Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips voor een stedentrip naar Malaga

Malaga, de geboorteplaats van Pablo Picasso, is een ideale bestemming voor een stedentrip, waar je kunt genieten van een unieke combinatie van historische bezienswaardigheden, levendige cultuur en heerlijke culinaire ervaringen. Benieuwd naar handige tips wanneer je een bezoek gaat brengen aan deze leuke stad? Lees dan zeker door!

Tips voor een stedentrip naar Malaga

Heb je een vakantiehuisje geboekt in de buurt van Malaga? Aan de schitterende Costa del Sol is het goed genieten van je vakantie. Het meest zuidelijke gedeelte van Spanje heeft prachtige stranden en mooie kustplaatjes. Hou je ook van historische gebouwen? In dat geval mag je de volgende bezienswaardigheden in Malaga beslist niet missen.

5 tips voor je stedentrip Malaga

Op zoek naar leuke tips voor een stedentrip naar Malaga? Boek een goedkoop vakantiehuis in Spanje en ga op pad. Deze 5 bezienswaardigheden mag je zeker niet missen.

1. Historisch centrum

Het oude centrum van de stad is een bezienswaardigheid op zich. Om 10 uur in de ochtend ontwaakt de wijk, gedurende de middag is het licht het mooist en in de avond bruist de horeca volop. Je kan hier slenteren door de steegjes, de mooie panden bewonderen, diverse musea bezoeken maar ook shoppen in autovrije straten waar de ene gevel nog mooier is dan de andere.

2. Alcazaba

Dit Moorse fort dat in eerste instantie in de 11e eeuw werd gebouwd is uiteraard de trekpleister voor toeristen in Malaga. Paleis is overigens een veel betere omschrijving voor het complex, dat behalve Moorse bouwkunst ook prachtige tuinen omvat. Ga je naar het Alcazaba? Boek je kaartje dan vooraf via de website. Het aantal bezoekers per dag is beperkt en alles wordt online geregeld middels tijdslots. Ben je eenmaal binnen, dan mag je blijven tot sluitingstijd en er is genoeg te zien.

Uitzicht op Malaga en de Plaza de Toros
uitzicht op Malaga

3. Museo Automovilistico de Málaga

Misschien had je dit museum niet verwacht op een lijstje met bezienswaardigheden, maar het draait ook niet alleen om mooie automobielen. Het pand is een oude tabaksfabriek en op zich al mooi genoeg voor een bezichtiging. De hoge ramen zorgen voor een bijzondere lichtinval binnen het pand. De glanzende automobielen in de collectie worden omgeven door mode en kunstobjecten. Die bijzondere keuze maakt dit museum tot een uitzondering die je echt moet meemaken. Hou je van fotograferen dan zal je hier de mooiste plaatjes kunnen schieten.

4. Museo Picasso

Omdat Pablo Picasso een kind van de stad was, moest er uiteraard wel een museum aan hem gewijd worden en dat is niet het minste geworden. Het Buenavista Palace is een prachtig gebouw uit de 16e eeuw. In 2001 werd het museum geopend door de Spaanse koning en zijn gemalin. Hoewel Picasso zeer veel kunst heeft gemaakt is dat verspreid geraakt over de gehele wereld toen zijn naam was gemaakt. Het museum in Malaga heeft echter een topcollectie van zijn totale oeuvre kunnen verzamelen dankzij de directe familie van de meester. ‘Moeder en kind’ is wellicht het absolute topwerk.

5. Kathedraal van Malaga

Als belangrijke historische stad heeft Malaga uiteraard ook een kathedraal. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Vanwege geldgebrek werd er in de 16e, 17e en 18e eeuw aan gebouwd. Er zijn dan ook verschillende invloeden te zien en op sommige plaatsen lijkt de kerk ‘onaf’. Dat heeft de bijnaam ‘de manke dame van Malaga’ opgeleverd. Overigens is de kathedraal buiten en binnen de moeite waard. Je kan er zelfs een excursie maken op het dak. Daarbij kan je de bijzondere constructie zien en ook genieten van het uitzicht. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.