Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 tips voor een bezoek aan het Alhambra paleis in Granada

Wist jij dat het Alhambra paleis het meest bezochte monument in Spanje is? Misschien denk je nu aan een gebouw, maar in feite is het een complex met een oppervlakte van 140.000 m2, bestaande uit vele gebouwen en tuinen. Het paleis werd oorspronkelijk als een fort door de Moren in de 9e eeuw gebouwd. De belangrijkste uitbreidingen vonden plaats in de 13e eeuw. Heb jij een vakantiehuisje in Spanje geboekt op redelijke afstand van Granada en wil je Alhambra bezoeken, dan staan hieronder een aantal tips.

1. Boek ruimschoots op tijd en online

Op de officiële website van het Alhambra kan je tickets bestellen tot uiterlijk 3 maanden voor je bezoek. Er zijn echter maar 6.600 tickets per dag beschikbaar. Ook mogen er per halfuur maximaal 300 nieuwe bezoekers het terrein betreden. Bij het kopen van een Alhambra ticket moet je meteen ook een tijdslot aangeven wanneer jij het bezoek begint. Hoe eerder je kan boeken hoe meer keuze je nog hebt.

2. Kijk naar andere opties als de standaard tickets zijn uitverkocht

Soms gaat het heel snel met de tickets en als de kaartjes al zijn uitverkocht op de dag die jij had gepland, kan je misschien nog een ander soort ticket krijgen. Er zijn namelijk ook kaartjes waarmee je de tuinen mag bezoeken (maar geen gebouwen), kaartjes voor een bezoek in de avond of een combinatie van een bezoek aan de paleizen bij avond en de tuinen overdag.

3. De beste tijd voor een bezoek aan het Alhambra

Zoals hierboven vermeld, moet je bij het kopen van een ticket meteen kiezen op welk tijdstip jij jet Alhambra gaat bezoeken. De beste tijd lijkt vroeg in de ochtend omdat je dan als eerste de Nasrid paleizen in mag. Maar deze kaartjes zijn er snel uitverkocht en er zijn meestal veel georganiseerde tours op dat tijdstip. Als het niet lukt om er vroeg bij te zijn, kies dan bij voorkeur een tijdstip laat in de middag. De grote massa bezoekers is op dat moment al vertrokken en daardoor heb je een zekere rust bij het bezoek.

4. Neem de tijd voor een bezoek

Uiteraard is het een zeer persoonlijke keuze hoeveel tijd je gebruikt om het complex te bekijken. De een is nu eenmaal sneller uitgekeken dan de ander. De wandelroute is ongeveer 3,5 kilometer. Als je op je gemak alles wil zien en ook nog een pauze neemt om iets te drinken, moet je beslist op 3 tot 4 uur rekenen voor je bezoek. Bekijk ook even van tevoren welke ingang voor jou het meest praktisch is.

5. Zorg dat je op tijd bent!

Het is de bedoeling dat je een halfuur voor de aangegeven tijd op je ticket bij de Nasrid paleizen moet zijn. Vanaf de hoofdingang is dit zeker een kwartiertje lopen en vaak staat er al een rij bij de ingang van het paleis. In het complex is men zeer strikt met het hanteren van het tijdslot. Als je te laat komt, helpt geen excuus meer.