Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips voor een kindvriendelijke vakantie in Italië

Ga je met de kids op vakantie dan is een comfortabel vakantiehuisje natuurlijk al een uitstekend begin voor een kindvriendelijke vakantie in Italië. Italië heeft een heerlijk klimaat en dat betekent dat zowel jij als de kinderen veel buiten zullen kunnen zijn en dat hoort er natuurlijk ook bij. Een strandvakantie is altijd een optie, maar er is ook veel cultuur en ander moois te zien, dus een stedentrip mag ook niet ontbreken. Kinderen willen zich op vakantie uiteraard uitleven en actief zijn. Daar zijn diverse mooie mogelijkheden voor. Aan pretparken ontbreekt het ook niet in het land. Hieronder vind je een aantal tips voor een kindvriendelijke vakantie in Italië.

1. Het Garda-meer

Voor een echt kindvriendelijke vakantie in Italië kan je bijna niet om dit meer heen. Het is een toeristische top-bestemming in Noord-Italië en dat is niet ten onrechte. Aan het meer kan je je heerlijk ontspannen en kinderen kunnen zich nu eenmaal moeiteloos vermaken als er water en andere kinderen in de buurt zijn. Maar hier is meer te vinden in de directe omgeving. Er is een aantal waterparken en pretparken waar je zeker kan zijn van een welbestede dag. Natuurlijk liggen er ook prachtige dorpjes en wandelroutes rond het meer.

2. Venetië

Is een stad als Venetië bezoeken wel kindvriendelijk? Dat is driewerf ‘ja’ als je het maar goed voorbereid. Vertel de kinderen wat ze gaan zien: bootjes, bruggen en veel duiven op het plein. Koop kortingskaartjes voor de Vaporetto’s. Dan kan je op ieder moment in zo’n leuke waterbus stappen. Neem voer voor de duiven mee en  koop je frisdrank en ijsjes in een supermarkt. Ga je er eten, kies dan een leuk restaurantje in een achteraf straatje. Is het budget geen probleem dan kan een gondeltocht, maar dat is immers geen noodzaak,

3. Piemonte

Het woord Piemonte betekent voet van de bergen en dat klinkt al heel veelbelovend. Hier zijn er allerlei leuke activiteiten voor de kinderen in de bergen maar ook op het vlakke is er genoeg te doen. Het gebied is beslist even mooi als de veelgeroemde Toscane maar het is er minder druk en dat is beslist een voordeel voor een kindvriendelijke vakantie in Italië. Leuk is het Parco Avventura Veglio, dit is een speeltuin waar je heel veel kan en mag klimmen. Maar op warme dagen is het Aqualake met de glijbanen ideaal voor de wat kleinere kinderen. Ook voor oudere kinderen zijn er waterparken in de omgeving te vinden.

4. Calabrië

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke vakantie mag Calabrië niet op de lijst ontbreken. Deze regio in het uiterste zuiden is nog niet ontdekt door het massa-toerisme. Er zijn echter prachtige stranden. Ook is er hier een echte spookstad te vinden: Matera. Vroeger woonde een onbekend volk in de huizen die zijn uitgehakt in de rotsen. De stad heeft als decor gediend voor vele films. Dit is ook het gebied waar je een groot aantal kastelen kan bezoeken. Tussen de dorpjes Pietrapertosa en Castelmezzano hangen twee kabels. Met een vaart van 100 kilometer per uur kan je het ravijn oversteken, de kabels zijn 1.500 meter lang. Dat is pas avontuur.
 
Zoek nu het leukste vakantiehuisje in Italië voor jullie vakantie met de kids!