Vakantiehuis, woning of villa in Walcheren zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN WALCHEREN ZOEKEN

Wellicht stond er vroeger een Romeinse vakantievilla op de plaats waar jouw vakantiehuis op Walcheren zich nu bevindt. Het is zeker dat de Romeinen van Domburg een belangrijke handelsplaats hadden gemaakt in hun rijk. De plaats werd toen Walichrum genoemd waar later Walcheren van werd afgeleid. In de 3e en 4e eeuw overstroomde Walcheren en een groot deel van Zeeland en bleef het gebied lange tijd onbewoond. Door de ligging werd Middelburg in de 16e eeuw een belangrijke handelsstad in Nederland, de tweede na Amsterdam. In de Tweede Wereldoorlog maakten de Duitsers van Walcheren een vesting. De geallieerden bombardeerden de dijken, waardoor Walcheren weer onder water kwam te staan. Vandaag de dag is al dat water en de mooie stranden de reden waarom zoveel vakantiehuizen op Walcheren zijn te vinden. Boek jij ook een vakantiebungalow voor je familie voor een geslaagde vakantie?     Lees meer 

 

Een vakantiewoning op Walcheren, het meest populaire gedeelte van Zeeland 

Nergens in ons land schijnt de zon gemiddeld zo lang als in Walcheren. Maar vooral het water en de mooie stranden aan de Noordzeekust hebben dit gebied tot het meest toeristische deel van Zeeland gemaakt. Vanuit je vakantiehuis op Walcheren ben je overal in nog geen 15 minuten bij het water. De kust is in ieder seizoen de moeite waard. Geniet van een prachtige kleurrijke zonsondergang of het eeuwige spel van de golven op het strand. Maar Walcheren heeft natuurlijk ook prachtige badplaatsen te bieden, zoals het eens zo mondaine Domburg en het mooie Dishoek. Wil je eens helemaal wegdromen in de tijd, dan is het middeleeuwse Veere daar de juiste plaats voor. Elke gebouw lijkt daar te fluisteren over roemrijke tijden. En wist je dat het Veerse Meer dat centraal op Walcheren ligt, een van de grootste watersportgebieden van ons land is? 

Kies je vakantiehuis op Walcheren

Wil jij op Walcheren een vakantiehuis huren? Op Vakantiehuisjes.nl staat een overzicht van de vakantiewoningen op Walcheren. Dit zijn niet alleen vakantiehuizen op parken, maar ook van particulieren. Dan kun jij kiezen wat jouw voorkeur heeft voor een vakantiehuis op Walcheren. Maar je kunt op de website ook meteen de bijzonderheden van de vakantiewoningen op Walcheren zien. Wil jij misschien een vakantievilla met zwembad voor een grote groep of ga je voor een knus appartement voor twee?  In ieder geval kan je verzekerd zijn van een comfortabele uitvalsbasis voor je uitstapjes. Maar natuurlijk kan je ook gewoon lekker relaxen in je gehuurde vakantiebungalow. Die is van alle gemakken voorzien zoals een volledig ingerichte keuken. Wil je weten of het gewenste vakantiehuis beschikbaar is als jij naar Walcheren gaat? Met een druk op de muisknop kan je zien welke data nog openstaan. Op Walcheren een vakantiehuis huren is bij Vakantiehuisjes.nl dus heel eenvoudig.

5 niet te missen bezienswaardigheden op Walcheren

Ga jij binnenkort naar Walcheren? Zet de volgende 5 zaken dan maar vast op je lijstje:

1. De Dikke Toren

Al op grote afstand valt die enorme bouwwerk op als je richting Zierikzee rijdt. De toren zou 132 meter hoog moeten worden, maar verder dan 62 is men niet gekomen. Het uitzicht is echter de moeite waard.

2. Grote Kerk Veere

Aan de omvang van de kerk valt af te leiden dat Veere een een machtige handelsstad was. Tegenwoordig is het een cultureel centrum. Een bezichtiging is eigenlijk een must.

3. Centrum Middelburg

Het oude centrum van Middelburg is nu ook een gezellige plaats om een te shoppen. Maar vergeet niet om de prachtige historische panden te bekijken die je hier aantreft.

4. Arsenaal Vlissingen

Ahoi, maatje! Een piratenpark en een zeeaquarium, waar vind je dat nu nog? In Vlissingen in het Arsenaal natuurlijk. Aai een haai en laat je voorbereiden op het piratenleven.

5. Lange Jan Middelburg

Het symbool van Middelburg en deze toren is wel afgebouwd. Beklim de 207 treden en geniet van een uitzicht dat zich over heel Walcheren uitstrekt.   

Toe aan een ontspannen verblijf? Boek dan vandaag nog jouw vakantiewoning op Walcheren via Vakantiehuisjes.nl.