Of je nu een liefhebber bent van natuur, geschiedenis, culinaire hoogstandjes of culturele ontdekkingen, België heeft voor iedereen iets bijzonders in petto.

Het boeken van een vakantiehuisje in de Belgische natuur geeft je de vrijheid en flexibiliteit om op je eigen tempo te reizen en de prachtige omgeving te verkennen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, varen of gewoon wilt genieten van de rust en stilte, met een vakantiehuisje in een natuurgebied heb je de perfecte uitvalsbasis voor allerlei activiteiten in de buitenlucht.

Bovendien heeft België een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Het land herbergt prachtige historische steden zoals Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen, waar je kunt dwalen door de smalle straatjes, historische gebouwen kunt bewonderen en kunt genieten van de lokale sfeer. Daarnaast staat België bekend om zijn culinaire hoogstandjes, zoals heerlijke chocolade, wafels, bier en frieten. Je kunt lokale markten bezoeken, proeverijen doen en genieten van de Belgische keuken.

Nationaal Park De Hoge Venen (Vlaanderen)

Als het hoogst gelegen punt van België biedt de Hoge Venen een uniek landschap. Het maakt onderdeel uit van het veel grotere natuurgebied Hoge Venen Eifel in Oost-Vlaanderen, dat zich over de grens met Duitsland uitstrekt. Dit is overigens het enige Nationaal Park van Vlaanderen. Dit uitgestrekte veengebied is de perfecte bestemming voor rustige wandelingen en fotografie. Terwijl je over kronkelende paden loopt, word je omgeven door vlaktes bedekt met heide en graslanden. Het gebied herbergt ook zeldzame planten en dieren, waaronder wilde orchideeën en de karakteristieke korhoen. Als natuurliefhebber kun je hier je hart ophalen en genieten van de serene sfeer van deze bijzondere plek. Enkele leuke plaatsen voor het boeken van een vakantiehuisje zijn Spa, Malmedy en Stavelot, elk gelegen in de provincie Luik.

Nationaal Park de Hoge Venen
Nationaal Park de Hoge Venen
Een verblijf nabij Nationaal Park de Hoge Venen staat garant voor prachtige wandelingen

Nationaal Park De Hoge Kempen (Wallonië)

Het Nationaal Park de Hoge Kempen in het oosten van België is een prachtig natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, bossen en pittoreske dorpjes. Ideaal voor rust- en natuurliefhebbers, kun je hier eindeloos wandelen en fietsen langs goed onderhouden paden. Het park herbergt zeldzame plantensoorten en vogels in verschillende natuurreservaten. Geniet van de adembenemende heidevelden en de rustgevende geluiden van de natuur. Bovendien kun je in de charmante dorpjes de lokale keuken proeven en de gastvrijheid van de inwoners ervaren. Het Nationaal Park van de Hoge Kempen biedt een prachtige ontsnapping aan het drukke dagelijkse leven. Mooie bestemmingen voor het boeken van een vakantiehuis zijn onder meer Genk, Maasmechelen en Hasselt in het Belgische Limburg.

Nationaal Park de Hoge Kempen
Nationaal Park de Hoge Kempen
Nationaal Park de Hoge Kempen biedt ook uitstekende mogelijkheden om te kanoën en kajakken

De Ardennen (Wallonië)

Gelegen in het zuiden van België, bieden de Belgische Ardennen adembenemende landschappen met dichte bossen, rivieren en schilderachtige dorpen. Dit uitgestrekte gebied is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Verschillende natuurparken maken onderdeel uit van De Ardennen, waaronder Domaine de Berinzenne en Furfooz. De Ardennen staan bekend om hun uitdagende wandelpaden, mountainbikeroutes en kajakmogelijkheden. Je kunt er genieten van prachtige panorama's, kabbelende beekjes en imposante rotsformaties. In de winter kun je zelfs genieten van wintersport zoals skiën of snowboarden op de besneeuwde bergen. Na een dag vol activiteiten kun je ontspannen in je eigen vakantiehuisje te midden van de rustige natuur. Leuke plaatsen om deze te boeken zijn Durbuy, La Roche-en-Ardenne en Bouillon in de provincie Luxemburg.

