Vakantiehuis, woning of villa in Polen zoeken en huren

VAKANTIEHUIS, WONING OF VILLA IN POLEN ZOEKEN EN HUREN

Steeds meer Nederlanders kiezen Polen als vakantiebestemming en dat is ook niet verbazend. Het land heeft erg veel te bieden en je kunt hier nog echt goedkope vakantiehuisje huren. Polen is een land dat altijd tussen grootmachten heeft in gelegen. Lange tijd werd het dan ook deels bezet door Duitsland, Oostenrijk en Rusland. Hoewel er al een Poolse staat ontstond in de 10e eeuw toen de Poolse koning het christendom aanvaardde, is het land maar zelden onafhankelijk geweest. Dat verklaart ook de hedendaagse trots van de Polen op hun land en onafhankelijkheid. Als je daar rekening mee houdt, kun je op een gastvrije ontvangst rekenen in dit mooie land dat voor ieder wat te beiden heeft op vakantie. In het kustgebied heeft het land een gematigd zeeklimaat, terwijl het landinwaarts behoorlijk warm kan worden in de zomer en koud in de winter.  Lees meer 

Vakantiewoning in Polen om het land te verkennen

In Polen heb je als toerist een grote keuze omdat het land zo afwisselend is. Ongerepte natuur wordt afgewisseld met prachtige historische steden. Hoewel Polen veel heeft geleden in de Tweede Wereldoorlog zijn er ook mooie gebouwen bewaard gebleven en is inmiddels weer veel gerestaureerd. Veel bezoekers trekt de prachtige stad Krakau in het zuiden. Maar voor de toeristen die willen relaxen is er ook plaats aan de oostkust waar mooie stranden liggen. En wat dacht je van een vakantiehuis in Polen bij het Reuzengebergte? De natuur is op zijn mooist in het Reuzengebergte waar Polen grenst aan Tsjechië. Hier vind je een groot gebied waar je heerlijk kan wandelen en zo maar een wolf in de verte kan ontdekken. Daarbij heeft ook Polen een gebied dat voor de watersporter alles te bieden heeft: ‘Het land van de duizend meren’. In de Poolse restaurants kan je een mix van regionale keukens verwachten die telkens weer verrassend is.

De juiste vakantiewoning in Polen boeken

Een vakantiehuis in Polen bij het Reuzengebergte, in Krakau of elders huren? Ook in Polen zijn er inmiddels vakantieparken met zwembad waar je verschillende soorten bungalows kan huren. Op Vakantiehuisjes.nl vind je echter ook een overzicht van vakantiewoningen die door particulieren worden verhuurd. Je kunt moeiteloos alle specificaties van de aangeboden vakantiewoning in Polen vinden. Dat varieert van vakantievilla's met zwembad voor een groot gezelschap tot appartementen voor twee, als jij al weet wanneer je in Polen een vakantiehuis wilt huren, kun je meteen checken of de woning van jouw voorkeur dan te boeken valt. Vakantiehuisjes.nl toont online de data van beschikbaarheid. In Polen een vakantiehuis huren geeft jou de vrijheid om het land te gaan verkennen vanuit een mooie uitvalsbasis. Alles is aanwezig voor een ontspannen verblijf in een comfortabele vakantiewoning die van alle gemakken is voorzien, zoals een volledig ingerichte keuken.

5 tips in Polen

Een vakantiehuis in Polen gehuurd? Bezienswaardigheden zijn er veel in Polen. Hieronder staan er vijf.

Krakau

Het marktplein van Krakau wordt ook wel Rynek Glowny genoemd. Het is 40.000 vierkante meter groot en je vindt hier de mooiste gebouwen van de stad.

Kerk van Sint Cazemier

Deze mooie kerk staat in Warschau en hier vind je onder meer de opvallende grafsteen van Koningin Maria Kazimiera. De kerk is nog in gebruik en soms voor diensten gesloten.

Joodse graven in Lodz

Hier ligt de grootste Joodse begraafplaats in Europa. Er zijn hier 180.000 mensen begraven.

Nationaal Park Narwiansk

Men noemt dit ook wel de Poolse Amazone. Er broeden hier zeker 200 verschillende vogelsoorten.

Wawel

Op deze heuvel bij Krakau vind je onder meer de Drakengrot. Het oude kasteel is zeker een bezoek waard. 

Binnenkort een weekje of weekendje weg? Dan kun je het beste een vakantiehuis in Polen huren op Vakantiehuisjes.nl!