Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Boek een woonboot voor je volgende vakantie!

Wakker worden met het geluid van de vogels op de golven van het water terwijl je geniet van jouw ochtendkoffie op het dek. Wie wil dat nu niet? Een woonboot zorgt voor een unieke vakantie-ervaring. Ben je de traditionele vakantiehuizen zat en ben je op zoek naar iets anders? Overweeg dan eens een woonboot te boeken in eigen land of in het buitenland, zoals in Duitsland!

Boek een woonboot voor je volgende vakantie!

Waarom kiezen voor een vakantie op een woonboot?

Wat is er nog beter dan een vakantiehuis aan het water, gelegen aan een meer of rivier? Een vakantiehuis óp het water natuurlijk! Een woonboot is een bijzonder type vakantiehuis dat een unieke ervaring biedt. Je bent omringd door de rust en kalmte van het water, wat een diep gevoel van ontspanning bevordert. Het alledaagse leven lijkt ver weg te zijn terwijl je op het dek de zonsopgang bewondert. Vanaf het dek kun je vogels spotten, vissen langs de boot zien zwemmen, of gewoon van het uitzicht genieten. Een verblijf op een woonboot wekt een relaxt vakantiegevoel op. Wanneer je thuiskomt ben je volledig uitgerust en voldaan.

Het boeken van een woonboot voor je volgende vakantie is niet alleen een unieke uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving, maar biedt ook tal van opties op het gebied van watersport. Veel accommodaties bieden de mogelijkheid om direct vanuit de woonboot een duik te nemen. Ook zijn er veel woonboten waar je uitgebreid op mag vissen. Vaak biedt het water waarop de boot is gelegen verschillende activiteiten. Denk aan bijvoorbeeld zeilen, kajakken en kanoën.

Het aanbod woonboten in Europa

Nederland en Duitsland beschikken over de meeste mogelijkheden om deze bijzondere ervaring kunt beleven. Daarnaast zijn er ook enkele accommodaties op het water te vinden in andere landen. Dit zijn Frankrijk, België, Polen en Denemarken. Elk van de laatst benoemde landen heeft een zeer beperkt aanbod in woonboten om uit te kiezen, dus wees er snel bij als dit jouw droomvakantie is!

Ieder land heeft zijn eigen kenmerken en zal dus voor een totaal andere vakantie zorgen. Wat je ook kiest, je geniet gegarandeerd van een prachtige vakantie aan het water. Als een vakantie op een woonboot in het ene land goed bevalt, kun je de volgende keer een mooi exemplaar boeken in een ander land. Een echte liefhebber van zwemmen of vissen zou dit geweldig vinden.

Nederland: Friesland

Met name in Friesland, bekend om zijn waterrijke landschappen en schilderachtige meren, vind je in Nederland een ruime keuze aan woonboten die klaar staan om ontdekt te worden. Een verblijf op de Friese wateren en kanalen geeft je een geheel nieuw perspectief op deze historische regio. Echter zijn er nog meer locaties in Nederland waar woonboten te huur zijn voor vakantiegangers. Zo zijn er ook een paar woonboten in Noord-Holland en Zuid-Holland te vinden. In Limburg en Zeeland zijn de opties beperkt, maar ook hier kun je een verblijf op een mooie woonboot boeken.

Woonboot in een kanaal in Amsterdam
Woonboot Amsterdam
Een gezellige woonboot in één van de Amsterdamse kanalen

Duitsland: Mecklenburg-voor-Pommeren en Sleeswijk-Holstein.

Duitsland beschikt ook over een verrassende variatie aan rivieren en meren die zich perfect lenen voor een verblijf op een woonboot. Verken de pittoreske meren van Mecklenburg-voor-Pommeren, of kies voor een vakantie op een woonboot in het schitterende Sleeswijk-Holstein. Ook in Saksen-Anhalt is een mooie accommodatie op het water te vinden. Een bootvakantie in Duitsland biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel de rustzoeker als de avontuurlijke reiziger.

Polen: Houseboat Kamien Pomorski

Polen, hoewel misschien minder bekend om zijn waterwegen, herbergt enkele parels die het waard zijn om ontdekt te worden. Zo is er een luxe woonboot te vinden in West-Pommeren in Kamien Pomorski, gelegen aan de Kamienski-lagune. Dit is één van de beste jachthavens aan de Poolse kust. De woonboot is genaamd ‘Houseboat Kamien Pomorski’ en bied ruimte voor tot wel 6 personen. In de directe omgeving vinden allerlei culturele evenementen plaats en aan waterpret is er geen gebrek.

Frankrijk: Péniche gîte Lodela

Hoewel er in Nederland en Duitsland veel meer opties zijn om uit te kiezen, zijn deze lang niet zo bijzonder als deze woonboot in Frankrijk. De ‘Péniche gîte Lodela’ in Occitanië is een charmante woonboot met een interessante geschiedenis en een schitterend uiterlijk. Er is onder andere een ruim terrasbalkon met schaduw aanwezig. Een verblijf op het schip is geschikt voor een groep of gezin bestaande uit maximaal 6 personen. In de omgeving zijn er tal van activiteiten om te doen.

België: Le Bateau du Lac Privé’

Voor een romantisch uitje in ons buurland België met veel privacy kun je terecht op de woonboot in Namen genaamd ‘Le Bateau du Lac Privé’. Deze ruime woonboot heeft slaapplaats voor twee personen en is gelegen op een groot en visrijk privémeer. Het interieur bevat alles wat je nodig hebt en op het ruime dakterras kun je zoveel vissen vangen als je wilt, of enkel samen ontspannen en het bosrijke uitzicht in je opnemen. Het is een perfecte optie voor een vakantie middenin de natuur.

Denemarken: Hausboot Junior LP1

Heb je altijd een vakantie willen doorbrengen in Denemarken? Dan is Hausboot Junior LP1 een uitstekende accommodatie om in te verblijven. Dit drijvende vakantiehuis op de Flensburg Fjord in Zuid-Denemarken is bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor verschillende activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt. Het is voorzien van een modern interieur en biedt voldoende ruimte voor een klein gezin van maximaal vier personen. Als je geluk hebt, kun je vanaf de boot bruinvissen spotten!

Boek jouw vakantie op een woonboot via Vakantiehuisjes.nl

Bij Vakantiehuisjes.nl streven we ernaar om een breed assortiment aan woonboten te bieden, van traditionele schepen tot moderne, luxe woonboten. Elk schip heeft zijn eigen karakter en sfeer, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen wat het beste bij jouw vakantieplannen past. Boek nu ook jouw vakantie op een woonboot in Nederland of Duitsland, of één van de andere vakantielanden die we zojuist in het artikel hebben benoemd. Vergelijk eenvoudig de verschillende opties met behulp van de zoekfilters, zodat je snel het perfecte exemplaar kunt vinden. Hiermee kun je selecteren waar de woonboot aan moet voldoen, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van een wifi of openhaard.