Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 15 beste Europese bestemmingen voor een winterzon vakantie

De 15 beste Europese bestemmingen voor een winterzon vakantie

Heb jij een beetje genoeg van het winterweer in ons land? Kies dan een van de bestemmingen hieronder voor een leuk verblijf in een vakantiehuisje.

1.Cyprus

Maar 4 uurtjes vliegen en dan heb je aangename temperatuur en veel winterzon. En uiteraard is het eiland van Aphrodite aan alle kanten omringd door de Middellandse Zee. Met Engels kan je hier overal terecht.

2. Zuid-Turkije

In het noorden en binnenland van Turkije kan het behoorlijk winteren, maar aan de zuidkust is het ook zonder jas beslist te doen. In de winter is het ook een stuk rustiger en kan je genieten van mooie gebieden zonder massa toerisme.

3. Zuidkust Griekenland

Waar in de zomer het bij iedere mooie bezienswaardigheid zwart ziet van de toeristen is het heerlijk rustig aan de kust in het zuiden van Griekenland. De meeste accommodaties zijn echter wel open voor gasten op zoek naar de zomerzon.

4. Griekse eilanden

Hoeveel zon wil je en welke temperaturen spreken jou het meeste aan? In de winter kennen de meest zuidelijk gelegen eilanden van Griekenland temperaturen die wij zomers noemen. Op de meer bergachtige eilanden zoals Kreta kan het frisser zijn.

5. Kroatië

De eilanden voor de kust van Kroatië zijn ook in de winter een goede bestemming als je wilt genieten van een aangename winterzon. En uiteraard valt er in dit ‘nieuwe’ vakantieland altijd wat te zien en te beleven.

6. Sicilië

Een prachtig eiland waar veel valt te zien. In de zomermaanden is de zon onbarmhartig op dit grote eiland. In de winter zijn de temperaturen precies goed om op ontdekkingsreis te gaan.

7. Zuid- Italië

Soms wordt dit gebied door westerse toeristen overgeslagen en dat is ten onrechte. In het zuiden van dit vakantieland is evenveel te ontdekken als in de rest van het land. Natuurlijk met winterzon

8. Zuid-Frankrijk

Als je af en toe een mild regenbuitje op de koop toeneemt, is het goed toeven aan de Franse Riviera. De meeste toeristen zijn vertrokken, maar de winterzon doet ook hier zijn best.

9. Corsica

Voor de winterzon moet je aan de kust zijn op Corsica. Het bergachtige binnenland kent een heel wat koeler klimaat. De vissersdorpen liggen er vriendelijk bij en de rust is ongekend.

10. Spaanse Costa’s

Het is niet voor niets dat veel gepensioneerden de Spaanse costa’s kiezen om te overwinteren. Milde temperaturen, milde prijzen en het leven gaat weer op het gemakje.

11. Algarve

De Algarve biedt heerlijke temperaturen en er is veel te zien op korte afstand van de kust. Uiteraard is het hier in de winter nog voordeliger.

12. Portugese westkust

Een paar regenbuitjes zijn hier mogelijk, maar vooral ook veel winterzon in een gebied dat weinig toeristen kennen.

13. Canarische eilanden

Eiland hoppen is nog veel aangenamer als het in de winter temperatuur prettig is maar veel minder druk. Neem je wandelschoenen maar mee.

14. Kaapverdië

Dat betekent 6 uur vliegen, maar voor de kust van Afrika en dicht bij de evenaar is er hier in de winter ook zekerheid voor de echte zonliefhebber

15. Israël

Het is steeds meer de gewoonte om Israël bij Europa te rekenen en we sluiten er deze lijst mee af. Soms sneeuwt het een beetje in dit oeroude land, maar de zon zal je ook in de winter veel zien.