Vakantiehuis, woning of villa in Leeuwarden zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN LEEUWARDEN ZOEKEN

Met een vakantiehuisje in Leeuwarden bevind je je op een plek die al van oudsher wordt bewoond. In de Romeinse tijd woonde men op terpen in de Middelzee. Deze zee slibde dicht en werd ingepolderd. Nog steeds is er veel water in de omgeving van je vakantiewoning in Leeuwarden, zoals de riviertjes Ee, Vliet en Potmarge. De fraaie monumentale gebouwen die ongetwijfeld ook in de buurt van jouw bungalow te vinden zijn, dateren uit de gouden tijd van Leeuwarden. In die tijd (16e en 17e eeuw) kozen de Nassaus hier residentie toen ze stadhouder werden van de noordelijke provincies. De stad kwam tot bloei en het aantal inwoners steeg explosief. De wallen en grachten die de stad moesten beschermen zijn later gesloopt en vormen nu een park. Lees meer 

Vakantiewoning in Leeuwarden voor historie, natuur en watersport

Zoek je in Leeuwarden een vakantiehuisje? Vakantiehuisjes in Leeuwarden zijn gewild, omdat de stad en omgeving veel te bieden hebben. Leeuwarden heeft een groot aantal bezienswaardigheden en is gezellig. Maar in de buurt van de stad kan je vanuit je vakantiehuisje ook prachtige wandelingen of fietstochten maken door de natuur. Het Friese landschap staat garant voor mooie vergezichten en schitterende Hollandse luchten.

Lekker watersporten vanuit je vakantiehuis in Leeuwarden

Natuurlijk vind je in de buurt van Leeuwarden ook overal de mogelijkheid om watersport te beoefenen. Misschien is er bij het huren van de vakantiewoning zelfs het gebruik van een sloep of zeilboot inbegrepen. De Friese meren zijn in de zomer het schouwspel van vele boten uit binnen- en buitenland. Maar ook op het bevroren water hebben de Friezen altijd uitstekend uit de weg gekund. In het verleden kon men zo invallers bestrijden op de schaats. In moderne tijden heeft Friesland vele kampioenen voortgebracht en naar verwachting zal dat ook wel zo blijven.      

Een vakantiewoning in het mooie Leeuwarden

Zowel in de stad als in de nabije omgeving zijn er een goot aantal mogelijkheden om vakantiehuizen te huren. Ben je op zoek naar een knus appartement voor twee personen? Wellicht zoek je naar een vakantievilla in Leeuwarden met eventueel een zwembad voor een grotere groep of familie. Of gaat jouw voorkeur misschien uit naar een bungalow aan het water? Op Vakantiehuisjes.nl vind je diverse opties voor een vakantiewoning in Leeuwarden. Je kan zowel een vakantiehuisje op een park als bij particulieren huren. Ook als je een vakantiehuis of bungalow zou willen kopen in Leeuwarden of in de buurt daarvan, kun je dat op deze site vinden. Een bijkomend voordeel van het huren van een vakantiehuisje in Leeuwarden, is dat de afstanden tot andere mooie gebieden in Nederland beperkt zijn. Voor je het weet ben je in Groningen of Drenthe, maar ook de kop van Noord-Holland is niet ver. 

5 bezienswaardigheden in Leeuwarden

Wij hebben een aantal bezienswaardigheden van Leeuwarden op een rijtje gezet:

Oldenhove

Een beklimming van deze toren uit de 16e eeuw kent 183 treden. Maar het uitzicht dat je dan krijgt, reikt tot de Waddeneilanden.

Praamvaren door de grachten

Vanwege de vele mooie panden wordt Leeuwarden ook wel het Amsterdam van het noorden genoemd. Met een fluisterpraam kan je geruisloos langs de mooiste plekjes.

Fries Museum

In het nieuwe gebouw van het Fries museum kan je alles over Friesland en de Friezen te weten komen aan de hand van meer dam tienduizend (cultuur)historische voorwerpen.

Aquazoo Friesland

In dit leuke familiepark, net buiten de stad, vind je allerlei spannende activiteiten. Hier kan je op zeehondensafari maar ook het zeeleeuwen spetter spektakel bijwonen.

Bonifatiuskerk

Als je door de winkelstraat loopt valt deze kerk al meteen op in de verte. Van buiten en van binnen is het echt de blikvanger van Leeuwarden. Met een hoogte van 87 meter kan je hier een geweldig uitzicht verwachten.   

Heb jij al een mooi vakantiehuis in Leeuwarden op het oog? Aarzel dan niet langer en boek die nu bij Vakantiehuisjes.nl!