Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vakantiehuizen Engeland

Engeland heeft een grote oppervlakte en jouw vakantiehuis kan dan ook op diverse plaatsen staan. In Zuidwest-Engeland vind je mooie badplaatsen en de Engelse natuur is wereldwijd bekend als de ideale plaats om te wandelen en te fietsen. Natuurlijk zijn er ook vele bezienswaardigheden in dit bijzondere land. Nog steeds in het land ingedeeld in graafschappen, waaronder bijvoorbeeld Kent. De graven hebben vandaag de dag slechts een symbolische titel en spelen geen enkele rol in het bestuur. De omgeving is echter prachtig en een vakantiehuis in Engeland in Kent is zeker een aanrader. Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk en is eigenlijk geen zelfstandig land meer. Toch wordt Engeland vaak het als belangrijkste beschouwd bij de combinatie met Wales, Schotland en Noord-Ierland. Dat is niet zo vreemd, omdat meer dan 90% van de inwoners hier woont. Vanuit je vakantiehuis Engeland ontdekken is zeker de moeite waard. Lees meer

Vakantiehuizen Engeland
14 accommodaties
14 accommodaties
Sorteer op:

Ontdek het land vanuit je vakantiehuis in Engeland 

De mooie natuur van Engeland wordt ten dele bepaald door de regen die er valt. Toch valt er in Engeland in verhouding veel minder regen dan in de rest van het Verenigd Koninkrijk. In het binnenland valt soms zelfs minder regen dan in mediterrane streken. Maar natuurlijk wordt het klimaat in het hele land bepaald door de zee. De temperaturen zullen er in de zomer maar zelden boven de 30 graden Celsius komen. In de winter komt af en toe sneeuw voor, maar dat is minder frequent dan bijvoorbeeld in Nederland. Engeland is een prachtig vakantieland als je niet komt voor hoge temperaturen, maar wel aangenaam buiten wilt vertoeven in de zomer. Toe aan een wandelvakantie? Dan is een vakantiehuis in Engeland in Kent een goed idee. Ook een strandvakantie is in dit land even goed mogelijk als bij ons. Geniet optimaal in een vakantiehuis aan zee!

Verschillende soorten vakantiehuisjes te huur in Engeland

Bij Vakantiehuisjes.nl kun je gemakkelijk een vakantiehuis in Engeland particulier huren. Hierdoor heb je een grotere keuze dan wanneer je alleen maar bungalows op parken kunt boeken. Je kunt snel zien wat de specificaties zijn van de vakantiewoning in Engeland die jij op het oog hebt. De data kun je online checken en dan ben je al een heel eind richting een mooie vakantie. Een vakantiewoning in Engeland biedt jou alle vrijheid tijdens je vakantie. Je kunt het als uitvalsbasis gebruiken voor tochtjes door het mooie vakantieland dat jij hebt gekozen. Maar omdat jouw luxe vakantiehuis van alle gemakken is voorzien, kun je ook daar ontspannen. Ook een volledig ingerichte keuken hoort er immers altijd bij. Kijk op Vakantiehuisjes.nl om je vakantiehuis in Engeland particulier of op een park te huren. Ook last minute huisjes en goedkope vakantiewoningen vind je in het aanbod.  

5 bezienswaardigheden in Engeland

In Engeland zijn natuurlijk te veel bezienswaardigheden om op te noemen. Deze 5 horen er zeker bij.

Londen

Natuurlijk wil je Londen zien als je in Engeland bent. Hiervoor is één dag eigenlijk niet genoeg, omdat er zoveel is te zien en te doen. Het centrum is misschien wel de meest bekende toeristische plaats in de wereld. 

Stonehenge

De beroemde stenenkring van Stonehenge verbaast ieder jaar weer ontelbare toeristen. De sfeer is niet in woorden te vatten. Die moet je voelen.

Bath

Het historische Bath geeft je een idee hoe Engeland er in de middeleeuwen moet hebben uitgezien.