Bezoek Kasteel Bouillon inde Belgische Ardennen
Kasteel van Bouillon in de Ardennen
Kasteel Bouillon in het landschap van de Belgische Ardennen

De Kuststreek (Vlaanderen)

Voor degenen die willen genieten van de zee en het strand, is de kuststreek van West-Vlaanderen een geweldige keuze. Met lange zandstranden, duinen en levendige kustplaatsen is er voor ieder wat wils. Je kunt heerlijk zonnebaden, wandelen langs de branding, schelpen verzamelen en genieten van het geluid van de golven. Bovendien zijn er volop mogelijkheden om te genieten van watersporten zoals zeilen, surfen, kajakken, waterskiën, wakeboarden, duiken, windsurfen, suppen en zelfs duiken. De kustplaatsen Knokke-Heist, Oostende en Blankenberge bieden ook tal van entertainmentmogelijkheden, zoals winkelen, restaurants en gezellige cafés. Een vakantiehuisje aan de kust geeft je de ultieme vrijheid om te ontspannen en te genieten van het prachtige kustlandschap.

Oostende in België
Oostende aan de kust in België
Oostende is een prachtige stad aan de kust van België

De Groene Gordel (Vlaanderen)

Rondom de bruisende hoofdstad Brussel in Vlaams-Brabant ligt de Groene Gordel, een prachtig gebied met parken, bossen en historische kastelen. Hier kun je ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de rustige schoonheid van de natuur. Het is geen officieel natuurgebied maar biedt wel talloze mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Je kunt wandelen en fietsen door de bossen, picknicken in de parken en de indrukwekkende kastelen bezoeken die dit gebied sieren. Daarnaast zijn er ook veel charmante dorpjes waar je kunt genieten van lokale gerechten en ambachtelijke producten, zoals Hoeilaart, Grimbergen en Beersel. Enkele hoogtepunten van de Groene Gordel zijn het Zoniënwoud, één van de grootste en oudste bossen van België, en het Hallerbos, bekend om zijn prachtige bloeiende hyacinten in het voorjaar.

Kasteel van Beersel
Kasteel Beersel in de Groene Gordel
In de Groene Gordel ligt het indrukwekkende kasteel van Beersel

Boek direct jouw vakantiehuisje in België via Vakantiehuisjes.nl

Als je geïnspireerd bent geraakt om een vakantiehuisje te boeken in één van deze prachtige natuurgebieden in België, dan helpt onze vergelijkingswebsite je graag bij het vinden van de perfecte accommodatie. Op onze website kun je een breed scala aan vakantiehuizen in België vergelijken. Je kunt de filters gebruiken om te zoeken op verschillende locaties, groottes en voorzieningen. Op deze manier vind je eenvoudig een geschikte woning voor een grote groep van 12 personen of juist een kindvriendelijk appartement voor een gezin bestaande uit 6 personen.

Of je nu op zoek bent naar een knus huisje in de Ardennen, een gezellig chalet in de Hoge Venen, een bungalow in de Kempen of een vakantievilla met een zwembad aan de kust, hier vind je zeker een accommodatie die aan jouw wensen voldoet. Ook vind je eenvoudig een vakantiehuis waar je met huisdieren in mag verblijven, zodat de hond ook mee kan. Onze website biedt gedetailleerde informatie over elk vakantiehuisje, inclusief foto's, beschrijvingen, voorzieningen en prijzen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Kies vandaag nog voor een vakantiehuisje in België via www.Vakantiehuisjes.nl en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie vol natuurlijke schoonheid, avontuur en ontspanning. Ontdek de prachtige natuurgebieden van België, dompel je onder in de cultuur en geniet van de gastvrijheid van dit charmante land. Jouw droomvakantiehuisje wacht op je!