Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Leukste activiteiten tijdens een weekendje Limburg

Als je een vakantiehuisje in het mooie Limburg hebt gehuurd, hoef je je nauwelijks vragen wat te doen in Limburg. Limburg heeft het allemaal: cultuur, natuur, bezienswaardigheden, leuke winkelsteden en de beste horeca van Nederland. Hieronder staan een aantal bijzondere activiteiten waar je misschien niet meteen zelf aan zou denken.

1. Rosarium Lottum

Als je in juni in Limburg verblijft, is dit een must als je van bloemen houdt en heerlijk door een grote tuin wilt lopen met meer rozen dan je ooit bij elkaar hebt gezien. Je kan hier ook rozenstruiken kopen voor jouw tuin. De ervaren tuiniers hier kunnen je precies vertellen wat geschikt is voor jouw tuin. Op die manier heb je een prachtig souvenir waar je vele jaren plezier van zal hebben.

2. Boottocht

Misschien is het niet het eerste waar je aan had gedacht bij een weekendje Limburg. De rivieraanzichten vanaf de Maas zijn echter schitterend en wat is er nu meer relaxt dan heerlijk de oever voorbij zien glijden. Je kan het nog mooier maken door ook een diner te boeken aan boord en de avond ook hier door te brengen. Romantiek verzekerd voor paren maar ook leuk als familie-uitje

3. Designer Outlet Roermond

Mooie winkels en de merken die je een keer van dichtbij wilt hebben gezien. Ben jij het type voor Prada? In Roermond kan je het gaan ontdekken. Niet alleen geschikt voor de dames, ook de mannen willen best eens kijken naar al dat moois dat hier uitgestald is. Een creditcard meenemen is niet verplicht.

4. De miljoenenlijn

Stap in het rijdende museum in Zuid-Limburg. Je maakt een onvergetelijke tocht in een stoom- of dieseltrein door het heuvelachtige landschap. De mooiste plekken van Limburg trekken aan je voorbij terwijl jij je terug voelt gaan in de tijd,

5. Buitenlust

Als je in Limburg bent, wil je natuurlijk ook lekker eten. Waarom zou je dat niet meteen combineren met een schitterend uitzicht? Her restaurant Buitenlust ligt bijna op de top van de Camigerberg en tegen de bosrand. Na een wandeling door deze mooie natuur is het extra genieten van de exquise gerechten op de menukaart vergezeld van heerlijk bijpassende wijnen. Reserveren is een must.

6. Kasteeltuinen Arcen

De kasteeltuinen zijn geopend vanaf april en sluiten eind oktober. In die periode kan je genieten van een van de meest uitgebreide collecties van bloemen en planten die in één tuin in Europa bijeen is gebracht. De geuren en kleuren van deze tuinen bij het pittoreske dorpje Arcen zal je nooit meer vergeten. De trots van de tuin bestaat uit de meer dan 8.000 rozenstruiken. Het rosarium biedt 10 rozenkamers die elk een eigen thema hebben.

7. Gaia Zoo

Een dierentuin niks voor jou? Dan heb je Gaia Zoo nog niet gezien. In een dag reis je over de aarde en ontmoet je unieke diersoorten. Gaia is al vier keer verkozen tot mooiste dierentuin in de Benelux en werd in 2018 door de ANWB voor de tweede maal gekroond als ‘leukste uitje van Nederland’. Een goede reden om hier toch maar eens een kijkje te nemen.