Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De beste vakantiehuizen voor mindervaliden in Nederland

Wil jij volop genieten van jouw vakanties, zonder beperkingen? Op onze website vind je een ruim aanbod van vakantiehuizen voor mindervaliden, waaronder ook in Nederland. De vakantiehuizen in onze top 5 hebben alle voorzieningen die jij nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Of je nu droomt van een rustig verblijf aan de kust, in het groene platteland of middenin het bos.

De beste vakantiehuizen voor mindervaliden in Nederland

Ideale vakantiewoningen voor mindervaliden

In deze blog ontdek je een veelzijdige selectie bestaande uit 5 van de mooiste vakantiehuizen in Nederland die zijn aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking, of je nu een goedkope of luxe vakantiewoning zoekt. Van rolstoelvriendelijke voorzieningen tot aangepaste badkamers en ruime interieurs, je vind eenvoudig vakantiehuizen die comfort en gemak bieden zonder in te leveren op stijl. Lees verder en laat je inspireren door de vele mogelijkheden die Nederland te bieden heeft voor een onvergetelijke vakantie, waarbij inclusiviteit en toegankelijkheid centraal staan.

Waar hebben we in ieder geval op gelet?

Tijdens het kiezen van onze top 5 vakantiehuizen voor mindervaliden in Nederland hebben we zorgvuldig op een aantal dingen gelet. Dit om er zeker van te zijn dat de gekozen accommodaties daadwerkelijk goed toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Om te beginnen zijn we op zoek gegaan naar huizen die volledig gelijkvloers zijn of waarvan tenminste de belangrijkste voorzieningen (zoals de slaap- en badkamer) op de begane vloer aanwezig zijn. Vervolgens hebben we gekeken naar aanpassingen die de verschillende ruimtes makkelijk maken om te navigeren voor rolstoelgebruikers. Denk aan de afwezigheid van vloerbedekking en drempels op de vloeren of de aanwezigheid van steunstangen in de badkamer.

Badkamer met aanpassingen voor invaliden
Badkamer met aanpassingen voor mindervaliden
De vakantiehuizen zijn voorzien van de nodige aanpassingen.

Kortom, we hebben geprobeerd aan alles te denken en de vakantiehuizen zo zorgvuldig mogelijk te bekijken. Bovendien hebben we gekozen voor locaties in verschillende provincies, zodat er vast eentje jou in de buurt zit!

Friesland  - Sea Lodges Ameland 4

Voor een comfortabel en rolstoelvriendelijk verblijf in Friesland is de Sea Lodge Special op vakantiepark Sea Lodges Ameland een uitstekende keuze. Deze moderne en stoere 4-persoons lodge op Ameland is speciaal ontworpen voor mindervaliden. De lodge is gelegen nabij de ingang en beschikt over een extra brede elektrisch bedienbare toegangsdeur, een aangepaste keuken en twee slaapkamers, waarvan één met twee in hoogte verstelbare bedden. Elke slaapkamer heeft een eigen aangepaste badkamer met extra brede toegangsdeur, aangepaste douche, wastafel en toilet. De lodge is comfortabel en sfeervol ingericht, voorzien van vloerverwarming, een afwasmachine, combimagnetron, smart-tv en een (deels overdekte) veranda met een lounge-set. Bij aankomst zijn de bedden al opgemaakt. Een eigen parkeerplaats bij de lodge is beschikbaar. Helaas zijn huisdieren anders dan honden niet toegestaan in deze lodge.

Landschap Ameland met vuurtoren op de achtergrond
Strand Ameland met vuurtoren op achtergrodn
Breng tijdens jouw bezoek op Ameland zeker een bezoek aan de vuurtoren.

Noord-Holland – Resort Callantsoog 5

Op het autovrije Resort Callantsoog in Noord-Holland bevindt zich een moderne, vrijstaande en gelijkvloerse lodge, ideaal voor mindervaliden. Lodge nummer 5, slechts 500 meter verwijderd van de Noordzeekust, biedt een rolstoelvriendelijke omgeving. De open keuken is in hoogte verstelbaar en compleet met een afwasmachine, combimagnetron en Nespresso koffiezetapparaat. Eén van de ensuite badkamers is uitgerust met een douchestoel en één van de twee slaapkamers beschikt over twee elektrisch verstelbare 1-persoons hoog/laag bedden. Beide slaapkamers hebben een ensuite badkamer met douche en toilet. Je geniet van een ruime en lichte woonkamer met een zithoek met een smart-tv en een eethoek. In de lodge is vloerverwarming aanwezig voor extra comfort. Bij de lodge is een eigen parkeerplaats beschikbaar. Op aanvraag is er een speciale strandrolstoel beschikbaar. Er mag maximaal 1 hond mee.

