Vakantiehuis, woning of villa in Cadzand zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN CADZAND ZOEKEN

Ongeveer rond het jaar 1000 vormde zich een zandplaat voor de westkust van Zeeuws-Vlaanderen. Dat is de plaats waar jouw vakantiebungalow nu staat. Het duurde enkele eeuwen voordat het gebied geschikt was voor landbouw. In 1866 zag een landbouwer de toeristische mogelijkheden van het gebied en hij liet een badhotel annex bierhuis annex boerenhoeve bouwen. In de loop der jaren kwamen er soms 3 bezoekers tegelijk. Maar de keuze was uitstekend, want toen er in de 20e eeuw een tramverbinding ontstond, werd Cadzand al gauw een bloeiende badplaats. Toch is het in de buurt van je vakantiehuis in Cadzand nooit zo druk geworden als in Walcheren. Ook vandaag de dag kun je aan de stranden van Zeeuws-Vlaanderen nog alle rust vinden. In Cadzand een vakantiehuis huren betekent genieten van dit pittoreske plaatsje en van de rest van Zeeuws-Vlaanderen.  Lees meer 

Ontspan in het rustige Zeeuws-Vlaanderen in je vakantiebungalow Cadzand

Zeeuws-Vlaanderen heeft uitgestrekte stranden, mooie natuurgebieden en leuke stadjes. Vroeger was het gebied een wirwar van eilandjes dat werd bestuurd vanuit Vlissingen. Omdat het geen vaste verbinding had met de rest van Nederland beschouwden de Belgen het na de onafhankelijkheid als deel van Vlaanderen. Door heftig verzet bleef het gebied echter Nederlands en hoef je vandaag de dag de grens niet over naar jouw vakantiebungalow. Het natuurgebied de Zwin, in het westen, is een vindplaats van haaientanden uit de oertijd. Door het constant schuivende zand, zijn hier ook heel bijzondere schelpen te vinden. Het Verdronken Land van Saeftinghe ligt in het oosten en is het grootste schorrengebied van Vlaanderen. Dit gebied is ruig en kan het beste alleen met gids worden bezocht. Denk ook aan uw kledingkeuze en stevig schoeisel. Leuke plaatsen om te bezoeken zijn het oude Aardenburg, Sluis en Terneuzen.   

Grote keuze in vakantiehuisjes in Cadzand

Wil je in Cadzand een vakantiehuis huren, dan is er een ruime keuze in vakantiewoningen. Op Vakantiehuisjes.nl vind je een duidelijk overzicht van het aanbod. Dit omvat zowel vakantiebungalows op parken als vakantiehuisjes die worden verhuurd door particulieren. Met een klik op de muis kan je online zien of die vakantiebungalow die jij op het oog hebt wel geschikt is voor 8 personen. Maar er is natuurlijk ook een vakantiehuis in Cadzand Bad voor 2 personen of een luxe vakantievilla voor grote groepen. Daarom worden vakantiehuizen steeds populairder. Je kunt makkelijk kiezen en online alles regelen om een vakantiehuis in Cadzand Bad te huren. Eenmaal ter plaatse heb je een ruim en comfortabel vakantieverblijf dat van alle gemakken is voorzien. Op Vakantiehuisjes.nl kan je ook de vakantiewoningen die te koop staan in Cadzand vinden. Zo ben je meteen volledig op de hoogte.

5 bezienswaardigheden in de buurt van Cadzand

Ga eropuit in de buurt van Cadzand en ontdek de volgende 5 bezienswaardigheden:

1. Bizarium Sluis

Een zeer bijzonder museum vlakbij je vakantiewoning in Cadzand. Hier vind je rariteiten of zijn het uitvindingen die hun tijd heel ver vooruit waren of nog steeds zijn. Laat je verbazen door een museum zoals je er geen tweede zal vinden in Nederland.

2. Speelboerderij Pierewiet Nieuwvliet

Gewoon een prachtige speelplaats voor kinderen met alles erop en eraan. Natuurlijk is er ook ruimte binnen als het weer wat minder zou worden. En die kinderboerderij zal niet alleen jonge vakantiegangers vertederen.

3. Mariakerk Cadzand

Echt een heel mooie kerk die midden in het dorp staat. Sommige delen van de kerk stammen uit de 11e eeuw. Regelmatig zijn er ook tentoonstellingen te zien, maar ook het interieur zelf is de moeite waard.

4. Het Belfort Sluis

In het Belfort Sluis zie je op boeiende wijze hoe het leven zich in Sluis door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Heel bijzonder is het inzicht dat de bezoeker krijgt in het leven van de bekende letterkundige Johan van Dale.

5. Shortgolf Cadzand

Een leuke golfbaan voor beginners om een balletje te slaan. Maar ook de gevorderde golfer zal hier plezier kunnen beleven op de mooie banen. Een terras is inbegrepen.      

Een vakantiehuis in Cadzand huren? Boek nu jouw favoriet bij Vakantiehuisjes.nl!