Vakantiehuis, woning of villa in Canarische Eilanden zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN CANARISCHE EILANDEN ZOEKEN

De Canarische Eilanden zijn een autonome regio van Spanje, die ten westen liggen van Marokko. Het gebied heeft twee hoofdsteden: Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria. De naam betekent ‘Hondeneiland’ in het Latijn en honden komen ook voor in het wapen van de eilandengroep. Het s niet duidelijk of het echte honden betrof of wellicht zeehonden. De Romeinen namen de eilanden in het bezit en ze vermoedden dat het resten waren van het verdwenen Atlantis.  Maar na de val van het Romeinse rijk werden ze weer vergeten. Pas in de 14e eeuw werden ze herontdekt door Lanceletto Lanzarote. Een van de eilanden werd naar hem genoemd. Hoewel Lanzarote een Genuaan was, claimde hij de eilanden voor Spanje. De Canarische Eilanden werden steeds welvarender toen ze een handelspost werden voor de nieuwe wereld die de Spanjaarden in Amerika ontdekten. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Canarische Eilanden

 

Ontdek de Canarische eilanden vanuit de vakantiewoning

Jouw bijzondere vakantiehuis op de Canarische Eilanden staat op vulkanische bodem, maar uitbarstingen zijn er sinds mensenheugenis niet meer geweest. De eilanden staan bekend om hun milde klimaat. In de winter is de temperatuur overdag vaak nog tussen de 18 en 20 graden Celsius. Met de zonuren zit het ook wel goed in die periode en dat heeft ervoor gezorgd dat de Canarische Eilanden de meest favoriete winterzonbestemming zijn in Europa. Maar er is ook veel te zien op de verschillende eilanden. Vanuit jouw vakantiewoning op de Canarische Eilanden kun je de meest eilanden van de groep met de boot goed bereiken. De natuur van de eilanden nodigt ook uit tot lange wandelingen. De kusten variëren van brede zandstranden tot grillige rotsen. Op een aantal eilanden zijn prachtige baaien waar de kleurcontrasten zorgen voor plaatjes die je op ansichtkaarten aantreft. Op deze eilanden kan jong en oud genieten van een heerlijke vakantie.    

Vakantiehuisjes te huur op de Canarische Eilanden

Ook voor dit deel van Spanje kun je op Vakantiehuisjes.nl een overzicht vinden van de beschikbare vakantiewoningen op de Canarische Eilanden. Ook kun je meteen online zien of jouw favoriete vakantievilla op de Canarische Eilanden nog beschikbaar is, in de zomer of in de winter. Natuurlijk is er een grote keuze in vakantiehuizen, omdat er niet alleen vakantiebungalows op parken staan vermeld. Ook een particulier vakantiehuis op de Canarische Eilanden kun je hier vinden. In de specificaties kan je uitvoerige beschrijvingen vinden en zo kun je bijvoorbeeld ook zien of de vakantiewoning op de Canarische Eilanden een Nederlandse eigenaar heeft. Dat is best eenvoudig om een taalprobleem te vermijden. Een goede vakantie hangt voor een groot deel af van de accommodatie. Door een vakantiewoning op de Canarische Eilanden te huren weet je zeker dat je een comfortabel verblijf krijgt dat van alle gemakken is voorzien. En natuurlijk kun jij de keuze maken van een knus appartement voor twee tot een vakantievilla voor 12 personen of meer.

5 tips op de Canarische Eilanden

Een vakantievilla op de Canarsiche Eilanden staat garant voor een geweldige vakantie. Bezoek zeker de onderstaande 5 dingen.

Grotten

Er zijn grotwoningen te bezoeken als excursie zodat je je kan voorstellen hoe de prehistorische bewoners hier leefden.

Puerto de Mogan

Bij Puerto de Mogan kun je een onderwatertrip maken in een echte duikboot. De grote ramen geven je een mooie blik op en verborgen wereld.

Bandama

Als je deze oude vulkaan hebt beklommen, word je beloond met een fantastisch uitzicht.  Er zijn ook grottekeningen in het ravijn te zien.

Botanische tuinen

Vlakbij de Bandama is een botanische tuin te zien. Men zegt dat de oudste cactus hier 3.000 jaar is.

Klein Venetië

Hiervoor moet je naar Puerto de Mogan en mis dan ook de beroemde markten niet.  

Deze locaties wil je beslist niet missen. Staat je koffer al klaar? Boek dan ook meteen een vakantiewoning op de Canarische eilanden.