Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste steden in Zeeland om in te verblijven

Zeeland is met gemak één van de mooiste provincies in Nederland, die bekend staat om haar rustige, landelijke sfeer en prachtige landschappen. Er is genoeg te zien en te doen in Zeeland, dus je kunt er zeker een onvergetelijke tijd beleven. In dit artikel zullen we je vertellen over de 5 leukste steden en dorpen die perfect zijn voor een dagje uit of een vakantie in Zeeland.

De leukste steden in Zeeland om in te verblijven

Zeeland is een veelzijdige provincie in het zuidwesten van Nederland, die een unieke combinatie biedt van stranden, duinen, meren, kanalen, havens, dorpen en steden. Ben je op zoek naar een onvergetelijk dagje uit of een geweldige vakantie in een prachtig natuurgebied, dan is Zeeland de perfecte keuze. Het is een gebied waar je kunt genieten van de prachtige natuur en veel culturele bezienswaardigheden. Ook kun je deelnemen aan verschillende watersportactiviteiten zoals kajakken, surfen of zeilen, of je verwonderen over de rijke historie van Zeeland tijdens een bezoek aan een van de vele musea en monumenten.

Als je een vakantiehuisje in Zeeland boekt, dan biedt dit je de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de rust, de prachtige omgeving en de vele activiteiten die je hier kunt doen. Vanaf je vakantiehuisje kun je heerlijk wandelen en fietsen langs de schilderachtige kusten, door de bossen, langs de meren en kanalen, en naar de prachtige steden en dorpen in de buurt.

Waar staat Zeeland bekend om?

Zeeland is een prachtige provincie in het zuidwesten van Nederland welke bestaat uit zeven schiereilanden: Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint-Philipsland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. De eilanden zijn van elkaar gescheiden door water, maar zijn door middel van tunnels en bruggen met elkaar verbonden. De provincie Zeeland staat bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder de dijken, polders, meren, rivieren en natuurlijk de vele stranden. Dit maakt Zeeland tevens de ideale pek waar je als vogelspotter de hele dag kunt genieten van de verschillende vogelsoorten. Bezoek daarom ook eens één van de leukste steden en dorpen van Zeeland om volop van de omgeving en bezienswaardigheden van de provincie te kunnen genieten. Kies bijvoorbeeld uit de hoofdstad Middelburg, of uit één van de andere mooiste steden en dorpen in Zeeland zoals Vlissingen, Zierikzee, Veere en Goes.

Verse lokale producten

Zeeland staat ook bekend om zijn heerlijke verse en lokale producten uit de Noordzee, zoals mosselen en kokkels, oesters, garnalen, kreeft en verscheidene soorten vis. Hier kun je in verscheidene restaurants genieten van bijvoorbeeld van een heerlijke kabeljauw, schol, tong, tarbot, schar, zeebaars en nog veel meer! Het is dan ook niet gek dat er in Zeeland zoveel restaurants met Michelin-sterren te vinden zijn.

Vermaak je met het bezichtigen van de mooiste bezienswaardigheden

De mensen van Zeeland zijn trots op hun provincie en staan bekend om hun warme gastvrijheid. Ze willen graag dat iedereen die hun provincie bezoekt een goede ervaring heeft. In Zeeland zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden en activiteiten die je zeker gezien en gedaan wilt hebben! Hierbij kun je onder andere denken aan bijvoorbeeld de indrukwekkende Zeelandbrug van wel 5 kilometer lang dat is uitgeroepen tot rijksmonument, het prachtige kasteel Westhove in Oostkapelle of het oudste zeefort van West-Europa: Fort Rammekens. Zeeland heeft ook veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur, waaronder de vele musea en galerieën.

Populaire vakantiebestemming

Verder staat de provincie Zeeland ook bekend als een ideale vakantiebestemming voor zowel koppels en gezinnen als vriendengroepen. Er is voor ieder wat wils te doen in de buurt, zoals watersporten, fietsen, wandelen, kajakken en nog veel meer. Het is dan ook niet gek dat er veel campings, vakantiehuizen en vakantievilla’s en chalets te vinden zijn. Ook is er een grote keuze aan restaurants, bars en cafés die lokale producten serveren en waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Kortom, de provincie Zeeland is een prachtige plek om te bezoeken. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of een avontuurlijk weekend weg, er zijn genoeg mogelijkheden om ervan te genieten. Het is een plek waar je kunt genieten van heerlijke gerechten, culturele bezienswaardigheden, mooie landschappen en een warm gastvrije bevolking.

Middelburg

Middelburg op het schiereiland Walcheren is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de provincie Zeeland. Het is mede daarom een populaire bestemming voor toeristen die deze prachtige provincie willen verkennen. Met een schitterend historisch centrum, vele bezienswaardigheden en de unieke Zeelandse sfeer, is Middelburg eenvoudig één van de leukste steden in Zeeland. Bezoek hier onder andere het stadhuis van Middelburg uit halfweg de 15e eeuw, welke is uitgeroepen als één van de mooiste historische gebouwen die je in Nederland kunt vinden. Om een prachtig uitzicht over de stad te krijgen, beklim je met zijn allen de Lange Jan kerktoren van wel 90,5 meter hoog! Of verdiep je in de Zeeuwse geschiedenis in het Zeeuws Museum. Je kunt ervoor kiezen om de stad en de omgeving binnen een dag te verkennen, maar je kunt ook ervoor kiezen om een vakantiehuisje in Middelburg te boeken. Zo kun je in alle rust de stad en de omgeving vanuit een ander perspectief kunt beleven.