Cornwall

Deze meest westelijke punt van Engeland heeft een mild klimaat en is zeer geliefd vanwege de stranden. Maar ook het uitzicht is hier magnifiek en heeft veel kunstenaars geïnspireerd. 

De Witte Kliffen van Dover

Deze prachtige krijtrotsen zijn een symbool van Engeland. Ze zijn mooi als de zon schijnt en ruig als het stormt. Eigenlijk zou je dat beide moeten zien.    

Zin in een poosje Engeland? Reserveer dan nu jouw vakantiewoning in Engeland bij Vakantiehuisjes.nl.

Veelgestelde vragen over Engeland

Na het doornemen van deze pagina heb je waarschijnlijk al een goed beeld gekregen van wat het land te bieden heeft. Heb je toch nog een vraag met betrekking tot vakantie in Engeland? Dit is te begrijpen; in Engeland doet men dingen vaak net even anders dan dat we hier gewend zijn. Maar met name als gevolg van Brexit zijn er nog vaak onduidelijkheden. Neem dan ook zeker een kijkje bij de veelgestelde vragen hiernaast, wie weet staat het antwoord ertussen.

Wat zijn de meest populaire bestemmingen in Engeland?

De meest populaire bestemmingen in Engeland (en het VK) zijn Londen, Schotland, Manchester, Lake District, Peak District, Kent en Zuid-Engeland.

Waarom kiezen voor een vakantie in Engeland?

Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun vakantie in Engeland te vieren. Met meer dan 16.000 kustlijn, prachtige steden en dorpen en een enorme verscheidenheid aan attracties, is het land een ongelooflijk populaire bestemming voor reizigers.

  • Ten eerste biedt Engeland een van de meest afwisselende landschappen. Of het nu gaat om de wilde heuvels van Schotland, de pieken en dalen van het Lake District of de prachtige kustlijn van Cornwall: er is voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er tal van bezienswaardigheden om te bezoeken, waaronder Stonehenge, Hadrian's Wall en het Tower of London.
  • Ten tweede is Engeland beroemd om haar culturele erfgoed. In de meeste steden en steden kun je nog steeds prachtige gebouwen en monumenten uit de Middeleeuwen bewonderen. De geschiedenis van het land is ook te vinden in de vele musea, galerijen en theaters die het land biedt.
  • Ten derde is Engeland een gastvrij land waar je kunt genieten van de lokale keuken, de lokale cultuur en de lokale folklore. Er zijn tal van festivals en feesten die het hele jaar door worden gehouden, waaronder het beroemde Notting Hill Carnival en het Glastonbury Festival.
Waar moet ik aan denken als ik naar Engeland ga?

Let erop dat je je paspoort meeneemt als je op reis gaat naar Engeland. Sinds 1 oktober 2021 is een identiteitskaart namelijk niet meer geldig als gevolg van Brexit. Houd er ook rekening mee dat men in Engeland (en de rest van het VK) links rijdt. Tenslotte is het ook belangrijk om een type C reisstekker voor het VK mee te nemen.

Wat zijn de gevolgen van Brexit op vakanties in Engeland?

Een paspoort is als gevolg van Brexit verplicht wanneer je op vakantie wilt in Engeland. Ook vallen vluchten naar Engeland nu buiten de EU, dus zul je hier op het vliegveld rekening mee moeten houden. Je moet in de rij gaan staan voor vluchten buiten de EU, en je kunt zowel bij vertrek als terugkomst uit Engeland met een meer uitgebreide douanecontrole te maken krijgen. Ook zijn bellen en internetten sinds 2021 mogelijk duurder omdat telecomproviders in Engeland tarieven voor roaming mogen rekenen.

Is Engeland een duur vakantieland?

Ja, Engeland is relatief prijzig. Omdat de pond meestal sterker is dan de euro behoort een vakantie in Engeland niet tot de meest goedkope opties. Over het algemeen zijn alle prijzen zo’n 5 tot 10% hoger dan in Nederland. Desondanks kun je prima op vakantie in Engeland zonder de bank te breken. Zeker wanneer je de toeristische hotspots vermijdt liggen de prijzen dichtbij de Nederlandse prijzen.