Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantiehuisje in het bos gezocht? Ontdek inspiratie!

Ontsnap aan de drukte en boek een vakantiehuisje in één van de Nederlandse bossen. In deze blog ontdek je de mooiste bossen in Nederland voor het boeken van een verblijf in een vakantiewoning. Geniet van de landschappen met talloze wandelpaden en de geluiden van fluitende vogels. Laat de stress van het dagelijks leven achter je en geniet van een vakantie in het Nederlandse bos.

Vakantiehuisje in het bos gezocht? Ontdek inspiratie!

Boek een vakantiehuis in het bos!

Het boeken van een natuur vakantiehuisje in het bos biedt verschillende voordelen. Kort samengevat is een vakantiehuisje in het bos in Nederland de ideale keuze voor reizigers die op zoek zijn naar rust en ontspanning in eigen land. De Nederlandse bossen uit onze selectie bieden elk een prachtige omgeving die rust en vrede uitstraalt. Je kunt echter ook kiezen voor een natuurhuisje in één van de andere landen uit ons aanbod, zoals in België of Duitsland. In een vakantiehuisje in het bos ontsnap je volledig aan de drukte van het dagelijks leven en kun je helemaal tot jezelf komen. Daarnaast biedt het bos ook tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en vogels spotten. Een vakantiewoning in het bos is een geweldige uitvalsbasis om te genieten van de frisse lucht, landschappen en de rustgevende geluiden van de natuur. Het biedt bovendien veel privacy.

Drents-Friese Wold  - Bos in Drenthe/Friesland

Verspreid over de provincies Drenthe en Friesland ligt het Drents-Friese Wold, een uitgestrekt en gevarieerd bosgebied. Dit nationale park is een geweldige bestemming voor liefhebbers van rust en stilte. De vakantiehuisjes in het Drents-Friese Wold bieden een comfortabele uitvalsbasis om de prachtige natuur te verkennen. Hier kun je eindeloos wandelen of fietsen over de vele paden en genieten van de rustgevende geluiden van de natuur. Mis ook niet de indrukwekkende zandverstuivingen, heidevelden en vennetjes die dit gebied zo uniek maken. In de nabijgelegen dorpen zoals Diever en Appelscha kun je kennismaken met de lokale cultuur en tradities.

De bosbergtoren in Appelscha
Bosbergtoren in Appelscha
Beklim de bosbergtoren in Appelscha en geniet van het uitzicht

Het Nationaal Park Dwingelderveld  - Bos in Drenthe

Het Nationaal Park Dwingelderveld, gelegen in Drenthe, is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa en een fantastische bestemming voor een vakantie in het bos. Hier kun je vakantiehuisjes vinden die je een unieke ervaring bieden in een prachtige omgeving. Verken de uitgestrekte bossen en ontdek de diverse flora en fauna van het gebied. Het Dwingelderveld biedt een overvloed aan wandel- en fietsroutes, en je kunt ook een bezoek brengen aan de schaapskooi, waar je kunt zien hoe de herders hun schapen hoeden. In de omgeving kun je ook genieten van de rustieke charme van de dorpen zoals Dwingeloo en Ruinen en de oude hunebedden bewonderen.

Mist in Nationaal Park Dwingelderveld
Nationaal Park Dwingelderveld
Maak de mooiste ochtendwandelingen in Nationaal Park Dwingelderveld

De Sallandse Heuvelrug  - Bos in Overijssel

De Sallandse Heuvelrug, gelegen in de provincie Overijssel, is een waar paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. Dit heuvelachtige natuurgebied biedt uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en schilderachtige beken. Hier kun je vakantiehuisjes vinden die je een unieke ervaring bieden te midden van de prachtige natuur. Maak een wandeling over de vele wandelpaden en laat je betoveren door de rust en stilte van dit gebied. Bezoek het Natuurmuseum Holterberg, waar je meer te weten kunt komen over de flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug. Breng ook een bezoek aan de gezellige steden Nijverdal en Rijssen. Een vakantiehuisje in Hellendoorn  is perfect voor gezinnen vanwege de nabijheid van Avonturenpark Hellendoorn.

Natuurmuseum Holterberg aan de rand van het bos
Natuurmuseum Holterberg
Bezoek Natuurmuseum Holterberg aan de rand van de Sallandse Heuvelrug

Het Veluwegebied  - Bos in Gelderland

De Veluwe in Gelderland is één van de meest geliefde en diverse natuurgebieden van Nederland. Met uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennetjes biedt deze regio een paradijselijke omgeving voor natuurliefhebbers. In de bossen van de Veluwe vind je een breed scala aan vakantiehuisjes, variërend van gezellige houten hutten tot luxe villa's. Of je nu wilt wandelen, fietsen, wilde dieren wilt spotten of gewoon wilt genieten van de rust, het Veluwegebied heeft voor elk wat wils. Er zijn tal van prachtige wandel- en fietsroutes om te verkennen. Een vakantiehuisje in één van de historische dorpen in de omgeving is een aanrader, zoals in Hoenderloo of Doorwerth met haar eigen kasteel.