Strandrolstoelen
Strandrolstoel
In een strandrolstoel kun je ook mét een lichamelijke beperking genieten van de zee,

Gelderland – De Salon

Het rolstoelvriendelijke vakantiehuis De Salon is de ideale plek voor een familievakantie in Gelderland. De Salon is gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien. Geniet op het terras van een hapje en een drankje in de zon. In de goed uitgeruste (helaas niet in hoogte verstelbare) keuken bereid je een smakelijk ontbijt en een verse kop koffie. Het verblijf is milieuvriendelijk en verwarmd met infraroodverwarming. Het bed is verstelbaar en er zijn geen drempels. De ruime badkamer en slaapkamer op de begane grond zijn rolstoeltoegankelijk en verbonden. De douche is uitgerust met een douchestoel. Op aanvraag is er zelfs een tillift beschikbaar voor het bad. Het centrum van Horssen ligt op slechts 500 meter afstand, waar je terecht kunt voor alle dagelijkse benodigdheden. In overleg is er een duofiets of tandem beschikbaar. Op een halfuur rijden afstand met de auto vind je Kasteel Doornenburg, een aanrader. Huisdieren mogen ook in het vakantiehuis overnachten.

Kasteel Doornenburg in Gelderland
Kasteel Doornenburg in Gelderlands landschap
Kasteel Doornenburg in het mooie Gelderse landschap.

Gelderland  - Vakantiepark De Rimboe & De Woeste Hoogte 25

Ontdek de perfecte combinatie van modern comfort en natuurlijke schoonheid in vakantiehuis nummer 25 op Vakantiepark De Rimboe & De Woeste Hoogte in Gelderland. Dit riante chalet met sfeerhaard ligt te midden van de prachtige Veluwe. Het biedt een luxe interieur met een fraaie keuken, voorzien van hedendaagse apparatuur, en een gezellige woonkamer met elektrische haard en airconditioning. Het chalet is ook geschikt voor mindervaliden, met rolstoeltoegankelijke voorzieningen in de badkamers. Geniet van de ruime tuin met zonnig terras en comfortabel meubilair. Op het vakantiepark kun je tevens gebruikmaken van het gemeenschappelijke zwembad. Een ideale plek om te ontspannen en te genieten van al het moois dat Gelderland te bieden heeft. Het meenemen van huisdieren is toegestaan.

Veluwe bij zonsondergang
Veluwe in Gelderland
Het Veluwse landschap in Gelderland is schitterend bij zonsondergang.

Limburg – Resort Gulpen 2

Geniet van een comfortabel verblijf in vakantiehuis 2 op het autovrije Resort Gulpen in Limburg. Deze moderne en vrijstaande lodge, gelegen in Gulpen, is ideaal voor mindervaliden. Met veel houten afwerking past de lodge perfect in de omgeving. De woonkamer is voorzien van grote ramen, waardoor je optimaal kunt genieten van het prachtige uitzicht. De lodge beschikt over een gezellige woonkamer met smart-tv en een open keuken met afwasmachine en combimagnetron. Er zijn twee slaapkamers met comfortabele boxspringbedden, die naar wens kunnen worden opgesteld als één- of tweepersoonsbedden. De badkamer heeft een inloop-regendouche en een aangepast toilet. Buiten vindt je een tuin met een gedeeltelijk overdekt terras en tuinmeubilair. Je kunt de auto parkeren op de centrale parkeerplaats. Je mag gerust je huisdier(en) meenemen voor extra gezelligheid.

Landschap van Gulpen in Limburg.
Landschap van Gulpen in Limburg
Een charmante impressie van de omgeving van Gulpen in Limburg.

Boek een vakantiehuis voor mindervaliden in Nederland of elders

Boek nu een vakantie in één van onze vakantiehuizen geschikt voor mindervaliden via onze vergelijkingswebsite Vakantiehuisjes.nl en geniet van een zorgeloze vakantie. We begrijpen dat het vinden van een rolstoeltoegankelijk vakantiehuis van groot belang is voor mensen met beperkte mobiliteit. Daarom hebben we een ruim aanbod van vakantiehuizen die voldoen aan jouw behoeften, zoals ook een ruim aanbod mindervaliden vakantiewoningen in België, Duitsland en Frankrijk. En wil je een keer op vakantie in Italië, Spanje of een andere bestemming binnen ons aanbod in Europa? Dan vind je ook daar eenvoudig een geschikte accommodatie.

Zo helpt Vakantiehuisjes.nl je bij het vinden van een geschikt vakantiehuis

Met onze handige zoekfuncties en gedetailleerde informatie kun jij eenvoudig vakantiehuizen vinden die past bij jouw specifieke vereisten. Je kunt met behulp van de filters eenvoudig selecteren over welke aanpassingen het vakantiehuis moet beschikken, zoals onder meer een lift, geen drempels, aangepaste badkamervoorzieningen en een verhoogd bed. Zo vind je eenvoudig een geschikt vakantiehuis voor jouw situatie. Maak gebruik van onze vergelijkingswebsite en profiteer van een breed scala aan opties, aantrekkelijke prijzen en een betrouwbare boekingservaring. Boek nu jouw vakantie en maak herinneringen die een leven lang meegaan!