Vakantiehuis, woning of villa in Utrechtse heuvelrug zoeken

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN UTRECHTSE HEUVELRUG ZOEKEN

Op de Utrechtse Heuvelrug een vakantiehuisje huren? Al in de 19e eeuw werden er vakantievilla's gebouwd op de Utrechtse Heuvelrug. Rijke burgers uit Amsterdam en omgeving lieten in deze mooie omgeving vol rust en natuur hun landgoederen neerzetten. In de buurt van jouw vakantiewoning op de Utrechtse Heuvelrug is er beslist ook één te bewonderen. De Utrechtse Heuvelrug is een zogenaamde stuwwal die is ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Sommige heuvels zijn wel 50 meter hoog. De bossen van deze streek werden al bewoond tijdens de ijzertijd. Nadien werden er veel bossen gerooid, waardoor er ook uitgestrekte heidevelden ontstonden. Inmiddels vind je er een combinatie van oude kernbossen en nieuwe aanplant. Als je een vakantiebungalow huurt in dit prachtige natuurgebied kan je verzekerd zijn van mooie wandel- en fietstochten. Maar ook historische steden en drukke winkelcentra zijn beslist niet ver weg tijdens jouw vakantie.   Lees meer 

Vakantiewoning in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug

Een vakantiehuis op de Utrechtse Heuvelrug staat garant voor rust als je daarnaar op zoek bent. Alleen op de Veluwe tref je een nog groter natuurgebied aan. Door de ligging centraal in ons land is jouw vakantiehuisje op de Veluwse Heuvelrug een mooie uitvalbasis om niet alleen die natuurgebied maar ook de omgeving te gaan verkennen. De streek ligt in het zuiden van de provincie Utrecht en de binnen een uur rijden kan je grote delen van de provincies Gelderland, Noord-Holland en Overijssel bereiken. Maar op de Utrechtse Heuvelrug een vakantiehuis huren is uiteraard ook ideaal als je van een sportieve vakantie houdt. De ruige natuur maakt mountainbiken en hiken tot een echte uitdaging. Wil je meer op je gemak genieten van al het moois dat de Utrechtse Heuvelrug heeft te bieden, dan kan dat uiteraard ook via de wandel- en fietsroutes die er zijn uitgezet. Een verblijf in een vakantiewoning op de Utrechtse Heuvelrug betekent plezier voor jong en oud.  

Welk vakantiehuis huur jij op de Utrechtse Heuvelrug?

Bij Vakantiehuisjes.nl kun je niet alleen een overzicht vinden van de beschikbare vakantiehuizen op parken op de Utrechtse Heuvelrug. Ook particulieren bieden hier hun vakantiewoning aan gedurende periodes dat ze die niet gebruiken. Je kunt dus ook gewoon een vakantiehuis op de Utrechtse Heuvelrug particulier huren. De keuze in verschillende types vakantiewoningen is dus erg groot en er zijn accommodaties beschikbaar voor bijna alle groepen vakantiegangers. Maar een romantisch vakantieappartement voor twee is ook mogelijk. Geniet van de vrijheid die je geboden krijgt in je gehuurde vakantiewoning op de Utrechtse Heuvelrug. Jij bepaalt het tempo van je vakantie en kan bijvoorbeeld ook gewoon gezellig kokkerellen in de volledig ingerichte keuken. En wil je het een keer extra luxe doen? Kies dan eens voor een bungalow met zwembad. Op Vakantiehuisjes.nl vind je overigens ook vakantiewoningen die te koop worden aangeboden, indien je wel wat vaker naar de Utrechtse Heuvelrug zou willen.  

5 tips voor de Utrechtse Heuvelrug

Vakantiehuisjes.nl heeft een de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van de Utrechtste Heuvelrug op een rijtje gezet voor je:

Doornse Gat

Het Doornse Gat is een dagrecreatiegebied tussen Doorn en Leersum. De zandheuvel beklimmen is een uitdaging voor jong en oud. En er zijn ook speeltoestellen.

Hoeve Ravestein

Deze gerestaureerde boerderij ligt op het landgoed Groeneveld. Er is een kinderboerderij, je kan de stallen en moestuin bezoeken en heerlijke biologische producten kopen.

Kasteel Groeneveld

Eigenlijk is dit een buitenplaats, maar het verdient de naam kasteel zeker. Het is een van de mooiste voorbeelden van een landhuis in rococostijl in Europa.

Landgoed Broekhuizen

Het oorspronkelijk gebouw werd door brand verwoest in 1906; De huidige kopie is grotendeels in beton uitgevoerd maar daarom niet minder mooi. De stijl is neoclassicistisch

De Veldschuur

Wil je goed voorbereid de natuur in? Bij de Veldschuur kan je terecht voor meer informatie en er is ook goede parkeergelegenheid.  

Wil je een vakantiehuis op de Utrechtse Heuvelrug particulier huren? Boek dan nu het huisje van jouw keuze op Vakantiehuisjes.nl!