Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de 5 mooiste vakantiehuizen in Europa

Dit zijn de 5 mooiste vakantiehuizen in Europa

Een vakantiehuis biedt comfort en een grote mate aan flexibiliteit. Het succes van een vakantie hangt immers ook nauw samen met de accommodatie waar je voor kiest. Natuurlijk geldt ook voor vakantiehuisjes dat smaken verschillen en niet iedereen hetzelfde mooi vindt. Toch hebben wij hieronder een aantal van de mooiste gebieden met  vakantiehuizen geselecteerd. Mooie bestemmingen met vakantiehuisjes vind je overal in Europa. Natuurlijk zijn er mooie vakantiehuizen in Nederland te vinden maar ook in populaire vakantielanden zoals Frankrijk en Italië.

De stranden aan de Nederlandse westkust

Het is niet voor niets dat miljoenen toeristen de stranden in ons land willen ervaren. Als het weer zomers is kan je in een vakantiehuisje dicht bij het strand de hele dag genieten van de zon en de zee. Is onverhoopt het weer wat minder dan is in ons land altijd dichtbij iets te beleven. Door de goede infrastructuur en het openbaar vervoer is alles goed bereikbaar.

De Limburgse heuvels

Limburg is dichtbij en het landschap is zo anders dat jij je hier altijd meteen op vakantie voelt. Een vakantiehuisje in deze contreien biedt je de kans om te genieten van de gastvrijheid en het Bourgondische leven in het zuiden van ons land. Hier kan je wandelen in de natuur van de prachtige heuvels of de Maasvallei of je vergapen aan de bezienswaardigheden in de oude Limburgse steden.

De schitterende Provence

In de Provence gaat het leven gewoon in een lager tempo dan elders ter wereld en daar kan jij van genieten als je hier een mooi vakantiehuisje huurt.  De Provence is het gebied waar in middeleeuwse dorpjes de senioren op hun gemak Pétanque spelen, terwijl overal de geur van bloemen hangt. Hier vind je de beste wijnhuizen van Frankrijk. Maar ook de natuur is ongelooflijk mooi. De enorme Gorges de Verdon is de grootste kloof in Europa en hier maak je de mooiste plaatjes. In het zuiden kom je in de Camaque met de wilde paarden en flamingo’s.

De parelwitte stranden van Sardinië

Als je een vakantiehuisjes huurt op Sardinië kan je je wanen op de Malediven. De stranden van Costa Smeralda en Maddalena Archipel doen hier, met de hagelwitte stranden en het turquoise water, beslist niet voor onder. Maar ook voor vakantiegangers die op zoek zijn naar cultuur en geschiedenis is het aanbod hier bijzonder rijk. Sardinië werd in het verleden overheerst door Romeinen, Spanjaarden en Arabieren. Overal op het eiland vind je aandenkens die deze bezetters hebben gebouwd.

De indrukwekkende Noorse fjorden

Wist je dat de Noorse fjorden door National Geographic zijn uitgekozen als de mooiste plek op aarde? Als je een mooi vakantiehuisje huurt aan de westkust van Noorwegen kan je zelf beoordelen of je het hier mee eens bent. Behalve prachtige ruige streken waar de fabels over trollen en elfjes niet eens onwaarschijnlijk meer lijken, zijn er in dit gebied ook een aantal steden die je moet bezoeken. Bergen en Stavanger zijn relatief klein maar bieden veel gezelligheid en schitterende bezienswaardigheden. Wedden dan jij ook onder de indruk zal raken.