Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Hoogtepunten van Andalusië | De meest spectaculaire regio van Spanje

Hoogtepunten van Andalusië | De meest spectaculaire regio van Spanje

Het is beslist niet overdreven om deze regio in Zuid-Spanje tot de meest spectaculaire te rekenen van het land. In het gebied vind je een groot deel van het jaar sneeuw op de toppen van de bergen van de Sierra Nevada, terwijl Sevilla ligt te bakken in de hitte van de laagvlakte. De Sierra de Grazalema is het gebied waar de meeste regen valt in Spanje, hierdoor is deze regio altijd groen, even verderop bij Almería is er een woestijn te vinden. Mensen wonen hier al sinds vele duizenden jaren, wat blijkt uit oude rotstekeningen. De invloed van de Moren die hier eeuwenlang hebben geheerst is nog op veel plaatsen te zien. Hieronder staan een aantal hoogtepunten in Andalusië.

1. Alhambra

Granada wordt terecht een van de mooiste steden in Spanje genoemd en als je daar bent moet je natuurlijk het Alhambra bezoeken. Dit enorme complex van paleizen en tuinen is ontstaan rond een oud Moors fort. Vergeet niet om online kaartjes te bestellen. Er worden per dag slechts een beperkt aantal mensen toegelaten en als je pas in Granada tickets wilt kopen, bestaat de kans dat ze al uitverkocht zijn.

2. Tarifa

In de periode van april tot oktober is het zeer druk in de Straat van Gibraltar. Er is dan een overvloed aan vis en dat trekt spectaculaire bezoekers zoals dolfijnen, orka’s en walvissen. Ook blauwvintonijn, potvissen en reuzeninktvissen houden zich dan ik het gebied op. Als je met een boot (met gids) het water opgaat, heb je een grote kans om deze bijzondere dieren van dichtbij te kunnen zien.

3. Jerez de la Frontera

Uiteraard denk je bij het horen van deze plaats aan sherry. Dat klopt ook, met een gids kan je een bezoek brengen aan diverse wijnkelders en ook sherry proeven. Maar dit is ook het gebied van de flamenco. Midden in de stad staat een audiovisueel theater waar je de grootste flamencodansers uit de geschiedenis op het witte doek in actie kunt zien. Ook de paardrijden is hier tot een kunst verheven. Op diverse stoeterijen kan je geweldige staaltjes zien.

4. Cadiz

Cadiz kan erop bogen de oudste stad van Europa te zijn. Het prachtige oude centrum wordt door nauwe steegjes en pittoreske pleintjes verbonden. De oude stad wordt gedomineerd door de machtige kathedraal met de opvallende gouden koepel. Omdat Cadiz op een schiereiland ligt kan je vanuit de oude vesting Castillo de Santa Catalina genieten van een schitterend uitzicht over de stad en de oceaan.

5. Ronda

Deze kleine stad ligt op de rand van een bergplateau. De witgekalkte huisjes bieden een romantische aanblik. Een rivier heeft hier een geweldige kloof uitgesleten die 100 meter diep is. De El Tajo verdeelt Ronda in twee gedeelten. Een wandeling over de boogbrug die Ronda verbindt is spectaculair. Misschien is het niet jouw favoriete onderwerp, maar Ronda kent ook de oudste stierenvechtarena in Spanje uit 1785. In de omgeving worden nog steeds paarden en stieren gefokt voor deze Spaanse traditie.