Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de 7 grootste kerstmarkten in Nederland

Dit zijn de 7 grootste kerstmarkten in Nederland

Er zijn veel redenen waarom mensen een kerstmarkt bezoeken. Kerstmarkten bieden een gezellige atmosfeer en een kans om de vakantiesfeer te proeven. Deze markten hebben ook vaak kraampjes waar je leuke souvenirs, huisversieringen en ambachtsproducten kunt kopen. De geur van suikerwerk en vers gebakken oliebollen is ook een grote aantrekkingskracht voor veel mensen. Kerstmarkten zijn ook een geweldige mogelijkheid voor een dagje uit met vrienden en familie. Veel mensen kiezen ervoor om een grote Kerstmarkt te bezoeken in Duitsland, terwijl er in ons eigen land ook een groot aantal leuke kerstmarkten te bezoeken is. Maar waar vind je nu de leukste kerstmarkten van Nederland?

Kerstmarkten bezoeken is een eeuwenoude traditie. De oudste kerstmarkt bestaat namelijk al 635 jaar en komt oorspronkelijk uit Duitsland. Een kerstmarkt bezoeken in Nederland is één van de leukste en gezelligste dingen die je in de winterperiode kunt doen. Kerst is een tijd van warmte en gezelligheid en je kunt deze sfeer ook op de kerstmarkten in Nederland vinden. Op de kerstmarkten is er van alles te zien, te doen en te proeven. Er zijn verschillende kraampjes met allerlei specialiteiten, zoals kaas, worst, kruiden, honing, sieraden en kerstartikelen. Er zijn ook veel leuke kerstcadeaus te vinden. Ook zijn er vaak optredens van lokale artiesten, waar je van kunt genieten terwijl je het kerstgevoel ervaart. Wij vertellen je graag over de grootste kerstmarken in Nederland om te bezoeken.

Bezoek de kerstmarkt in Maastricht: Magisch Maastricht

In Maastricht in Limburg wordt door veel mensen gezien als de mooiste kerstmarkt van Nederland. Alhoewel er best veel leuke kerstmarkten te vinden zijn in ons land, is de gezellige sfeer die je hier ervaart ongeëvenaard. Op de kerstmarkt in Maastricht vind je verspreid over de pleinen en straatjes talloze kerstkraampjes. Hier kun je de leukste souvenirs kopen, maar ook vooral de smakelijkste kerstlekkernijen. Er zijn ook leuke activiteiten te vinden, waaronder ook schaatsen en een enorm reuzenrad! Deze heeft een hoogte van wel 60 meter en biedt je een prachtig uitzicht op de met kerstverlichting versierde stad.

kerstmarkt kop chocolademelk
Genieten van een warm drankje

Ervaar de kerstmarkt in Utrecht: Country & Christmas fair

Als je op zoek bent naar een kerstmarkt op een sprookjesachtige locatie, dan wil je zeker een bezoek brengen aan de Country & Christmas Fair kerstmarkt in Utrecht. Hier wordt de kerstmarkt namelijk georganiseerd in de tuinen van Kasteel de Haar. Er zijn talloze kraampjes waar je allerlei leuke dingen kunt kopen, waaronder kerstsouvenirs en heerlijke versnaperingen. De Country & Christmas Fair in Utrecht is dé grootste kerstmarkt van Nederland.

De kerstmarkt bezoeken in Valkenburg

Deze ondergrondse kerstmarkt is één van de meest unieke en meest bezochte bestemmingen die je kunt uitkiezen. Valkenburg in Limburg is dan ook dé kerststad van Nederland. De kerstmarkten worden gehouden op heel unieke locaties: namelijk in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De grotten hangen vol met gezellige kerstlichtjes en zit vol met de leukste souvenir- en kerstlekkernijenwinkeltjes.

kerstmarkt kraampjes
Kraampjes met Kerstversiering

De kerstmarkt in Haarlem ontdekken

De Kerstmarkt in Haarlem in Noord-Holland is een unieke markt, die elk jaar terugkeert. De markt is gevuld met traditionele kerstkraampjes. Hier kun je allerlei kerstproducten, zoals kaarsen, kerstversieringen, kerstslingers, kerstmutsen, kerstcadeaus en meer kopen. Er zijn ook muzikanten en professionele koren aanwezig die live kerstmuziek spelen, hetgeen zorgt voor een warme sfeer. 

Bekijk de bijzondere kerstmarkt in Amsterdam

Natuurlijk kan een geweldige kerstmarkt niet uit de hoofdstad van ons land ontbreken. Ieder jaar pakt Amsterdam daarom groots uit om één van de meest sfeervolle kerstmarkten te creëren! Het is daarom gevuld met allerlei leuke kraampjes om jouw kerstinkopen bij te doen. Zowel gedurende de dag als in de avond kun je op de kerstmarkt in Amsterdam live kerstmuziek vinden, theater en film. Daarnaast vind je er verscheidene leuke activiteiten voor kinderen, zoals een grote schaatsbaan op het Museumplein.

kerstmarkt kraampjes
Neem een kijkje bij allerlei Kerstkramen

Dobberen op de Nostalgische Kerstmarkt in Leiden

Ben je al wel eens op een drijvende kerstmarkt geweest? Zo niet, dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan de drijvende kerstmarkt van Leiden in Zuid-Holland. Deze vindt namelijk plaats op een gigantisch plateau dat in de Nieuwe Rijn op het water is gelegd. Hierop zijn 75 chalets geplaatst waar je de leukste kerstkraampjes in kunt vinden.

Voel de Dordste Decembermagie op de Kerstmarkt in Dordrecht

De historische binnenstad van Dordrecht in Zuid-Holland is een prachtig decor voor deze bijzondere kerstmarkt. Hier kun je niet alleen genieten van de kerstmarkt, maar ook van een stadswandeling langs de prachtige panden. Wat maakt de kerstmarkt in Dordrecht nu precies zo bijzonder? Dit is het feit dat je hier een levende kerststal kunt bezichtigen. Dit is vooral voor kinderen enorm interessant: ze komen er oog in oog met echte ezels, ossen en zelfs een kameel!

kerstmarkt kraampje lichten
Sfeervolle Kerstverlichting

Haal het meeste uit jouw bezoek naar de kerstmarkt

Een kerstmarkt duurt meestal 1 tot 3 dagen. Als je de volledige duur van de kerstmarkt wilt ervaren, kun je er daarom natuurlijk voor kiezen om een vakantiewoning in de buurt te boeken. Vanuit een vakantiehuisje in de buurt bij de kerstmarkt die je wilt bezoeken, hoef je niet ver te reizen naar jouw bestemming. Zo blijft er meer tijd over om te genieten van alle kerstkraampjes en kerstactiviteiten op de markt! Op deze website vind je een ruim assortiment van vakantiehuisjes om uit te kiezen, dus er zit vast een vakantiewoning bij in de buurt van jouw favoriete kerstmarkt.