Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Een vakantiehuis in de natuur in Nederland boeken

Een vakantiehuis in de natuur in Nederland boeken

Wist je dat er in Europa zo’n 500 natuurparken zijn en dat je daar in de meeste een vakantiehuisje in of nabij het gebied kan huren?  Maar als je lekker van de natuur wilt genieten, hoef je daar niet ver voor te reizen. Juist in de natuur merk je hoe veelzijdig ons land is van een ‘hutje’ op de heide tot een ‘watervilla’ aan de kust. Hieronder staat een lijstje met mooie bestemmingen in eigen land.

1. De weerribben, Overijssel

Dit prachtige natuurgebied ligt vlak bij Giethoorn, het Venetië van de lage landen. Een huisje in de natuur heeft in dit waterrijke gebied vast uitzicht op een plas of meer. In de ochtend wordt je wakker door het tsjilpen van de watervogels en het verdere ontwaken van de natuur. Hier kan je je een dag vermaken door alleen alles in je op te nemen wat er hier gebeurt,  zonder een mens te zien.

2. Drouwenerzand, Drenthe

Op zoek naar een hutje op de hei? In het natuurgebied Drouwenerzand is er niet alleen heide, maar vind je ook een eikenbos. Het zijn niet alleen hutjes waarin je kan verblijven, de keuze is erg groot en zelfs boomhutten zijn een optie. Wil je even weer terug tussen de mensen dan kan dat in het attractiepark Drouwenerzand, maar de stilte van Drenthe is nooit ver weg.

3. Loosdrechtse plassen, Utrecht

Suppen in de natuur is de nieuwe rage en dat is uiteraard mogelijk op de Loosdrechtse plassen. Als je hier eenmaal bent, zal het moeilijk voorstelbaar zijn dat jij je in het drukst bevolkte deel van ons land bevindt. Hier kan je heerlijk wandelen of genieten van iedere soort watersport. Natuurhuisjes zijn er hier voldoende en wat dacht je van een ecologische watervilla? Rust en ook op vakantie aandacht voor het milieu, wat wil je nog meer?

4. De Veluwe, Gelderland

Soms lijken we wel eens te vergeten hoe trots we moeten zijn op dit uitgestrekte natuurgebied in ons landje dat bijna overal in cultuur is gebracht. Vanuit de vele huisjes in dit gebied kan je zo de natuur in. Vergeet niet je camera of smartphone mee te nemen want je weet nooit wat je hier aan flora en fauna zal aantreffen. Wandelen of fietsen is hier altijd een genoegen en er zijn ook leuke stadjes en dorpjes genoeg in de omgeving. Op de Veluwe zal je je beslist niet vervelen.

5. Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland

Hoewel het tegen België aanligt, heeft dit deel van Vlaanderen het Zeeuwse karakter weten te bewaren. In Zeeuws-Vlaanderen vind je lange stranden waar zowel badgasten als natuurliefhebber kunnen genieten zonder last te hebben van massatoerisme. Deze stranden zijn net zo mooi als in de rest van Zeeland maar bieden veel rust. Het natuurgebied ‘De Zwin’ is niet alleen bijzonder vanwege de flora en fauna die zo specifiek is voor een gebied aan de kust. Dit park is ook een bekende vindplaats van 40 miljoen jaren oude haaientanden. Een heel bijzonder idee dat je weer doet beseffen dat dit gebied eens ver onder de zeespiegel lag.