Vakantiehuis, woning of villa in Schouwen-Duiveland zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN SCHOUWEN-DUIVELAND ZOEKEN

Jouw vakantiehuis staat op een eiland, al zijn er twee vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee. Vroeger waren er in dit deel van Zeeland vier eilanden in plaats van 1, maar door de natuur en ingrijpen van de mens is het gebied nu aan elkaar gegroeid. Zo bestaat de dam tussen Schouwen en Duiveland al sinds 1610. In het gebied staan veel vakantiehuizen. Natuurlijk is er het strand dat vooral bij Renesse veel bezoekers trekt, maar ook voor watersport-enthousiastelingen heeft een vakantievilla op Schouwen-Duiveland een grote aantrekkingskracht. Een vakantiehuis op Schouwen-Duiveland huren betekent overigens niet dat je je alleen op of in het water kan vermaken. De omgeving van je vakantiebungalow op Schouwen-Duiveland is ook erg mooi.  Lees meer 

Ontdek Schouwen-Duiveland vanuit jouw vakantiehuis

Als je van duiken houdt, zal jouw vakantiehuis op Schouwen-Duiveland een uitvalbasis worden om een wereld te ontdekken die onder water al even mooi is als daarboven. De omgeving staat bekend om de bijzondere onderwaterwereld. Je kunt dan ook zeker kiezen voor een vakantiehuis aan het water. Maar ook op het eiland is er van alles te doen. Zo is er de historische stad Zierikzee waar je in het mooie centrum lekker kunt winkelen en genieten van oude gebouwen. Maar er zijn ook duingebieden waar je heerlijk kunt wandelen en je verbazen over de rust die je hier nog overal vindt. In de buurt van je vakantiewoning op Schouwen-Duiveland vind je eveneens gebieden waar mountainbikers en sporters hun hart kunnen ophalen. Verder gaat de grootste stroom toeristen altijd richting de westkust, waar de stranden mooi en breed zijn. Vlakbij je vakantievilla op Schouwen-Duiveland ligt het vogelgebied Tureluur. Dit reservaat heeft een oppervlakte van maar liefst 4400 hectare en biedt een tehuis aan vele soorten vogels. 

Vakantiewoningen Schouwen-Duiveland te huur

Vakantiehuisjes.nl geeft je een overzicht van de vakantiewoningen op Schouwen-Duiveland. Hier vind je niet alleen een vakantiebungalow of appartement in een park, maar ook een vakantiehuisje van particulieren. De keuze is dus aan jou. Er zijn vakantiewoningen in het luxe segment met bijvoorbeeld een zwembad, maar ook comfortabele goedkope vakantiehuisjes. De bijzonderheden kan je lezen met een simpele muisklik. Daarbij kun je meteen zien of jouw gewenste vakantiewoning op Schouwen-Duiveland beschikbaar is wanneer jij deze regio gaat bezoeken. Geniet van de vrijheid van een vakantiebungalow op Schouwen-Duiveland die als uitvalbasis kan dienen voor jouw uitstapjes, maar ook om lekker te relaxen. Heb je zin in kokkerellen, dan is er natuurlijk een volledig ingerichte keuken beschikbaar. Wil je een vakantiewoning op Schouwen-Duiveland kopen, dan kun je die eveneens vinden op Vakantiehuisjes.nl.

5 bezienswaardigheden in Schouwen-Duiveland

Dit zijn 5 dingen die je echt niet mag missen als je in Schouwen-Duiveland verblijft:

1. Vuurtoren Westerlicht Nieuw Haamstede

Natuurlijk ga je een vuurtoren bekijken als je aan de kust best. Het Westerlicht is een van de grootste vuurtorens van Nederland en is gebouwd in 1837. Misschien herken je deze nog van het vroegere biljet van 250 gulden.

2. Nobelpoort Zierikzee

Deze poort is een van de drie die overgebleven zijn in de middeleeuwse stad Zierikzee. De poort is landinwaarts gericht en gebouwd in de 14e eeuw. Wellicht wil je dan ook de twee andere mooie poorten in de stad gaan bezoeken.

3. Oosterscheldekering

Het meest indrukwekkende deel van de Deltawerken. Deze stormvloedkering is meer dan 3 kilometer lang en bestaat uit 65 enorme betonnen pijlers. Teven vormt het een verbinding met Noord-Beveland.

4. Slot Haamstede

Het Slot Haamstede staat middenin het dorp, tegenover de kerk. Het is nu in bezit van Natuurmonumenten. Het oudste gedeelte dateert uit de 13e eeuw. Let op dat het slot slechts beperkt toegankelijk is.

5. Uitkijktoren Burgh-Haamstede

Het duin waarop de toren werd gebouwd is waarschijnlijk de hoogste Schouwen-Duiveland. De toren is iedere dag vrij toegankelijk. Het uitzicht is hier schitterend. 

Vier jij straks ook vakantie in dit mooie stukje Zeeland? Kies nu je favoriete vakantiehuis Schouwen-Duiveland bij Vakantiehuisjes.nl!