Paarse heide op de Veluwe
landschap van de Veluwe
De Veluwe is op zijn mooist wanneer de paarse heide in de bloei staat

De Utrechtse Heuvelrug  - Bos in Utrecht

De Utrechtse Heuvelrug, gelegen in de provincie Utrecht, biedt een ongerept stuk natuur met uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Hier kun je vakantiehuisjes vinden omgeven door prachtige groene landschappen om in tot rust te komen. De Utrechtse Heuvelrug is perfect voor wandelaars en fietsers, met een netwerk van goed gemarkeerde paden die je langs prachtige uitzichten en historische landgoederen leiden. Dwaal door de bossen en bewonder de zeldzame planten- en dierensoorten. Er bevinden zich verschillende mooie steden direct op de Utrechtse Heuvelrug voor het boeken van een vakantiehuisje, waaronder Amerongen met haar grote kasteel en Doorn.

Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug
Utrechtse Heuvelrug
Onderneem een fietstocht op de Utrechtse Heuvelrug en sta onderweg stil bij het uitzicht

De Loonse en Drunense Duinen - Bos in Noord-Brabant

Gelegen in de provincie Noord-Brabant, bieden de Loonse en Drunense Duinen een landschap dat uniek is in Nederland. Dit natuurgebied bestaat voornamelijk uit stuifzandvlaktes, afgewisseld met dennenbossen en heidevelden. Een vakantiehuisje in dit gebied geeft je de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur en het gevoel te hebben dat je in een woestijn bent beland. Het gebied is een paradijs voor vogelliefhebbers, met talloze vogelsoorten die hier hun thuis hebben gevonden. Wandel over de kronkelende paden en bewonder de hoge zandduinen. Je kunt het gebied ook verkennen door te paardrijden, fietsen of mountainbiken. Vergeet niet om een picknickmand mee te nemen. Uitstekende verblijfplaatsen zijn Waalwijk en Kaatsheuvel met themapark de Efteling.

Het landschap van de Loonse en Drunense Duinen
de Loonse en Drunense Duinen
Ontdek de combinatie van woestijnachtige landschappen en bossen op de Loonse en Drunense Duinen

Het Heuvelland  - Bos in Limburg

Het Heuvelland is onderdeel van wat de provincie Limburg zo mooi maakt. Dit landschap, met zijn groene heuvels, bossen en mooie dorpjes, biedt een ideale omgeving voor een vakantie in het bos. Een vakantiehuisje in dit gebied stelt je in staat om te genieten van de rust van het Limburgse platteland. Verken de vele wandelpaden die je door de bossen en over de heuvels leiden, en geniet van de panoramische uitzichten op het omringende landschap. Het Heuvelland staat ook bekend om zijn rijke cultuur en historie. Kies voor een vakantiehuisje in bijvoorbeeld Valkenburg en Gulpen, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen en historische bezienswaardigheden kunt ontdekken, zoals kastelen en kerken. Of verken de mergelgrotten, waar je een ondergronds avontuur kunt beleven.

Ontdek het Heuvelland in Limburg
Heuvelland Limburg
Overweeg een vakantiehuisje te boeken in het Heuvelland: het enige échte heuvelachtige gebied van Nederland.

Boek nu een vakantiehuisje in het bos via Vakantiehuisjes.nl

Als je op zoek bent naar een vakantiehuisje in het bos, biedt Nederland een schat aan locaties waar je de natuur kunt opzoeken. Van het Veluwegebied en het Drents-Friese Wold tot het heuvelachtige landschap van de Sallandse Heuvelrug en het Heuvelland in Limburg, er is voor elk wat wils. Via onze website kun je eenvoudig en snel de perfecte accommodatie vinden die past bij jouw behoeften en voorkeuren. Met behulp van onze handige zoekfilters selecteer je aan welke eisen het moet voldoen.

Wij bieden een ruime keuze aan natuur vakantiehuisjes in de mooiste bosrijke gebieden van Nederland. Ga bijvoorbeeld eenvoudig op zoek naar een een goedkope chalet voor een weekendje weg met de hond, een comfortabele bungalow voor het gezin in de buurt van een attractiepark of een luxe villa voor een groep. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een appartement in één van de steden dichtbij het bos. Boek nu je vakantiehuisje in of nabij één van de mooiste bossen in Nederland via en sta versteld van de schoonheid, rust en activiteiten die de Nederlandse bossen te bieden hebben.