Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Waar is het warm in februari? De 6 beste Europese zon vakantiebestemmingen

Waar is het warm in februari? De 6 beste Europese zon vakantiebestemmingen

In februari op vakantie en op zoek naar een plaats om een mooi kleurtje te krijgen? Probeer het eens op de onderstaande locaties.

1. Cyprus, gemiddeld 18°C overdag

Het prachtige eiland Cyprus is in opkomst bij Nederlandse vakantiegangers en dat hoeft geen verbazing te wekken. Ook in februari is het er aangenaam en kan je een van de prachtige stranden bezoeken. Ook verder heeft het eiland alles wat je van een zonvakantie februari verwacht: mooie authentieke dorpjes en gezellige steden om uit te gaan. Wist je dat volgens de legende de Griekse Godin van de liefde, Aphrodite, voor de kust van Cyprus zou zijn geboren uit het schuim van de prachtige zee.

2. Malta, gemiddeld 17°C overdag

Het kleine Malta wordt wel eens over het hoofd gezien als bestemming voor een zonvakantie in de winter. Dat is onterecht omdat de natuur op het eiland wellicht op het mooist is op deze tijd. Ook met het weer zit het wel goed. Op Malta is het aantal zandstranden beperkt maar in februari vind je ook hier de rust die een vakantie zo aangenaam kan maken.

3, Algarve, gemiddeld 16°C overdag

Steeds meer Nederlanders kiezen de Algarve als een plaats om te overwinteren. Het is er dan bepaald niet tropisch, maar je winterkleding kan je thuis laten. In het zuiden van Portugal is het in februari rustig, maar je kan er genieten van zon, zee en strand. Ook in deze tijd van het jaar zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden in de toeristisch gebied.

Praia da Carvoeiro
rock van de algarve
Praia da Carvoeiro in de Algarve

4. Canarische eilanden, gemiddeld 20°C overdag

Met 7 uur zon per dag en temperaturen die oplopen tot boven de 20°C zijn de Canarische eilanden een mooie bestemming voor wie van warmte wil genieten in februari. Je kan hier ook een keuze maken uit de eilanden naar gelang jouw voorkeur tijdens de vakantie. Fuerteventura leent zich perfect voor een actieve vakantie, op Gran Canaria is er veel luxe voor de liefhebber.

5. Malaga, gemiddeld 17°C overdag

Aan de Spaanse zuidkust is de winterzon weldadig en mild. Bij Malaga vind je vele mooie stranden waar er ook in deze wintermaanden veel te genieten valt. Maar ook in de stad kan je dan een mooie tijd doorbrengen in van een van de mooiste Spaanse steden op een moment dat het massa-toerisme even is verdwenen. En in februari zijn er tevens overal restaurantjes waar je heerlijk kan eten. In de omgeving zijn er nog veel andere mooie steden om een excursie te maken.

Malagueta strand in Malaga
Malagueta strand in Malaga
Malagueta strand in Malaga

6. Madeira, gemiddeld 18°C overdag

Heerlijke temperaturen om overdag mooie wandelingen te maken op dit Portugese eiland in de Atlantische oceaan. Ook in februari kan je rekenen op 10 uur zon overdag. De natuur is niet het enige dat Madeira heeft te bieden. De hoofdstad Funchal is een bezoek meer dan waard. Hier kan je door de smalle straatjes dwalen en genieten van de prachtige gebouwen. En zoals op de meeste eilanden is het hier smullen van verse vis die dagelijks aan land wordt gebracht in kleine vissersboten.

Lees ook: 7 van de mooiste eilanden in Europa die je zou moeten bezoeken