Vakantiehuis, woning of villa in Middelburg zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN MIDDELBURG ZOEKEN

Ga jij in Middelburg vakantie vieren? Jouw vakantiehuis in Middelburg staat in de hoofdstad van Zeeland. Een vakantiebungalow in dit deel van het land betekent dat je in de provincie zit met de meest zonuren in ons land. Bovendien vind je in de buurt van jouw appartement of vakantiehuisje een aantal prachtige stranden. Een vakantiebungalow huren in Middelburg betekent echter ook dat jij je in een van de oudste steden van Zeeland bevindt. Men denkt dat Middelburg al in de 9e eeuw is ontstaan. De sporen hiervan werden op een onplezierige manier ontdekt. Bij de capitulatie van Nederland in 1940 was Walcheren niet begrepen en werd er hier nog gevochten. De Fransen beschoten de binnenstad met artillerie en verwoestten grote delen hiervan. Ook in 1944 werd de stad beschadigd door luchtbombardementen. Vandaag de dag is Middelburg echter weer net zo mooi als vroeger. Lees meer 

Ontdek Zeeland vanuit je vakantiewoning in Middelburg

Zeeland is een prachtige provincie om op vakantie te gaan en het is dan ook niet verwonderlijk dat hier vele vakantiewoningen staan. Ook in de vorige eeuw werden hier al vakantiehuizen gebouwd voor de rijke burgers uit Brabant. Zeeland heeft mooie stranden en recreatieve mogelijkheden te over. Vanuit je vakantiewoning in Middelburg kun je die zeker gaan ontdekken. Maar Zeeland heeft ook prachtige wandel- en fietsroutes waar je onverwacht in schilderachtige dorpjes terecht kunt komen en waar de natuur prachtig is. Maar een bezoek aan Zeeland is natuurlijk nooit compleet zonder een blik op de bouwwerken van de strijd tegen het water te hebben geworpen. De waternoodramp van 1953 zal hier tenslotte nooit worden vergeten. Maar voor wie meer houdt van de genoegens die een stad kan bieden, heeft Zeeland de gezellige stad Vlissingen in de aanbieding die praktisch tegen Middelburg aanligt. Mag het wel wat groter? Dan is Antwerpen niet ver van je vakantiehuis in Middelburg.      

Ook voor jou het juiste vakantiehuisje in Middelburg

Op Vakantiehuisjes.nl vind je een ruim assortiment van vakantiewoningen in Middelburg en omgeving. Een vakantiebungalow hier betekent dat je zowel dicht bij het strand als de binnenstad bent. Ga jij voor een strandvakantie of past een stedentrip beter bij jou? Natuurlijk geeft een vakantie appartement in Middelburg je alle vrijheid om je vakantie precies zo te vieren als jij dat voor ogen hebt. Op Vakantiehuisjes.nl kun je meteen zien of de vakantievilla van jouw voorkeur beschikbaar is als jij naar Zeeland wilt afreizen. Bovendien kun je ook met een simpele muisklik alle bijzonderheden van de vakantiehuisjes die te huur staan zien. Op Vakantiehuisjes.nl staan niet alleen vakantiebungalows op de parken in de buurt van Middelburg, maar ook vakantiewoningen die particulieren te huur aanbieden. Huur jullie vakantie appartement in Middelburg voor 2 of kies voor een royale vakantievilla in Middelburg als je met een grotere groep reist.

5 bezienswaardigheden in Middelburg

Middelburg ontdekken? Wij hebben 5 mooie bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

1. Abdij

Deze abdij werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit Vlaanderen. Nadat Middelburg in de 16e eeuw was veroverd door de prins van Oranje moesten de monniken vertrekken. Het gebouw is nog in gebruik voor de Staten van Zeeland maar kan bezichtigd worden.

2. Lange Jan

De Lange Jan is zeker niet ver van je vakantievilla in Middelburg. Dit bouwwerk is het symbool van de stad. Als je 207 treden hebt beklommen, word je beloond met een prachtig uitzicht over Middelburg en Walcheren.

3. Kasteel ter Hooge

In de 13e eeuw was het waarschijnlijk maar een klein en onooglijk middeleeuws kasteeltje. In de 18e eeuw werd Kasteel ter Hooge gekocht door een rijke Middelburgse koopman en in de huidige staat gebracht.

4. Oostkerk

Deze kerk was de eerste die protestanten voor zichzelf bouwden. De bouw van de kerk werd betaald door een extra belasting op wijn en bier voor de stedelingen.

5. Molen De Hoop

Deze koren- en pelmolen werd gebouwd in 1735. In de Tweede Wereldoorlog werd de molen zwaar beschadigd. Vanaf 1988 was de molen weer draaiwaardig na een restauratie. 

In Middelburg van je vakantie genieten? Boek dan nu jouw vakantiehuis in Middelburg via Vakantiehuisjes.nl!