Middelburg
Middelburg

Vlissingen

Vlissingen ligt tevens op Walcheren en is een grote en oude stad in de Zeeland, gelegen aan de Noordzee en de Schelde. De stad staat bekend om haar historische architectuur, het weidse uitzicht op de zee, de rustige omgeving en de vele watersportactiviteiten die je er kunt ondernemen. Verder staat het bekend om haar drie prachtige stranden waar je in de zomer eindeloos kunt genieten van zon, zee en zand: het Badstrand, Nollestrand en Westduin. In Vlissingen vind je de langste boulevard van Nederland! Ook het Michiel de Ruyter standbeeld is zeer geliefd onder toeristen. Nabij Vlissingen vind je in het kleine dorpje Ritthem vind je het indrukwekkende zeefort Fort Rammekens. Er zijn teveel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezichtigen om op te noemen. Boek dus een vakantiehuisje in Vlissingen en neem de tijd om van al het moois te genieten!

Haven in Vlissingen
Haven in Vlissingen

Zierikzee

Zierikzee is een havenstad met een rijke historie op Schouwen-Duiveland in Zeeland. De stad staat bekend om de vele monumenten, historische gebouwen en natuurlijk ook de prachtige omgeving. Er zijn veel bezienswaardigheden in Zierikzee die iedere bezoeker zeker moet bekijken. Om te beginnen zijn dit de drie grote stadspoorten via waar je de stad op een bijzondere wijze kunt betreden. Het Stadshuismuseum is vervolgens de ideale plek om alles te weten te komen over de geschiedenis van Zierikzee en de meer dan 500 monumenten die hier te vinden zijn. Verder kun je in Zierikzee de Dikke Toren betreden en zo een prachtig uitzicht over de stad en de Zeelandbrug verkrijgen. Kortom, er is teveel om allemaal in één dag te bekijken! Overweeg dus zeker een vakantiewoning in Zierikzee te boeken en de tijd te nemen om alles te ontdekken.

Zeelandbrug in Zeeland
De Zeelandbrug

Veere

Veere is een historisch stadje in Zeeland op Walcheren gelegen aan het schitterende Veerse meer. Het staat bekend om de vele interessante bezienswaardigheden om te bezichtigen, maar ook de uitstekende wandel- en watersportgelegenheden. Het wordt door watersportliefhebbers gezien als een waar watersportparadijs om onder andere te surfen, kanoën, zeilen en waterskiën – maar ook duiken en vissen.  Eén van de meest kenmerkende en bezochte gebouwen in de stad zijn de Grote Kerk van Veere uit de veertiende eeuw, zowel als het oude Stadhuis. Ook de Campveerse Toren, monumentale verdedigingstoren uit de vijftiende eeuw, is een mooie bezienswaardigheid in Veere om te bezoeken. Als je op zoek bent naar de ideale vakantiebestemming voor een watersportvakantie waar tevens veel in de omgeving is te zien, boek dan een vakantiewoning in Veere!

Veere van bovenaf
Veere van bovenaf

Goes

Goes staat is een veelzijdige stad in Zuid-Beveland in Zeeland met een breed aanbod aan winkels, gezellige terrassen en unieke monumenten. Bovendien heeft de stad een prachtige stadshaven waar regelmatig leuke evenementen worden georganiseerd. Goes staat tegenwoordig bekend als een ontzettend leuke winkelstad, waarbij vooral het gebied rondom de Grote Markt heel populair is. Om de stad op een unieke manier te verkennen kun je een ritje maken in de Goes-Borsele stoomtrein. Hier kun je rijden in een authentieke museumtrein en onderweg uitstappen bij verschillende stations om leuke bezienswaardigheden en attracties te ontdekken. Dit zijn bijvoorbeeld de gotische Maria Magdalenakerk en de 137 meter hoge Televisietoren, welke op sommige avonden prachtig is verlicht. Met zoveel leuks te zien en doen, is het boeken van een vakantiewoning in Goes een uitstekend plan!

Haven in Goes
Haven in Goes

Een vakantiehuisje boeken in Zeeland

Als je van plan bent om een vakantiehuisje in Zeeland te boeken, dan heb je geluk, want er is een enorm aanbod aan accommodaties beschikbaar. Of je nu een klein vakantiehuisje in Zeeland voor twee personen zoekt of een grote vakantievilla in Zeeland voor een gezin, je zult zeker iets vinden dat bij je past. Er zijn mooie vakantiehuizen in Zeeland te huur aan de kust, in de steden, in de bossen en zelfs op het platteland. Je kunt kiezen uit verschillende soorten verblijven, van traditionele boerderijen in Zeeland tot moderne chalets in Zeeland, bungalows in Zeeland en villa’s in Zeeland met alle moderne voorzieningen.