Vakantiehuis, woning of villa in Leiden zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN LEIDEN ZOEKEN

Een vakantiehuis in Leiden huren brengt je in een eeuwenoude stad. De burcht in Leiden werd al gebouwd in de vroege middeleeuwen en de strategische ligging zorgde voor bewoning in de omgeving daarvan. Ook vandaag de dag zal je in de buurt van je vakantiewoning in Leiden de restanten van deze oude vesting niet kunnen missen. Leiden kreeg stadsrechten in de 13e eeuw. Omdat de stad het beleg van de Spanjaarden doorstond, schonk stadhouder Willem van Oranje Leiden de eerste universiteit in Nederland. De grote bloei van Leiden begon in de 17e eeuw toen de textielindustrie voor grote rijkdom zorgde. Het mooie oude centrum van de stad dateert uit die tijd. Jouw vakantiebungalow in Leiden staat in een van gezelligste steden van ons land mede door het grote aantal studenten in de stad. Wie kiest voor een van de vakantiehuizen in Leiden kan derhalve een mooie vakantie tegemoetzien. Lees meer 

 

Ontdek de omgeving van je vakantiehuis in Leiden

In de buurt van jouw vakantiehuis in Leiden is er niet alleen in de stad zelf veel te beleven. De omgeving van Leiden heeft het allemaal. Als je in de zomer kiest voor een vakantiebungalow is het strand niet ver. Je kan kiezen voor Noordwijk, waar het in het algemeen rustig is en je heerlijk kan wandelen. Maar ook Katwijk en Scheveningen zijn dichtbij. Hier vind je de drukste stranden van ons land. Maar in Zuid-Holland kan je ook prachtige wandel- en fietstochten maken, Vooral in de lente is de natuur op het mooist. Maar zeker de liefhebber van citytrips zit wel goed in een vakantiewoning in Leiden. Niet alleen Rotterdam en Den Haag zijn in de buurt maar ook historische steden als Delft en Dordrecht. En wat is er nu nog mooier dan een bezoek aan het dorpje Kinderdijk om de 19 windmolens daar in volle pracht te zien staan?    

Op zoek naar een vakantievilla in Leiden?

Wil jij een vakantievilla in Leiden boeken? Op Vakantiehuisjes.nl vind je een overzicht van alle typen vakantiehuizen die er in de stad en de omgeving daarvan beschikbaar zijn. Ben jij op zoek naar een bijzondere vakantiebungalow in Leiden voor 10 personen of een knus appartement voor 2?  Met een druk op de knop van je muis kun je alle bijzonderheden van de vakantiehuizen ontdekken. Natuurlijk staat ook aangegeven op welke data de vakantiewoningen beschikbaar zijn. En als je met hond op vakantie wil, kun je op Vakantiehuisjes.nl ook nazien of dat toegestaan is in het vakantiehuisje van jouw keuze. Je vindt hier niet alleen vakantiehuizen op vakantieparken, maar je kunt ook huren van particulieren. Hierdoor is de variëteit nog groter. En een vakantiehuis betekent dat jij alle vrijheid hebt om de vakantie te vieren zoals jij dat wil. Een geslaagde vakantie begint vaak op Vakantiehuisjes.nl. Ook vakantiewoningen die te koop staan, kan je hier vinden.

5 niet te missen bezienswaardigheden in Leiden

De leukste bezienswaardigheden van Leiden:

De Burcht

Midden in de stad Leiden vind je de imposante Burcht. De muren zijn 6 meter hoog en de vesting staat op een heuvel. Uitzicht over de stad is dus verzekerd.

Sterrenwacht Leiden

In de prachtige tuin bij de universiteit staat de sterrenwacht van Leiden die werd gebouwd in 1633.

Hooglandse kerk

Al in 1314 werd toestemming gegeven om een kerk te bouwen in Leiden. De kerk zoals die er nu staat werd afgebouwd in 1500.

Stadsgehoorzaal Leiden

Tegenwoordig worden er onder meer concerten gegeven en tentoonstellingen gehouden. Het prachtige gebouw dateert uit de 19e eeuw en heeft een bijzonder woelige geschiedenis.

Leidse Waag

Natuurlijk had een belangrijke stad al Leiden ook een eigen waaggebouw. Het oorspronkelijke gebouw was uit hout, maar het pand dat je nu kunt gaan bekijken dateert uit 1657.  

Met een vakantiehuis in Leiden ga je een heerlijke vakantie tegemoet. Boek jouw favoriet op Vakantiehuisjes.nl.