Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 mooiste autoroutes van Europa

5 mooiste autoroutes van Europa

We leven op een prachtig continent en een van de manieren om dat eens goed te bekijken is door de mooiste Europese autoroutes te bekijken. Natuurlijk blijf je niet constant in die auto zitten. Neem er dus de tijd voor en mis niet van het moois dat je onderweg tegenkomt.

1. De Alpen

Deze bergketen strekt zich over 8 verschillende Europese landen uit en de autoroutes er door- en overheen behoren wellicht tot de mooiste wegen op de wereld. Als je beschikt over stuurmanskunst en niet opziet tegen een flink aantal haarspeldbochten kan je echt hoog komen en het uitzicht is dan fenomenaal. Je kunt natuurlijk ook genieten van de lager gelegen delen met de prachtige bergmeren. Ook in de winter kan je deze route volgen, bijvoorbeeld in Oostenrijk waar de wegen goed berijdbaar worden gehouden. Denk dan wel aan je verplichte winterbanden.

2. Ierse kust

In Ierland moet je links rijden, maar daar wen je snel aan. Vooral de kust is een spektakel met steeds afwisselende landschappen. Als je even richting het binnenland rijdt kom je op landweggetjes die je naar pittoreske dorpjes of kastelen leiden. De wegen zijn er zelden druk en je komt onderweg diverse gezellige horecagelegenheden tegen om de innerlijke mens te versterken. De Ring of Kerry is een must en vergeet ook niet om te wachten tot je de zon in de zee ziet verdwijnen.

3. Dolomieten

De Dolomieten in Noord-Italië vormen geologisch een onderdeel van de Alpen, maar als je er rijdt zie je een heel ander landschap. Hier tref je glooiende gras- en boslandschappen aan, afgewisseld door grillige kale rotsen en bergen. Hier voelen wandelaars en bergbeklimmers zich beide thuis. Ook voor de automobilist is het een bijzondere ervaring om de bochtige wegen te nemen waar massieve rotsen boven de weg uittorenen. In het juiste seizoen kan je hier overal een mooie plek vinden om te picknicken. Dat zorgt voor een vakantiegevoel in optima forma.

4. Scandinavië

Als je met de auto het noordelijk deel van Europa gaat verkennen, besef je pas goed dat hier de pure wildernis nog bewaard is gebleven. De Noorse bossen, de Zweedse vlakten en de Finse meren lijken zich wel oneindig uit te strekken en praktisch onbewoond. Nu is dat laatste ook bijna waar omdat deze enorme landen relatief weinig bewoners kennen. De wegen zijn meestal tweebaans zodra je een stukje van de grote steden vandaan bent. Maar dat maakt weinig uit omdat er ook nauwelijks verkeer is. Ontdek de mooiste gebieden waar het lijkt alsof er nooit eerder een mens is geweest.

5. Lanzarote

Ben je op de Canarische eilanden en wil je een bijzondere autoroute verkennen? Kies dan voor Lanzarote. In twee dagen kan je de kust volgen en genieten van het contrast tussen het zwarte (vulkaan)zand en de helder blauwe zee. Er is praktisch geen hoogbouw op het eiland en de witte pittoreske dorpjes te midden van de groene bergen vormen dan ook een rustgevende aanblik. Een leuke rit die niet heel veel tijd hoeft te kosten.