Vakantiehuis, woning of villa in Assen zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN ASSEN ZOEKEN

Als je hebt gekozen voor een vakantiewoning in Assen of in de omgeving van Assen, kun je een leuke vakantie tegemoetzien. Als hoofdstad van Drenthe is Assen een gezellige drukke stad geworden. Toch staan de vakantiehuisjes in Assen in een vrij jonge stad. Pas in 1809 kreeg Assen stadsrechten. Maar in de 18e eeuw hadden welgestelden in de provincie en daarbuiten al ontdekt dat Assen een mooie plaats was om te wonen. In de buurt van jouw vakantiehuis in Assen staan ongetwijfeld ook een paar statige woningen uit die tijd. Ook Lodewijk Napoleon koos Assen als zomerresidentie en liet een mooie vakantievilla in Assen bouwen. Dit optrekje mag gerust een paleis worden genoemd. Daarom spreekt men ook over de paleizenwandeling door de stad. Een vakantiehuisje huren in Assen is in alle seizoenen een goed idee. Lees meer 

Het land van Bartje een grote speeltuin

Drenthe is een dunbevolkte provincie en dat betekent dat je er rust en ontspanning kan vinden.  Maar vakantiehuisjes in Assen staan eigenlijk middenin een grote speeltuin van natuur. In Drenthe kun je genieten van schitterende bossen. Zo is er bijvoorbeeld een Boomkroonpad waar je op grote hoogte langs de toppen van oude bomen kan lopen. Maar je kan ook lekker duiken in een van de vele heldere zwemplassen. En waar kan je beter lammetjes gaan kijken dan in een van de vele schaapskooien op de Drentse hei? Maar vergeet ook niet de hunebedden te bewonderen en verbaas over het vernuft dat nodig is gewest om deze enorme stenen te verplaatsen zonder moderne gereedschappen. Vanuit jouw vakantiewoning in Assen is het ook nooit ver naar een paar andere prachtige provincies. Binnen een korte tijd ben je bij de Friese meren, op het Groningse platteland of de bruisende hoofdstad Groningen.

Een vakantiehuis in Assen huren?

Op Vakantiehuisjes.nl vind je alle mogelijkheden om een vakantiewoning in Assen te huren. Natuurlijk kan je kiezen voor een park of een vakantiewoning van particulieren. In ieder geval bieden vakantiehuisjes of een bungalow je alle vrijheid om je vakantie geheel naar eigen inzicht in te richten. Kies jij voor een romantisch verblijf in Drenthe voor twee in een knus appartement? Of ga je voor een ruime en luxueuze vakantievilla voor een grote familie of een groep? Misschien heb jij de voorkeur voor een bungalow met zwembad. Kijk naar de ruime keuze voor het huren van vakantiehuizen die je hebt op Vakantiehuisjes.nl. Daarnaast kan je op vakantiehuisjes.nl ook informatie vinden over de eventuele aankoop van een vakantiehuis in Assen. 

5 tips in de buurt van je vakantiewoning in Assen

We hebben 5 leuke activiteiten in Assen op een rijtje gezet voor je: 

Bartje

Bartje, het meest bekende jochie uit Drenthe, is te vinden in Assen. Er staat een standbeeld in brons van hem aan de Oostsingelstraat en het origineel kun je bekijken in het Asser Stadhuis.

Paleizenwandeling

Een wandeling door het oude gedeelte van Assen voert je langs statige panden die dateren uit de tijd dan Assen een echt bestuurscentrum was.

Drents museum

Hier kun je alles te weten komen over Drenthe en de Drentenaren. Een deel van het museum is gevestigd in de prachtige Abdijkerk. Een leuk dagje als het weer wat minder zou zijn.

Asser verkeerspark

Hier kunnen de jonge vakantiegangers meer leren over de verkeersregels in een leuke trapauto. Maar als ouder hoef je je dankzij de kartbaan ook niet te vervelen in dit park.

Winkelcentrum Assen

Voor shoppers heeft Assen een mooi winkelcentrum. Diverse grote ketens hebben zich hier gevestigd. Maar er is ook meer dan genoeg ruimte overgebleven voor kleine boetiekjes voor de echte liefhebber. 

Een vakantiehuis in Assen huren? Kijk in het grote aanbod van Vakantiehuisjes.nl en boek vandaag jouw favoriete vakantievilla in Assen nog!