Vakantiehuis, woning of villa in Deventer zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN DEVENTER ZOEKEN

Het huren van een vakantiewoning in Deventer of omgeving geeft je de zekerheid van een geweldige vakantie. Jouw Vakantiehuisjes bungalow bevindt zich in Overijssel, en wel in een van de oudste steden van ons land. Al in de 12e eeuw kreeg het trotse Deventer stadsrechten. Dat betekent ook dat in de buurt van jouw vakantiehuis in Deventer zich het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en de oudste wetenschappelijke bibliotheek van ons land bevinden. Dat Deventer als zo vroeg werd bewoond, komt natuurlijk vooral door de ligging aan de IJssel. Hierdoor kon de gemeente zich in de periode gedurende de middeleeuwen aansluiten bij het Hanzeverbond en een rijke en machtige handelsstad worden. Ook een deel van de vestingwerken uit die tijd zijn nog bewaard gebleven. Maar de Deventenaren zeggen ook dat de IJsseloever bij hun stad mooier is dan in de rest van de provincie. Misschien staat jouw vakantiehuisje in de omgeving van Deventer langs de rivier?  Lees meer 

Ontdek Deventer en omgeving vanuit jouw vakantiehuisje

Vakantiehuizen zijn er in diverse soorten en maten in Deventer en omgeving. Ook de provincie Overijssel biedt een grote afwisseling. Waar het westen van de provincie wordt gedomineerd door de IJssel en vlakke oevers vind je in het oostelijk deel het heuvellandschap van Salland en Twente. En waar de oude steden langs de rivier rijk werden door de handel, verdienden de steden in Twente hun geld met de industrie. Hierdoor zal je heel verschillende architectuur aantreffen in de buurt van jouw vakantiehuis in Deventer. Hou je van foto's maken in de natuur? Dan biedt de IJssel je prachtige fotogenieke plekjes. Maar ook voor de fervente wandelaar of fietser zijn er mooie routes in de hele provincie. De natuur van Overijssel is mooi en straalt rust uit. Hier kan je heerlijk ontspannen. Een prima reden om voor een vakantiehuisje in de omgeving van Deventer te kiezen. Maar wil je genieten wat de stad te bieden heeft, dan kan dat niet alleen in Deventer maar bijvoorbeeld ook in de hoofdstad Zwolle en Enschede.

Kies uit vele vakantiehuizen in Deventer

Kiezen voor een vakantiehuisje in Deventer betekent gaan voor de vrijheid en ruimte tijdens je vakantie. Met een vakantiewoning in Deventer beschik je over een mooie uitvalbasis om uitstapjes te maken wanneer jij dat wil, maar ook het comfort en de rust van een eigen plek. Kies uit het aanbod van Vakantiehuisjes.nl in Deventer. Wil je een knus appartement of huisje van een romantisch verblijf met partner? Of ga je voor een ruime bungalow of vakantievilla. Op Vakantiehuisjes.nl zie je een overzicht wat er te vinden is in Deventer en de buurt daarvan Dat kan zowel in een park zijn als van particulieren. Je kunt meteen checken of de vakantiewoning van jouw keuze ook beschikbaar is. Als je het oude Deventer gaat bezoeken is het verstandig om eerst op Vakantiehuisjes.nl te kijken.    

5 bijzondere bezienswaardigheden in Deventer

Bekijk de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Deventer hier:

Rijsterborgerpark

Heb je even genoeg van de drukke stad. Breng dan tijdens je vakantie een bezoekje aan dit park, waar altijd rust heerst. Geniet van de prachtige beelden en de fonteinen.

Speelgoedmuseum

Een leuk dagje uit voor jong en oud. Denk niet dat je hier alleen maar mag kijken naar speelgoed uit vervlogen tijden, het Speelgoedmuseum is erg interactief.

Waag

Ook het waaggebouw in Deventer is een van de oudste in ons land. Niet alleen het gebouw zelf maar ook het hier gevestigde museum is de moeite waard.

Bergkerk

Het centrum van Deventer wordt gesierd met deze prachtige kerk. Tegenwoordig is het een plaats voor exposities en concerten.

Paviljoen Vogeleiland

Lekker eten en drinken in het groen en genieten van schitterende vogels. In het Vogelpaviljoen kom je voor leuke activiteiten en ontspanning.    

Heb jij jouw favoriete vakantiehuis in Deventer al op het oog? Wacht dan niet langer en boek die nu via Vakantiehuisjes.nl!